Waar haal je de beste printer?

Maandag 15 januari 2024 14:04 - geschreven door Guus

Het kopen van een printer kan geen makkelijke beslissing zijn. Er zijn verschillende aspecten om in gedachten te houden zodat je uiteindelijk geen spijt zult hebben van het kiezen van een bepaald model. Allereerst zijn er veel fabrikanten beschikbaar en in het algemeen zijn merken zoals Epson printer, Canon of HP aan te bevelen, omdat dit bedrijven zijn die erg veel kwalitatieve printers in het assortiment hebben. De keuze van een nieuwe printer kun je natuurlijk laten afhangen van de functies die een model te bieden heeft en het is zeker niet verkeerd om te kiezen voor een multifunctioneel apparaat dat niet alleen kan printen, maar ook kan scannen en kopiëren. Deze drie functies zijn tegenwoordig standaard te vinden op veel printers. Bij het kopen van een nieuwe printer moet je ook echt een kijkje nemen naar de cartridges van het apparaat, want hier zou je anders achteraf een slechte verrassing mee kunnen ervaren.

De prijs en beschikbaarheid van de cartridges

Als je kiest voor een inkjetprinter, moet je op een dag een nieuwe cartridge kopen. Al voordat je de printer koopt, moet je controleren hoeveel nieuwe cartridges met zwarte of gekleurde inkt kosten. Daarnaast moet je de beschikbaarheid van deze patronen controleren, omdat sommige patronen soms niet worden vermeld op populaire online websites zoals Amazon. Bovendien moeten veel winkels niet-gebruikte cartridges eerst bestellen, wat kan leiden tot een wachttijd van meerdere dagen. Wie zijn nieuwe patronen dringend nodig heeft, staat dan voor een probleem.

Alternatieven voor de inkjetprinter

De inkjet-printer is nog steeds de meest gebruikte variant. Dit komt doordat ze goedkoop zijn en ideaal zijn voor dagelijks gebruik thuis of zelfs voor het werk in het kantoor. Er zijn wel een aantal alternatieven die allemaal voordelen en nadelen hebben. Wie afscheid wil nemen van de klassieke inkjetprinter, moet de volgende printers overwegen: een laserprinter, LED-printer, impact printer of thermische printer. Welke printer moet je dan kiezen? Bij een standaard gebruik in het dagelijks leven komt de inkjetprinter zeker in twijfel. Multiprinters zijn ook echt een goed idee. De kosten voor geschikte toners zijn meestal laag en daarom is dit type printer een goede keuze als je vaak afdrukt. Een LED-printer daarentegen wordt gekenmerkt door een hoge druksnelheid en een lange levensduur. Hiermee kunnen ook documenten worden afgedrukt.

Online kopen of in de detailhandel

Op het internet heb je alle merken. Op deze manier is het mogelijk om alle afzonderlijke modellen te vergelijken. Wanneer je een vergelijking gaat maken, moet je niet alleen rekening houden met de prijs, maar ook met de kenmerken van de apparaten. Natuurlijk kun je de nieuwe printer ook kopen in de elektronicawinkel, maar hier is de keuze meestal beperkt. Het voordeel van persoonlijk advies is dat je in gesprek kunt gaan met een specialist die veel kennis heeft van printers.