Wat komt er kijken bij de aankoop van een traplift?

Donderdag 4 mei 2023 09:28 - geschreven door Guus

U bent op zoek naar een traplift, maar wilt wel graag weten welke zaken u in acht moet nemen als u een traplift koopt. Een traplift wordt altijd op maat gemaakt voor uw trap. Daarom doorloopt u 3 stappen: de oriëntatie, een thuisadvies en de installatie.

Oriënteren op een traplift

Als traplopen steeds moeilijker wordt, maar als u niet wilt of kunt verhuizen naar een gelijkvloerse woning, is een traplift de ideale oplossing. Er bestaan verschillende typen trapliften, met elk hun eigen voordelen. Vraag een trapliftbrochure aan voor meer informatie. Maar kijk vooral goed naar uw eigen trap en uw wensen. Misschien wilt u de stoel wel uit het zicht parkeren, geeft u de voorkeur aan een model met een automatisch opklapbare voetensteun of wilt u dat de rail over de smalle zijde van de traptreden loopt.

Vrijblijvend thuisadvies

Of u nu wel of niet nagedacht heeft over uw wensen voor een traplift of niet, het thuisadvies is de volgende stap. Een trapliftadviseur bezoekt u dan gratis en vrijblijvend thuis voor een advies dat afgestemd is op uw situatie. Uw trap wordt met een speciale meetapplicatie tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten. Met behulp van Augmented Reality ziet u vervolgens hoe de traplift er op uw trap uit komt te zien. Zo weet u precies wat er mogelijk is voor uw trap en wat deze oplossing kost. U ontvangt namelijk een vrijblijvende offerte.

Voor of na het thuisadvies kunt u ook een bezoek brengen aan een showroom, zoals die van Otolift Trapliften in Merelbeke. Daar krijgt u uitgebreid advies van een adviseur en kunt u de traplift uitproberen.

Geld besparen door subsidies

Een traplift is een investering. Gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de Vlaamse aanpassingspremie of een vergoeding van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De trapliftadviseur kan u tijdens het thuisadvies alles vertellen over de mogelijkheden.

Op maat gemaakt voor uw trap

Gaat u akkoord met de offerte? Dan wordt uw traplift op maat gemaakt voor uw trap. Op de afgesproken datum installeert de monteur de traplift. Dat is in ongeveer 3 uur afgerond, zodat u snel weer gebruik kunt maken van de trap. Als de installatie klaar is, krijgt u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de traplift. En wat u kunt doen als u vragen of problemen heeft. De servicedienst staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar.