Welke archiefkast past bij mij?

Donderdag 23 november 2023 16:47 - geschreven door Guus

Archiefkasten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, net als gewone kasten. Het is slim om goed na te denken welke kast het beste bij jouw behoeften past, want ze zijn niet allemaal hetzelfde. Soms is een bepaalde archiefkast gewoon niet wat je nodig hebt. Toch zijn er tegenwoordig veel verschillende opties om uit te kiezen. Welke zijn er allemaal? Lees er hier meer over!

Draaideurkast

De draaideurkast is eigenlijk zo'n typische en voordelige keuze als het gaat om archiefopslag. Meestal zijn ze gemaakt van metaal en staal en sommige kun je zelfs demonteren. Deze kasten hebben draaideuren die je kunt afsluiten om je spullen veilig te houden. Er zijn ook stijlvolle versies, zoals houten draaideurkasten. Verder zijn deze kasten verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals liggend of staand.

Schuifdeurkast

Een schuifdeurkast is gemaakt van stevig staal en ziet er strak uit. Ze gaan in twee delen open (ziet er modern uit). Het is een goede plek om al je kantoorspullen en documenten op te bergen. Weet wel dat de schuifdeur de helft van de kast bedekt wanneer je een helft opentrekt. Je kunt dus niet overal tegelijkertijd bij. Het is goed om te weten dat deze in verschillende maten verkrijgbaar zijn en zelfs dienen als een soort scheidingswand op kantoor.

Roldeurkast

Je kunt een roldeurkast helemaal openen en meteen zien wat erin zit. Dat is echt handig als je graag alles overzichtelijk wilt houden en tegelijkertijd wat ruimte wilt besparen. Meestal zijn ze gemaakt van stevig staal en hebben ze van die roldeuren die je kunt vergrendelen. Dit is natuurlijk erg veilig. Ook deze zijn er in verschillende stijlen en maten, dus ze passen bij bijna elke ruimte. Je kunt deze ook als een soort scheidingswand in je kantoor zetten of gewoon tegen de muur plaatsen.

Ladeblok

Een ladeblok is altijd fijn om op je werkplek te hebben. Met dit blok blijf je makkelijk georganiseerd. Vaak hebben deze wieltjes, waardoor je ze dus gewoon onder je bureau kunt schuiven. Op die manier blijft je bureau mooi opgeruimd, maar heb je toch snel al je spulletjes binnen handbereik. Het is een slimme manier om de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken en alles geordend te houden.

Dossierkast

Tot slot hebben we de dossierkast. Deze is handig als je veel hangmappen hebt en je documenten en dossiers georganiseerd wilt houden. Dit soort kasten worden ook wel hangmappenkast genoemd. Ze zijn speciaal gemaakt voor hangmappen, dus je kunt alles netjes op orde houden. Deze kasten zijn meestal van staal en hebben handige laden voor je hangmappen. Resultaat? Het organiseren van je papierwerk wordt super eenvoudig. Er zijn dus verschillende soorten archiefkasten om uit te kiezen. Kijk even goed waar jij behoefte aan hebt om een keuze te maken!