Zo vind jij de beste rugtassen

Vrijdag 31 maart 2023 13:50 - geschreven door Guus

Rugtassen zijn niet alleen praktisch voor school of werk, maar ook voor een dagje uit, reizen of gewoon als je wat extra spullen mee wilt nemen. Of je nu op zoek bent naar een grote, stevige rugtas voor dagelijks gebruik, of een kleinere tas voor het uitgaan, er zijn veel verschillende soorten en maten om uit te kiezen. Maar hoe vind je de beste rugtassen? Vooral gezien het feit de keuze zowel in de winkels, als online enorm is, is het goed te waar je nu eigenlijk allemaal op zou moeten letten bij de aanschaf. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een schooltas aan andere eisen moet voldoen, dan wanneer je voornemens bent te gaan backpacken. Kortom, tijd om hier eens wat verder in te duiken.

Waarvoor ga je de rugtas gebruiken?

Het is belangrijk om vooraf te weten waarvoor je je rugtas gaat gebruiken voordat je de beste keuze kunt maken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een rugtas voor school, heb je een tas nodig die groot genoeg is om je boeken en laptop te kunnen dragen. Maar als je een rugtas zoekt voor een dagje uit, heb je misschien alleen genoeg aan een kleinere tas waarin je wat snacks en een flesje water kunt meenemen. Bovendien kan het doel van je rugtas ook bepalen welke extra functies belangrijk zijn voor jouw gebruik. Zo kan het handig zijn om zijvakken te hebben als je vaak water of andere spullen wilt meenemen die je snel bij de hand wilt hebben. Of je wilt een borstriem voor extra stabiliteit tijdens het wandelen of fietsen. Zorg dus eerst dat je weet waarvoor je de tas gaat gebruiken, zodat je voor jezelf een selectie met eventuele potentie rugtassen kunt maken.

Ga voor kwaliteit

Het is essentieel om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige tas, ongeacht het doel waarvoor je de tas gebruikt. Een goed gemaakte tas gaat langer mee en biedt meer ondersteuning voor je rug en schouders. Een tas van mindere kwaliteit kan daarentegen snel slijten en de inhoud van je tas minder goed beschermen. Niet voor niets wordt er vaak gezegd; ‘goedkoop is duurkoop’. Dit geldt overigens niet alleen bij een zoektocht naar een goede rugtas, maar ook wanneer je voor bij je outfit voor een avondje uit een valentino tasje zoekt. Niet alleen zie je het terug in de levensduur van de tas, maar ook in de uitstraling ervan. Een kwalitatief hoogwaardige tas ziet er in veel van de gevallen ook optisch een stuk beter uit.

Functionaliteit

Een kwalitatief hoogwaardige tas is natuurlijk van belang, maar in het verlengde van waar je de tas voor gaat gebruiken, is ook de functionaliteit belangrijk. Je kunt je immers wel voorstellen dat je bij het uitzoeken van een schooltas naar andere functionaliteiten kijkt, dan wanneer je op zoek bent naar een aktetas voor alleen een laptop. Het uitzoeken van een geschikte tas is, zoals je kunt zien, toch iets complexer dan veel mensen vaak denken. Vooral wanneer het om een tas gaat voor school of tijdens het wandelen, is het belangrijk dat je zorgvuldig kijkt wat je nodig hebt en waar een tas aan moet voldoen.