Zo vind jij je voordeligste telefoon provider

Donderdag 20 juli 2023 12:18 - geschreven door Guus

Daar waar de kosten steeds verder stijgen, is het ook prettig om ergens op te kunnen besparen. Zo worden de dagelijkse boodschappen in de supermarkt met de week duurder en zien we ook dat allerlei andere zaken flink aan inflatie onderhevig zijn. Hoe fijn is het dan dat je op je abonnement een paar euro per maand kunt besparen? In dit artikel gaan we daarom in het bijzonder in op het vinden van de voordeligste telefoonprovider en vertellen we je stap voor stap wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je nooit meer te veel betaalt.

Waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een voordelige telefoonprovider, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk te weten wat je exact zoekt. Ben je op zoek naar een abonnement met toestel of heb je al een toestel en heb je voldoende aan een sim only abonnement? Daarbij komt ook het budget om de hoek kijken, aangezien je op basis hiervan je uiteindelijke keuze moet zien te maken. Stel dat je op zoek bent naar een abonnement met toestel, maar je maandelijks niet meer dan 30 euro kunt of wilt betalen, dan wordt het lastig om een nieuwe Samsung of iPhone te vinden. Bepaal dus voor jezelf je wensen en het budget, zodat je op basis daarvan kunt beginnen met zoeken.

Gebruik een telefoon abonnement vergelijkingssite

We kunnen tegenwoordig alles vergelijken, dus ook de verschillende aanbieders voor een mobiel telefoon abonnement. Je doet er dan dus ook goed aan om een telefoon abonnement vergelijkingssite te raadplegen, zodat je via daar direct overzichtelijk hebt wat de opties zijn en welke kosten hiermee gemoeid gaan. Dit heeft als voordeel dat je niet alleen op basis van prijs kunt zoeken, maar ook op het aantal belminuten en de hoeveelheid mb’s die je per maand krijgt bij een bepaald abonnement. Op deze manier kun je een eerlijk vergelijk maken en is het een stuk eenvoudiger om een uiteindelijke juiste beslissing te maken. Vooral met het enorme aanbod vandaag de dag, is het voor vele soms best onoverzichtelijk. Dat is met de komst van dit soort vergelijkingssites dus verleden tijd.

Combineer met alles in één

Heb je momenteel een alles in één pakket voor internet en televisie, dan is de kans vrij groot dat je allerlei extra’s kunt krijgen op het moment dat je hier ook je mobiele abonnement onderbrengt. Wel is het afhankelijk van de provider zelf, welke extra’s ze je geven. Zo krijg je bij de één een verdubbeling van je databundel en belminuten, terwijl je bij de ander een zenderpakket krijgt voor je televisie. Heb je nu het idee dat je hier niet veel aan hebt, dan kun je ook altijd even rechtstreeks contact met ze opnemen en vragen of er nog andere opties zijn. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat ze er alles aan is gelegen om er een nieuwe klant bij te krijgen, dus ze vast wel met je mee willen denken over een eventueel passend aanbod.