Uitreiking regio Antwerpen

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

2016-03-25 19:00

Persbericht

Persbericht: De verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar : Bekendmaking en Awarduitreiking

 

Locatie: Huis de Colvenier-  Vrijdag 25 maart 2016

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2016
Meer info over Handelsgids.be vindt u op
www.handelsgids.be/sales

 

Tijdens de spetterende Eindejaarsactie van Handelsgids zijn er meer dan 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. 

De scores zijn nu bekend en de vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars van Antwerpen en omgeving? Het antwoord op die vraag viel gisterenavond tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2015” in Antwerpen. Ook kwamen we de ‘Vriendelijkste Gemeente’ van de provincie Antwerpen te weten.

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten? Heel eenvoudig: alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be kregen de mogelijkheid om punten te geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig gaat winkelen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op de mening van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment. De klanten zelf weten het natuurlijk het beste!

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar minstens van 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het binnen de organisatie van Handelsgids. Zaakvoerder Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. Verkozen worden betekent veel voor een handelaar want zij trekken hierdoor nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld. Naast de bekendmaking van de vriendelijkste handelaars volgde de vriendelijkste gemeente.

De vriendelijkste handelaars van 2015 ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars 500 euro aan extra reclamebudget  op www.handelsgids.be, de tweede plaats kreeg 300 euro en de derde plaats nog een mooie 200 euro.

Maar wie zijn nu de winnaars van 2015?

In Brasschaat mag Slagerij Pieters zich de vriendelijkste handelaar noemen. Brecht mag zich gelukkig prijzen met Haarstudio Meeussen als winnaar. In Deurne werd deze eer weggelegd voor Dagbladhandel Jomik bvba. In Essen won De Lapjesvrouw de Award voor de vriendelijkste handelaar. Drankenhandel ’t Bierhuis heet u van harte welkom in de zaak als vriendelijkste handelaar van Hoogstraten. Nice To Frame is de trotse eigenaar van de award voor de stad Kapellen. Patisserie MIchiels is de verdiende winnaar in Malle. In Stabroek moet je voor de vriendelijkste lach bij Dream PC zijn. Verder is Kapsalon Sonja dit jaar de vriendelijkste handelaar van Willebroek en  last but not least mag Optiek De Leersnijder bvba in Wuustwezel schitteren met de award voor “Vriendelijkste Handelaar 2015”.

Nog een hoogtepunt was de bekendmaking van’ Vriendelijkste Gemeente’ van Antwerpen. De eer van Vriendelijkste Gemeente ging dit jaar, met een score van maar liefst 9.44, naar Balen!

De handelaars die meededen met de Eindejaarsactie gaven hun klanten de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder 500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes, Iphones, Ipads en tal van cadeaubonnen! De eerste prijs van de Eindejaarsactie van Handelsgids ging naar Koen D’Haenen uit Veurne. Hij koos voor iPads en iPaone ipv de reis naar Zuid-Afrika en voor € 3000 aan Lucky cadeaubonnen. De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Kristof Vandepoel uit Halen en hij gaat met zijn partner op reis naar Cyprus en heeft daar bovenop nog verschillende cadeaubonnen zoals een ballonvlucht, een gastronomische diner, wellnessarragement, enz.…telkens voor 2 personen. De derde prijs ging naar Willy Putseijs uit Diest en hij wint ook tal van cadeaubonnen.

De Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar 2015 was meer dan een prijsuitreiking. Zo was deze avond enerzijds leerrijk en had deze anderzijds een glamoureuze toets. Dit werd extra versterkt doordat de hele avond verzorgd werd door gastvrouw Erika van Thielen. Zo ontving zij de gasten en hield zij een interessante lezing die ging over communicatie via sociale media.

Wat ook zeer interessant was, was de sneak peak van de nieuwe Handelsgids.be. Het nieuwe marketingplatform wordt gelanceerd tegen de zomer van 2016, maar aanwezigen kregen toch al een preview te zien van de website en konden ze kennis maken met de nieuwe mogelijkheden die dit platform voor de toekomst biedt. Zij waren allen laaiend enthousiast. Met zijn nieuwe, moderne interface, webshop- en reservatiesysteem staat de handelaar met deze marketingtool nog dichter bij zijn klant en kan deze rekenen op nog meer online zicht- en vindbaarheid.

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

Uiteraard was er een uitgebreide receptie met heerlijke hapjes die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.