Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC De Kimpel Bilzen - 6 maart 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-06 19:20

Persbericht

BILZEN – Woensdagavond 6 maart was het weer spannend voor de aanwezige genomineerde handelaars uit 14 verschillende gemeenten. Zij verzamelden zich in CC De Kimpel in Bilzen voor de jaarlijkse awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar door Handelsgids. Honderden kmo’s uit de streek deden het afgelopen jaar hun uiterste best om hun klanten zo goed mogelijk verder te helpen, in de hoop om de felbegeerde trofee en een gratis reclamebudget mee naar hun zaak te kunnen nemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook


Wat maakt dat een handelaar als vriendelijkste uit deze verkiezing komt? Het is een kwestie van motivatie, inzet en vooral klantvriendelijkheid. Belangrijk is natuurlijk hun zaak registreren op Handelsgids en scores ontvangen van hun klanten. Dit kan voor kmo’s die gratis op www.handelsgids.be staan alsook betalende adverteerders. Op hun Handelsgidspagina staat het ganse jaar door een bannerafbeelding, waarop klanten kunnen doorklikken en in enkele seconden tijd een stem kunnen uitbrengen voor hun favoriete handelszaken. De mogelijkheid om naast een score ook een korte beoordeling te schrijven over een handelaar, zorgt ervoor dat een zaak perfect kan achterhalen en opvolgen wat hun klanten belangrijk vinden.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Het is bovendien gratis.
Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen uit handen van Miss België 2019 Elena Castro Suarez een mooie award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300. Dit is dus per gemeente en in totaal wordt er €450.000 aan reclamebudget verdeeld.
Om de quoteringen en reviews extra in de kijker zetten wordt de eindejaarsactie gekoppeld aan de verkiezing  Het is te zeggen, iemand die meespeelt met de eindejaarsactie wordt gevraagd om een quotering te geven. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste Handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen
5955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Bilzen werd afgesloten met een ludiek optreden van de improvisatiegroep “Meeza Longform Improvisatietheater”. Nadat de acteurs de zaal naar hun hand zetten en de aanwezigen entertainden met hun gevatte humor, was er achteraf voor de handelaars ook ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten en onderling te netwerken. De heerlijke hapjes werden verzorgd door Trimalchio.  Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in CC De Kimpel.

De handelaars die in Bilzen in de prijzen vielen, zijn:

 

Gemeente

Ranking

Handelaar

Alken

1ste

La Petite Provence

 

2de

HELCOtex

Bilzen

1ste

Van Roey Hans - Tuinaanleg

 

2de

Huize Briers – Restaurant “De Verleiding”

 

3de

Prima Pressing Bilzen

Diepenbeek

1ste

Bij Den Appel

 

2de

Amaranto

Dilsen-Stokkem

1ste

Slagerij-Traiteur Stefan & Vera

Genk

1ste

Juweliers Van Schoenwinkel

 

2de

Gendai

 

3de

Genks Drankencenter

 

4de

Yellow Refill Center

Hasselt

1ste

Traiteur Nico Fruit

 

2de

Prima Tours

 

3de

Brassserie Bordeaux

 

4de

Horta Martens

Hoeselt

1ste

Bakkerij Somers

Kortessem

1ste

Lewis Natural Pet Food

Maaseik

1ste

Juwelier De Greeve

Maasmechelen

1ste

Haarstudio Ingrid Heymans

 

2de

Keurslager Brasseur

 

3de

Foto Pannemans

Opglabbeek

1ste

Dierenkapsalon De Kwispelaar

 

2de

Lingerie Caresse

Riemst

1ste

Waterworld

Tongeren

1ste

Supra Delvigne

 

2de

Smak-in Tongeren

 

3de

Goudsmid Christel Moens

 

4de

Jeans Station

 

5de

Droogkuis Ambiorix

Wellen

1ste

Hair Affairs

 

2de

Leonidas Wellen - Chocoline

 

3de

Hair Explosion

 

4de

Somers

 

5de

Fietsen-scooters-Q8 Tankstation Claudine Govaerts

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook