Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar Haacht

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2017

2018-03-14 19:15

Persbericht

Bekendmaking en Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar samen met William Boeva

 

Locatie: Gemeentehuis van Haacht – Woensdag 14 maart 2018 

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2018 en ook op onze facebook www.facebook.com/handelsgids.be
Meer info over Handelsgids.be vindt u op www.handelsgids.be/sales

Intro:

Op woensdag 14 maart  werden in het gemeentehuis van Haacht de vriendelijkste handelaars van:
Bonheiden, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Mechelen, Steenokkerzeel en Zemst bekend gemaakt en gehuldigd. William Boeva was de gastheer van de avond en zorgde voor de nodige ‘Komedie’.  Dankzij een zeer goede samenwerking met het gemeentebestuur en de middenstandsvereniging BeHaacht werd het een zeer geslaagde avond.

Hoe werd de Vriendelijkste handelaar van een gemeente in 2017 gekozen?

Alle handelaars die op www.handelsgids.be staan hebben het hele jaar een banner gehad: Stem ons tot vriendelijkste handelaar (nu nog steeds maar is nu voor de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar van 2018). Iedereen kon dus een stem uitbrengen.

Tijdens de Lente- en eindejaarsactie van Handelsgids werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit zijn twee gratis acties waar alle handelaars kunnen van genieten. Telkens een klant van een KMO meedeed met één van deze acties werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Uiteindelijk kwamen 5 587 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens 50 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar – recensies – en tips  bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

De scores zijn nu bekend. Elke gemeente heeft zo een vriendelijkste handelaar. De vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars?

De bekendmaking gebeurde gisterenavond (14 maart 2018) tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2017” in Haacht

 

Ontstaan verkiezing Vriendelijkste Handelaar

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald. In 2015 werd het uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het overal.
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
Verkozen worden betekent veel voor een handelaar, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan zijn bestaand cliënteel en  trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld.

De Vriendelijkste Handelaars van 2017 ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra advertentieruimte op handelsgids.be t.w.v. €600.. De 2de, 3de en 4de plaats kregen een advertentieruimte van €300 aan reclamebudget.

Maar wie zijn nu de winnaars van 2017 en gehuldigd in Haacht?

 

Gemeente

Handelaar

Plaats

Bonheiden

Patrick Van Den Eynde

1ste

Bonheiden

Drankencentrale K & K Op de Beeck bvba

2de

Bonheiden

Schmit

3de

Bonheiden

Schmitz G.bvba

4de

Boortmeerbeek

Kapsalon Sara

1ste

Boortmeerbeek

Car Wish Wash

2de

Boortmeerbeek

Bosmans Brood & Banket bvba

3de

Boortmeerbeek

Bakkerij De Smedt

4de

Haacht

Sofie's Store & More

1ste

Haacht

Zus en Zus

2de

Haacht

Garage De Clerck bvba

3de

Haacht

Basil Broodjesbar

4de

Herent

Het Suikerideetje

1ste

Herent

Dagbladhandel Benny Janssens

2de

Herent

Ambachtelijke Slagerij Verheyden

3de

Herent

Cockx

4de

Kampenhout

Bols & Cie Mosselhandel

1ste

Kampenhout

Garage Chris Peeters

2de

Kampenhout

Schoenmakerij en Slotenmakerij Luc - MHS bvba

3de

Kampenhout

Aveve

4de

Keerbergen

Kleurig 4 Kids

1ste

Keerbergen

Office Point

2de

Keerbergen

De Spijker NV

3de

Keerbergen

Frituur De Hansbrug

4de

Kortenberg

Het Frit'uurtje

1ste

Kortenberg

Dagbladhandel Eddy Reulens

2de

Kortenberg

Knip Knap

3de

Kortenberg

Livini

4de

Mechelen

Huis Inge Goderis

1ste

Mechelen

Argenta Leest

2de

Mechelen

Letterke ('t)

2de

Mechelen

De Schoenmaeker

3de

Mechelen

Ristorante La Loggia

4de

Steenokkerzeel

Bakkerij Claes

1ste

Steenokkerzeel

De Versmarkt

2de

Steenokkerzeel

Groenten en Fruit Ann & Eric

3de

Steenokkerzeel

Optiek Withofs

4de

Zemst

Kell Beauté

1ste

Zemst

Shinzo

2de

Zemst

Lingerie Jeannine

3de

Zemst

Garage Verstraeten bvba

4de

 

 

Eindejaarsactie:

De handelaars die hun klanten lieten meespelen met de Eindejaarsactie, gaven hun de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €75.000 verdeeld onder 500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes, wellnessarrangementen, iPhones, iPads en tal van cadeaubonnen!

De eerste prijs van de Eindejaarsactie van Handelsgids ging naar Linde Quintelier uit Hamme. Zij heeft deze prijs gewonnen bij De Voederhoeve in Hamme. De tweede prijs werd gewonnen bij Schoonheidsinstituut en parfumerie An te Beringen en ging naar Marijke Debruyne uit Tessenderlo. De winnaar van de derde prijs is Pieter Cherlet uit Beernem. Hij heeft deze prijs gewonnen bij Studio Kristal Foto in Beernem. Een overzicht van al de winnaars is terug te vinden via www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars/

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden samen met William Boeva, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

 

Gemeentehuis van Haacht– Woensdag 14 maart 2018 – Hoe verliep de avond?

Na een kort voorwoord vertelde William Boeva hoe hij de Vriendelijkste handelaar zag en gaf hen ook menige goede raad mee, op zijn manier! Natuurlijk was dit lachen en gieren geblazen,  want als één van de grootste komedianten in België en Nederland weet hij snel het publiek naar zijn hand te krijgen.

Daarna werden de laureaten per gemeente naar voor geroepen. Ook de burgemeesters waren uitgenodigd en die werden geïnterviewd door de William Boeva, en ja, je kunt al denken, daar was veel leute en plezier met de grappige vragen van William Boeva.

Uiteraard was er een uitgebreide receptie met heerlijke. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Ook dit jaar kan men weer een quotering geven voor de klantvriendelijkheid van elke handelaar die op www.handelsgids.be adverteert, dus aan meer dan 284.000 KMO’s

Handelsgids.be: al 17 jaar één van de grootste portaalsites:

Handelsgids.be was de eerste 12 jaar enkel een portaalsite. De laatste jaren is het een echte marketingtool geworden die de kmo’s op verschillende manieren nieuwe klanten aanbrengt. Zo heb je je eigen website met extra pagina’s. Gratis acties voor u en uw klanten. Duizenden nieuwsbrieven en goede zoekresultaten in o.a. Google!

In totaal staan er nu 284 553 handelaars op, de meeste gratis en gegroepeerd per gemeente.
U vindt er 52 833 KMO’s met openingsuren enz. Dagelijks zijn er 100 000 pageviews. Eén van de paradepaardjes van Handelsgids is het goed scoren bij Google. Handelsgids heeft een marketing afdeling die zich specifiek bezighoud met SEO voor google (= Search Engine Optimalisation). Zoals u zult weten is dit zeer belangrijk.

Handelsgids wordt maandelijks meer dan 10 miljoen keer getoond in Google en staat gemiddeld op de 7e plaats in de zoekresultaten, wat wil zeggen dat veel adverteerders bij de top 3 staat. Maar liefst 81% van het verkeer op Handelsgids komt van Google!

Met andere woorden: Handelsgids zorgt er voor dat elke KMO gevonden wordt, ook al was men niet op zoek naar u! Men hoeft Handelsgids ook niet te kennen om een KMO te vinden, daar zorgen de zoekrobots voor!

 

Geschiedenis Handelsgids

Het begon allemaal in 1985, toen is Luc Verheyden gestart met een multimediahuis, reclamebureau en videoproductiehuis, met de nadruk op dit laatste. Tot 1990 was zijn grootste klant, en dit voor 70%, de toenmalige BRT.
In 1990 is de NV gesticht en is Luc Verheyden gestart met enkel nog B2B te werken en vooral in het realiseren van bedrijfs- en videoproducties. Al snel draaide het ook rond het verhuren van audiovisueel materiaal, dupliceren van video’s en meeting support. In de jaren negentig werden in totaal ook 41 toeristische promotiefilms, zo een beetje als Vlaanderen vakantieland en voorloper van Handelsgids.

In 2001 is Handelsgids.be geboren. Eerst heel lokaal. De echte uitbreiding is er in 2005 gekomen. Het bedrijf bestaat dus al iets meer dan 30 jaar en Handelsgids nu al 16 jaar.

Handelsgids heeft meer dan 2000 trouwe klanten die al meer dan 7 jaar klant zijn. Twee jaar geleden hebben deze allemaal een waardebon gehad voor 1000 luxe naamkaartjes ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

Contactpersonen:

Luc: Zaakvoerder: 0475/45 77 99
Bart: Hoofd marketing 013/32.10.10
Paulette: Directie-assistente: 0475/29 25 16

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/awarduitreiking

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook