Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar Malle

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2017

2018-02-26 19:15

Persbericht

Bekendmaking en Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar samen met William Boeva

 

Locatie: CC De Notelaar – Maandag 26 februari 2018 

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2018 en ook op onze facebook www.facebook.com/handelsgids.be
Meer info over Handelsgids.be vindt u op www.handelsgids.be/sales

Intro:

Op maandag 26 februari werden in CC De Notelaar in Malle de vriendelijkste handelaars van:
Beerse, Brasschaat, Brecht, Deurne, Essen, Grobbendonk, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Lille, Malle, Merksplas, Olen, Rijkevorsel, Schoten, Stabroek, Vosselaar, Wommelgem, Wuustwezel en Zandhoven bekend gemaakt en gehuldigd. William Boeva was de gastheer van de avond en zorgde voor de nodige ‘Komedie’.

Hoe werd de Vriendelijkste handelaar van een gemeente in 2017 gekozen?

Alle handelaars die op www.handelsgids.be staan hebben het hele jaar een banner gehad: Stem ons tot vriendelijkste handelaar (nu nog steeds maar is nu voor de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar van 2018). Iedereen kon dus een stem uitbrengen.

Tijdens de Lente- en eindejaarsactie van Handelsgids werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit zijn twee gratis acties waar alle handelaars kunnen van genieten. Telkens een klant van een KMO meedeed met één van deze acties werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Uiteindelijk kwamen 5 587 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens 50 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar – recensies – en tips  bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

De scores zijn nu bekend. Elke gemeente heeft zo een vriendelijkste handelaar. De vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars?

De bekendmaking gebeurde gisterenavond (26 februari 2018) tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2017” in Malle

 

 

Ontstaan verkiezing Vriendelijkste Handelaar

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald. In 2015 werd het uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het overal.
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
Verkozen worden betekent veel voor een handelaar, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan zijn bestaand cliënteel en  trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld.

De Vriendelijkste Handelaars van 2017 ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra advertentieruimte op handelsgids.be t.w.v. €600.. De 2de, 3de en 4de plaats kregen een advertentieruimte van €300 aan reclamebudget.

Maar wie zijn nu de winnaars van 2017 en gehuldigd in Malle?

 

Gemeente

Handelaar

Plaats

Beerse

Dooley's

1ste

Beerse

De Smulhoek

2de

Beerse

B & A - Beckx & Andries

3de

Beerse

Van Den Langenbergh bvba

4de

Brasschaat

Hairstudio Classic's

1ste

Brasschaat

Slagerij Pieters

2de

Brasschaat

Bloemenatelier Baccara

3de

Brasschaat

KLIK Graphics

4de

Brecht

Snel-Press

1ste

Brecht

Haarstudio Meeussen

2de

Brecht

Keurslager Tamara

3de

Deurne

Apotheek Arena

1ste

Deurne

Dagbladhandel Jomik bvba

2de

Deurne

Het Bakkershoekje

3de

Deurne

In 't Woefke

4de

Essen

Hairstyle Melo

1ste

Essen

De Lapjesvrouw

2de

Essen

Kapsalon Guy

3de

Essen

Mattheeusen & Zn

4de

Grobbendonk

Catronics Elektro Willems

1ste

Grobbendonk

Bierhandel Willems & Zoon bvba

2de

Grobbendonk

Slagerij Raf Boen

3de

Grobbendonk

Struyfs & Zn bvba

4de

Hoogstraten

Uw Tuin en Dier Laurijssen

1ste

Hoogstraten

Nina

2de

Hoogstraten

Drankenhandel 't Bierhuis

3de

Hoogstraten

Café - Frituur De Vlinder

4de

Kalmthout

b'Elle

1ste

Kalmthout

AD Delhaize

2de

Kapellen

Busy Lizy

1ste

Kapellen

Nice To Frame

2de

Kapellen

Carwash De Sterre

3de

Kapellen

Gwijde bvba

4de

Lille

Beenhouwerij De Dijken

1ste

Lille

Marie-Thérèse bvba

2de

Lille

Bakkerij Bart & Noëlla

3de

Malle

Cocoon Bloemsierkunst

1ste

Malle

Splash Carwash

2de

Malle

Westmals Brood en Banket

3de

Malle

Frank-I-Sport

4de

Merksplas

Aveve Verheyen

1ste

Merksplas

Carrefour Express Merksplas

2de

Merksplas

Carp Tackle Shop

3de

Merksplas

Bakkerij Vermeersch-Vandepoel

4de

Olen

Hoeve-ijs 't Heuninghof

1ste

Olen

Bakkerij Vanspringel

2de

Olen

Mode in het salon

3de

Olen

Springboerke Smulboerke

4de

Rijkevorsel

Breebos Elektro

1ste

Schoten

Garage & Carrosserie Lemmens

1ste

Stabroek

Dream PC

1ste

Stabroek

Broodjeszaak 't Krokske

2de

Stabroek

Albert Heijn Stabroek

3de

Vosselaar

Bloemisterij Van Sweevelt

1ste

Vosselaar

Pili Pili

2de

Vosselaar

Graantje ('t)

3de

Vosselaar

Heintjeshof ('t)

4de

Wommelgem

New Happy Garden

1ste

Wommelgem

Lange Reep (De)

2de

Wommelgem

Keurslagerij Grymonprez & Zoon

3de

Wuustwezel

Optiek De Leersnijder

1ste

Wuustwezel

Linda van Hooijdonk

2de

Wuustwezel

Huis Kerstens

3de

Wuustwezel

Marc Verheyden

4de

Zandhoven

Kamalaya

1ste

Zandhoven

Oorts-Lenaerts bvba

2de

Zandhoven

Auto Start nv

3de

Zandhoven

Optisch Centrum Neujens

4de

Zoersel

Van Gorp Projects

1ste

Zoersel

Erfdeel ('t)

2de

Zoersel

Dyckmans & zoon bvba - Budget Keukens

3de

Zoersel

Heihoeveke

4de

 

 

Eindejaarsactie:

De handelaars die hun klanten lieten meespelen met de Eindejaarsactie, gaven hun de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €75.000 verdeeld onder 500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes, wellnessarrangementen, iPhones, iPads en tal van cadeaubonnen!

De eerste prijs van de Eindejaarsactie van Handelsgids ging naar Linde Quintelier uit Hamme. Zij heeft deze prijs gewonnen bij De Voederhoeve in Hamme. De tweede prijs werd gewonnen bij Schoonheidsinstituut en parfumerie An te Beringen en ging naar Marijke Debruyne uit Tessenderlo. De winnaar van de derde prijs is Pieter Cherlet uit Beernem. Hij heeft deze prijs gewonnen bij Studio Kristal Foto in Beernem. Een overzicht van al de winnaars is terug te vinden via www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars/

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden samen met William Boeva, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

 

CC De Notelaar – Maandag 26 februari 2018 – Hoe verliep de avond?

Na een kort voorwoord vertelde William Boeva hoe hij de Vriendelijkste handelaar zag en gaf hen ook menige goede raad mee, op zijn manier! Natuurlijk was dit lachen en gieren geblazen,  want als één van de grootste komedianten in België en Nederland weet hij snel het publiek naar zijn hand te krijgen.

Daarna werden de laureaten per gemeente naar voor geroepen. Ook de burgemeesters waren uitgenodigd en die werden geïnterviewd door de William Boeva, en ja, je kunt al denken, daar was veel leute en plezier met de grappige vragen van William Boeva.

Uiteraard was er een receptie die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Ook dit jaar kan men weer een quotering geven voor de klantvriendelijkheid van elke handelaar die op www.handelsgids.be adverteert, dus aan meer dan 284.000 KMO’s

Handelsgids.be: al 17 jaar één van de grootste portaalsites:

Handelsgids.be was de eerste 12 jaar enkel een portaalsite. De laatste jaren is het een echte marketingtool geworden die de kmo’s op verschillende manieren nieuwe klanten aanbrengt. Zo heb je je eigen website met extra pagina’s. Gratis acties voor u en uw klanten. Duizenden nieuwsbrieven en goede zoekresultaten in o.a. Google!

In totaal staan er nu 284 553 handelaars op, de meeste gratis en gegroepeerd per gemeente.
U vindt er 52 833 KMO’s met openingsuren enz. Dagelijks zijn er 100 000 pageviews. Eén van de paradepaardjes van Handelsgids is het goed scoren bij Google. Handelsgids heeft een marketing afdeling die zich specifiek bezighoud met SEO voor google (= Search Engine Optimalisation). Zoals u zult weten is dit zeer belangrijk.

Handelsgids wordt maandelijks meer dan 10 miljoen keer getoond in Google en staat gemiddeld op de 7e plaats in de zoekresultaten, wat wil zeggen dat veel adverteerders bij de top 3 staat. Maar liefst 81% van het verkeer op Handelsgids komt van Google!

Met andere woorden: Handelsgids zorgt er voor dat elke KMO gevonden wordt, ook al was men niet op zoek naar u! Men hoeft Handelsgids ook niet te kennen om een KMO te vinden, daar zorgen de zoekrobots voor!

 

Geschiedenis Handelsgids

Het begon allemaal in 1985, toen is Luc Verheyden gestart met een multimediahuis, reclamebureau en videoproductiehuis, met de nadruk op dit laatste. Tot 1990 was zijn grootste klant, en dit voor 70%, de toenmalige BRT.
In 1990 is de NV gesticht en is Luc Verheyden gestart met enkel nog B2B te werken en vooral in het realiseren van bedrijfs- en videoproducties. Al snel draaide het ook rond het verhuren van audiovisueel materiaal, dupliceren van video’s en meeting support. In de jaren negentig werden in totaal ook 41 toeristische promotiefilms, zo een beetje als Vlaanderen vakantieland en voorloper van Handelsgids.

In 2001 is Handelsgids.be geboren. Eerst heel lokaal. De echte uitbreiding is er in 2005 gekomen. Het bedrijf bestaat dus al iets meer dan 30 jaar en Handelsgids nu al 16 jaar.

Handelsgids heeft meer dan 2000 trouwe klanten die al meer dan 7 jaar klant zijn. Twee jaar geleden hebben deze allemaal een waardebon gehad voor 1000 luxe naamkaartjes ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

Contactpersonen:

Luc: Zaakvoerder: 0475/45 77 99
Bart: Hoofd marketing 013/32.10.10
Paulette: Directie-assistente: 0475/29 25 16

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/awarduitreiking

 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook