Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar Rotselaar

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2017

2018-03-01 19:15

Persbericht

Bekendmaking en Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar samen met William Boeva

 

Locatie: De Kloosterhoeve – Donderdag 1 maart 2018
(www.kloosterhoeve.be )

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2018 en ook op onze facebook www.facebook.com/handelsgids.be
Meer info over Handelsgids.be vindt u op www.handelsgids.be/sales

Intro:

Op donderdag 1 maart werden in De Kloosterhoeve in Rotselaar de vriendelijkste handelaars van:
Bertem, Bierbeek, Boutersem, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Holsbeek, Kessel-Lo, Leuven, Lubbeek, Putte, Rotselaar, Sint-Katelijne-Waver en Tremelo bekend gemaakt en gehuldigd. William Boeva was de gastheer van de avond en zorgde voor de nodige ‘Komedie’.
Tijdens deze avond kwamen we ook te weten wie de Vriendelijkste Gemeente van Vlaams-Brabant is geworden.

Hoe werd de Vriendelijkste handelaar van een gemeente in 2017 gekozen?

Alle handelaars die op www.handelsgids.be staan hebben het hele jaar een banner gehad: Stem ons tot vriendelijkste handelaar (nu nog steeds maar is nu voor de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar van 2018). Iedereen kon dus een stem uitbrengen.

Tijdens de Lente- en eindejaarsactie van Handelsgids werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit zijn twee gratis acties waar alle handelaars kunnen van genieten. Telkens een klant van een KMO meedeed met één van deze acties werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Uiteindelijk kwamen 5 587 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens 50 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar – recensies – en tips  bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

De scores zijn nu bekend. Elke gemeente heeft zo een vriendelijkste handelaar. De vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars?

De bekendmaking gebeurde gisterenavond (1 maart 2018) tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2017” in Rotselaar

 

Ontstaan verkiezing Vriendelijkste Handelaar

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald. In 2015 werd het uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het overal.
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
Verkozen worden betekent veel voor een handelaar, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan zijn bestaand cliënteel en  trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld.

De Vriendelijkste Handelaars van 2017 ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra advertentieruimte op handelsgids.be t.w.v. €600.. De 2de, 3de en 4de plaats kregen een advertentieruimte van €300 aan reclamebudget.

Maar wie zijn nu de winnaars van 2017 en gehuldigd in Rotselaar?

 

Handelaar

Gemeente

Plaats

Jis Nails & Beauty

Bertem

1ste

Louis Delhaize

Bertem

2de

BeautyMaster

Bertem

3de

Kapsalon De No & Co

Bertem

4de

Re-Cycle

Bierbeek

1ste

Hondenstudio

Bierbeek

2de

Jadimex bvba

Bierbeek

3de

Kapsalon Ferro

Bierbeek

4de

Ambrosia

Boutersem

1ste

Texaco Vanmol (Opel)

Boutersem

2de

Haartalent

Boutersem

3de

Salon Sofie

Boutersem

4de

1 2 Jump & Party

Heist-op-den-Berg

1ste

Rokani

Heist-op-den-Berg

2de

Ronn's Carwash

Heist-op-den-Berg

3de

Djeans

Heist-op-den-Berg

4de

Hendrickx Fietsen

Herentals

1ste

Lingerie Demolder

Herentals

2de

Harzé Jan - Van Est

Herentals

2de

Schoenen Labro Bvba

Herentals

4de

De Kruidenfee

Herenthout

1ste

Milkbar Vanessa

Herenthout

2de

Liesbets Reiscenter

Herenthout

3de

Keurslager Noel en Nathalie

Herenthout

4de

Fotografie Kim Theys

Holsbeek

1ste

ST-Bikes

Holsbeek

2de

Bowling Anglo Holsbeek

Holsbeek

3de

Devi & Emmanuelle

Holsbeek

4de

Kapsalon Jenny

Kessel-Lo

1ste

Het Blomke

Kessel-Lo

2de

Quick Shop

Kessel-Lo

3de

Kessel-Lo Motors

Kessel-Lo

4de

De Schoensmid

Leuven

1ste

Copy De Raaf/ Alkam BVBA

Leuven

2de

Lambrechts Tuinmachines

Leuven

3de

Wildenborgh Piano's

Leuven

4de

Algemene Schrijnwerkerij Geert Stas

Lubbeek

1ste

Garage Vanhellemont bvba

Lubbeek

2de

Drinkscenter Baets bvba

Lubbeek

3de

Axa Bank & Verzekeringen Rigo Meys

Lubbeek

4de

Elle TiJo Hair & Beauty

Putte

1ste

Esthetiek Engels

Putte

2de

De Gezond Shop

Putte

3de

Garage Carrosserie Mon bvba

Putte

4de

Bloemen en Tuindecoratie Mimosa

Rotselaar

1ste

The Java Coffee Company

Rotselaar

2de

Bu-V Wijnen bvba

Rotselaar

3de

Frituur 't Chalet'ke

Rotselaar

4de

Brasserie Mezzo

Sint-Katelijne-Waver

1ste

De Bloemenloods

Sint-Katelijne-Waver

2de

Bakkerij Op de Beeck

Sint-Katelijne-Waver

3de

Dresscodes

Tremelo

1ste

Bellesa Lingerie

Tremelo

2de

Pita Pizza Primo

Tremelo

3de

Buurtwinkel Luc

Tremelo

4de

De Bierhalle

Tremelo

4de

 

 

Vriendelijkste Gemeente van Vlaams-Brabant

Dit jaar mocht Bertem zich tot vriendelijkste gemeente van Vlaams-Brabant noemen. Burgemeester Joel Vander Elst was zeer blij met het behalen van deze titel in zijn gemeente. Dit bewijst nog maar eens dat de handelaars van Bertem zich met hart en ziel zich inzetten voor hun zaak.

 

Eindejaarsactie:

De handelaars die hun klanten lieten meespelen met de Eindejaarsactie, gaven hun de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €75.000 verdeeld onder 500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes, wellnessarrangementen, iPhones, iPads en tal van cadeaubonnen!

De eerste prijs van de Eindejaarsactie van Handelsgids ging naar Linde Quintelier uit Hamme. Zij heeft deze prijs gewonnen bij De Voederhoeve in Hamme. De tweede prijs werd gewonnen bij Schoonheidsinstituut en parfumerie An te Beringen en ging naar Marijke Debruyne uit Tessenderlo. De winnaar van de derde prijs is Pieter Cherlet uit Beernem. Hij heeft deze prijs gewonnen bij Studio Kristal Foto in Beernem. Een overzicht van al de winnaars is terug te vinden via www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars/

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden samen met William Boeva, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

 

De Kloosterhoeve – Donderdag  1 maart 2018 – Hoe verliep de avond?

Na een kort voorwoord vertelde William Boeva hoe hij de Vriendelijkste handelaar zag en gaf hen ook menige goede raad mee, op zijn manier! Natuurlijk was dit lachen en gieren geblazen,  want als één van de grootste komedianten in België en Nederland weet hij snel het publiek naar zijn hand te krijgen.

Daarna werden de laureaten per gemeente naar voor geroepen. Ook de burgemeesters waren uitgenodigd en die werden geïnterviewd door de William Boeva, en ja, je kunt al denken, daar was veel leute en plezier met de grappige vragen van William Boeva.

Uiteraard was er een uitgebreide receptie met heerlijke hapjes verzorgt door De Kloosterhoeve die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Ook dit jaar kan men weer een quotering geven voor de klantvriendelijkheid van elke handelaar die op www.handelsgids.be adverteert, dus aan meer dan 284.000 KMO’s

Handelsgids.be: al 17 jaar één van de grootste portaalsites:

Handelsgids.be was de eerste 12 jaar enkel een portaalsite. De laatste jaren is het een echte marketingtool geworden die de kmo’s op verschillende manieren nieuwe klanten aanbrengt. Zo heb je je eigen website met extra pagina’s. Gratis acties voor u en uw klanten. Duizenden nieuwsbrieven en goede zoekresultaten in o.a. Google!

In totaal staan er nu 284 553 handelaars op, de meeste gratis en gegroepeerd per gemeente.
U vindt er 52 833 KMO’s met openingsuren enz. Dagelijks zijn er 100 000 pageviews. Eén van de paradepaardjes van Handelsgids is het goed scoren bij Google. Handelsgids heeft een marketing afdeling die zich specifiek bezighoud met SEO voor google (= Search Engine Optimalisation). Zoals u zult weten is dit zeer belangrijk.

Handelsgids wordt maandelijks meer dan 10 miljoen keer getoond in Google en staat gemiddeld op de 7e plaats in de zoekresultaten, wat wil zeggen dat veel adverteerders bij de top 3 staat. Maar liefst 81% van het verkeer op Handelsgids komt van Google!

Met andere woorden: Handelsgids zorgt er voor dat elke KMO gevonden wordt, ook al was men niet op zoek naar u! Men hoeft Handelsgids ook niet te kennen om een KMO te vinden, daar zorgen de zoekrobots voor!

 

Geschiedenis Handelsgids

Het begon allemaal in 1985, toen is Luc Verheyden gestart met een multimediahuis, reclamebureau en videoproductiehuis, met de nadruk op dit laatste. Tot 1990 was zijn grootste klant, en dit voor 70%, de toenmalige BRT.
In 1990 is de NV gesticht en is Luc Verheyden gestart met enkel nog B2B te werken en vooral in het realiseren van bedrijfs- en videoproducties. Al snel draaide het ook rond het verhuren van audiovisueel materiaal, dupliceren van video’s en meeting support. In de jaren negentig werden in totaal ook 41 toeristische promotiefilms, zo een beetje als Vlaanderen vakantieland en voorloper van Handelsgids.

In 2001 is Handelsgids.be geboren. Eerst heel lokaal. De echte uitbreiding is er in 2005 gekomen. Het bedrijf bestaat dus al iets meer dan 30 jaar en Handelsgids nu al 16 jaar.

Handelsgids heeft meer dan 2000 trouwe klanten die al meer dan 7 jaar klant zijn. Twee jaar geleden hebben deze allemaal een waardebon gehad voor 1000 luxe naamkaartjes ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

Contactpersonen:

Luc: Zaakvoerder: 0475/45 77 99
Bart: Hoofd marketing 013/32.10.10
Paulette: Directie-assistente: 0475/29 25 16

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/awarduitreiking

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook