Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC De Wiek Zele - 11 maart 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-11 19:20

Persbericht

Verkiezing Vriendelijkste Handelaar door Handelsgids

Zele – Gisteravond, 11 maart, werd in GC De Wiek de 7de  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook


Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de Oost-Vlaamse gemeente Zele. In totaal dingden er in GC De Wiek duizenden handelaars uit 14 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Zele werden de trofeeën voor de gemeentes Aalst, Beveren, Bornem, Dendermonde, Destelbergen, Hamme, Hemiksem, Laarne, Lochristi, Lokeren, Sint-Amands, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Wachtebeke en Zele uitgereikt.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Zele werd in goede banen geleid door Julie Boone, eredame Miss België 2019. Zij stond in voor de presentatie en de officiële overhandiging van de gewonnen trofeeën. Om de aanwezigen met een glimlach naar huis te laten terugkeren, kon Handelsgids rekenen op het komische talent van de Limburgse komiek Erhan Demirci. Na de awarduitreiking nam hij met zijn zaalshow het publiek mee op sleeptouw. Achteraf konden de aanwezige handelaars en genodigden onder het genot van een drankje met zowel Erhan als Julie op de foto.

Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in cultureel centrum De Wiek.

De handelaars die in Zele in de prijzen vielen, zijn:

Gemeente

Ranking

Handelaar

Aalst

1ste

Garage – Carrosserie Opel Alain

 

2de

Bed and Breakfast Aalsters Genot

 

3de

Bloemencenter Johannita

 

4de

Corbel

 

5de

D’Orangerie

 

6de

Slagerij D’Haens

Beveren

1ste

Garage – Carrosserie Vercauteren Ronny

 

2de

Traiteur eet-plezier

 

3de

Wase Flora

 

4de

Café La Rosa

 

5de

Bloemen Jo Van Dosselaer

Bornem

1ste

Birger-Sport

 

2de

Bongaerts Juwelier

 

3de

Garage Aerts Bart

 

4de

Biba-Companies

 

5de

Kapsalon Asselberghs

 

6de

Market Bornem

Dendermonde

1ste

Athlon Center

 

2de

Bike Service Pieters

 

3de

EKOwinkel MaeleGijs

 

4de

Slagerij De Reuse

Destelbergen

1ste

Bloemisterij Poelman - Van De Velde

 

2de

Broodjeszaak  Huis Desmet Sabien

 

3de

Fotograaf Luc Nimmegeers

 

4de

Eddy Sloten- en Sleutelmakerij

 

5de

Reinaert

Hamme

1ste

De Voederhoeve

 

2de

t Schuurken

Hemiksem

1ste

Hemiksems Beddencentrum

Laarne

1ste

Apotheek Suys

 

2de

Fiestyle

 

3de

Dult Patisserie

 

4de

t Kapiteintje

Lochristi

1ste

à propos

 

2de

Kwaliteitsslagerij Kurt & Leen

 

3de

De Puyenbrug

 

4de

Pompoentje

 

5de

Slagerij Degroote

Lokeren

1ste

Bodystyling

 

2de

De Wandelaar

 

3de

Hairstyle Nathalie

 

4de

De Cleene Technics

 

5de

Garage De Rooze

 

6de

Hairstudio Janny

 

7de

Slagerij Vehent

Sint-Amands

1ste

Kaatigo

Sint-Gilis-Waas

1ste

Close-up Els Buys

 

2de

Beauty & Sauna Ostara

 

3de

Kapsalon Newline

 

4de

Bakker Kris

Sint-Niklaas

1ste

Brainfreeze Coffee & Comics

 

2de

Balerdon

 

3de

Van Clapdorp

 

4de

Kapsalon Geknipt

 

5de

Brood & Banket Naturel

 

6de

Brasserie 't Heerehuys

 

7de

Brasserie Entree

Stekene

1ste

De Smerende Beertjes

 

2de

Aveve Hugo en Lut Goossens - Sturm

Temse

1ste

Apotheek Van Hoecke

 

2de

Foubert Events

 

3de

Slager & Traiteur Opsomer Ruban

 

4de

Bakkerij D'haen

Waasmunster

1ste

Slagerij Vleeshal Filip

Wachtebeke

1ste

Autoparts Plus Coppens

Zele

1ste

Gotha - Juwelen

 

2de

Parfumerie Griet

 

3de

Esthetiek Van Lokeren

 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook