Uitreiking regio Brugge

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

2016-03-04 18:30

Persbericht

Persbericht: De verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar : Bekendmaking en Awarduitreiking

 

Locatie: Salons Lodewijk Van Male   -  Vrijdag 4 maart 2016

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2016
Meer info over Handelsgids.be vindt u op
www.handelsgids.be/sales

 

Tijdens de  spetterende Eindejaarsactie van Handelsgids zijn er meer dan 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. 

De scores zijn nu bekend  en de vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars van Limburg?  Het antwoord op die vraag viel gisterenavond tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2015” in Brugge.  Ook kwamen we de ‘Vriendelijkste Gemeente’ van de provincie  te weten.

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten? Heel eenvoudig:  alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be kregen de mogelijkheid om punten te geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig gaat winkelen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment. De klanten zelf weten het natuurlijk het best!

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest hij of zij minstens van 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar bijvoegen en er  waren een deel leerrijke maar ook zeer grappige suggesties bij.

Vriendelijkheid is troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker.”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het binnen de organisatie van Handelsgids. Zaakvoerder Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO  en het kost niets”. Verkozen worden betekent veel voor de gewone man en trekt nieuwe klanten aan. Want wie wordt nu niet graag vriendelijk behandeld. Naast de bekendmaking van de vriendelijkste handelaars  volgde de vriendelijkste gemeente.

De vriendelijkste handelaars van 2015  ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars  500 euro aan extra  reclamebudget  op www.handelsgids.be, de tweede plaats kreeg 300 euro en de derde plaats nog een mooie 200 euro.

 

 

 

 

Maar wie zijn nu de winnaars van 2015?

De vriendelijkste handelaar  van Aalst is Garage Opel Alain geworden. Uit Aalter kreeg Frituur Inifiny de Award. In Assenede mag Apotheek Welvaert zich de vriendelijkste handelaar noemen. Beernem mag zich gelukkig prijzen met Kapsalon Alex als winnaar. In Blankenberge werd deze eer weggelegd voor Slagerij Meuninck BVBA. In Bredene won Kapsalon Alpha Style de de Award voor de vriendelijkste handelaar. In Brugge ging ASAP Nails & Beauty bvba aan de haal met de prijs voor de vriendelijkheid. In Damme is de eer voor de vriendelijkste handelaar weggelegd voor Boetiek Iris en in Eeklo is dit voor Bakkerij Philip. Tuincentrum Luyckx heet u van harte welkom in de  zaak als vriendelijkste handelaar van Gistel. Patisserie Finesse is de trotse eigenaar van de award voor de stad Ichtegem. In Jabbeke is de  vriendelijkste handelaar dit jaar Coiffure Hoffman. Brood & Banket Lonneville is de verdiende winnaar in Kaprijke. In Knokke-Heist kan Slagerij-Traiteur Vandycke met de Award schitteren. In Lichtervelde moet je voor de vriendelijkste lach bij Keurslagerij Vanderper zijn en in Lovendegem bij De Regenboog BVBA. Verder is Van den Bossche WIjnhanel dit jaar de vriendelijkste handelaar van Maldegem en is Ecris Geschenken en Decoratie dit voor Middelkerke. In Nevele is dit Slagerij Floraume.  In Oostende moet je bij Huis Veryser zijn voor op-en-top vriendelijke service. In Oostkamp mocht Carwash Wildemeersch de award ontvangen.  In Oudenburg is ‘t Kippenhok de trotse eigenaar en in Pittem mag Steps to go de award in ontvangst nemen. In Ruiselede gaat de award naar Frituur Tivoli en in Sint-Laureins is de eer voor Slagerij Moenske. In Torhout is de vriendelijkste handelaar Wijnendaele Wandeling. In Wingene mag De Jungle schitteren met de award. Ip Zilleghem Platse gaat aan de haal met de award in Zedelgem en last but not least mag Apotheek Vitafarma in Zelzate schitteren met de award voor “Vriendelijkste Handelaar 2015”.

Nog een hoogtepunt was de bekendmaking van’ Vriendelijkste Gemeente’ van West -Vlaanderen. De eer van Vriendelijkste Gemeente ging dit jaar naar De Panne met een score van maar liefst 9.90.

De handelaars die meededen  met de Eindejaarsactie gaven hun klanten de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder  500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, , ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes,  Iphones, Ipads en tal van cadeaubonnen!  De eerste prijs van de Eindejaarsactie  van Handelsgids ging naar Koen D’Haenen uit Veurne. Hij koos voor iPads en iPaone ipv de reis naar Zuid-Afrika en voor € 3000 aan Lucky cadeaubonnen. De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Kristof Vandepoel uit Halen en hij gaat met zijn partner op reis naar Cyprus en heeft daar bovenop nog verschillende cadeaubonnen zoals een ballonvlucht, een gastronomische diner, wellnessarragement, enz.…telkens voor 2 personen.  De derde prijs ging naar Willy Putseijs uit Diest en hij  wint ook tal van cadeaubonnen.

 

 

De  Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar 2015 was meer dan een prijsuitreiking.  Zo was deze avond enerzijds leerrijk en had deze anderzijds een glamoureuze toets.

Wat ook zeer interessant was, was de sneak peak van de nieuwe Handelsgids.be. Het nieuwe marketingplatform wordt gelanceerd tegen de zomer van  2016, maar aanwezigen kregen toch al een preview te zien van de website en konden ze kennis maken  met de nieuwe mogelijkheden die dit platform voor de toekomst biedt. Zij waren allen laaiend enthousiast. Met zijn nieuwe, moderne interface, webshop- en reservatiesysteem staat de handelaar met deze marketingtool nog dichter bij zijn klant en kan deze rekenen op  nog meer online zicht- en vindbaarheid.

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

Uiteraard was er een uitgebreide receptie met heerlijke hapjes die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/LuckyBox