Uitreiking regio Lier

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

2016-02-24 18:30

Persbericht

Persbericht: De verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar : Bekendmaking en Awarduitreiking

 

Locatie: Lier Hof Van Beatrijs-  Woensdag 24 februari 2016 

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2016
Meer info over Handelsgids.be vindt u op
www.handelsgids.be/sales

 

Tijdens de  spetterende Eindejaarsactie van Handelsgids zijn er meer dan 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 6.331 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. 

De scores zijn nu bekend  en de vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars van de provincie Antwerpen?  Het antwoord op die vraag viel gisterenavond tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2015” in Lier.  Ook kwamen we de ‘Vriendelijkste Gemeente’ van de provincie  te weten.

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten? Heel eenvoudig:  alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be kregen de mogelijkheid om punten te geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig gaat winkelen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment. De klanten zelf weten het natuurlijk het best!

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest hij of zij minstens van 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar bijvoegen en er  waren een deel leerrijke maar ook zeer grappige suggesties bij. Suggesties voor een paraplubak, gratis producten alsook een aanvraaag om de koffieman te doen stoppen met zingen: allemaal zijn ze terug te vinden tussen de commentaren van de klanten.

Vriendelijkheid is troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker.”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het binnen de organisatie van Handelsgids. Zaakvoerder Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO  en het kost niets”. Verkozen worden betekent veel voor de gewone man en trekt nieuwe klanten aan. Want wie wordt nu niet graag vriendelijk behandeld. Naast de bekendmaking van de vriendelijkste handelaars  volgde de vriendelijkste gemeente.

De vriendelijkste handelaars van 2015  ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars  500 euro aan extra  reclamebudget  op www.handelsgids.be, de tweede plaats kreeg 300 euro en de derde plaats nog een mooie 200 euro.

 

 

 

 

Maar wie zijn nu de winnaars van 2015?

De vriendelijkste handelaar  van Beveren is Fietsen Michri geworden. Uit Bonheiden kreeg Kapsalon Parelmoer de Award. In Boom mag Lauriks Interieur-Decoratie zich de vriendelijkste handelaar noemen. Bornem mag zich gelukkig prijzen met Garage Aerts Bart bvba als winnaar. In  Duffel won Joleen de Award voor de vriendelijkste handelaar. In  Grobbendonk ging Catronics nv Elektro Willems aan de haal met de prijs voor de vriendelijkheid. In Heist-op-den-Berg is de eer voor de vriendelijkste handelaar weggelegd voor Djeans en in Herentals is dit voor Infraligne . Liesbets Reiscenter Travelcoop heet u van harte welkom in de  zaak als vriendelijkste handelaar van Herenthout.La Maison pure  is de trotse eigenaar van de award voor de stad Kappelle-op-den-Bos . In Kontich is de  vriendelijkste handelaar dit jaar Soetkin . Lingerie Gigi is de verdiende winnaar in de gemeente Lier. In Lint kan Gecom met de Award schitteren. In Mechelen moet je voor de vriendelijkste lach bij ‘t Letterke zijn en in Mortsel bij Slagerij Decruyenaere . Verder is Bärgli het Zwitsers Eethuis dit jaar de vriendelijkste handelaar van Nijlen. In Putte is dit Esthetiek Engels. In Puurs moet je bij V&V Cleaning Center bvba zijn voor op-en-top vriendelijke bediening. In Sint-Katelijne-Waver mocht Mabeluch naai en borduurshop. Verder is Kapsalon Sonja dit jaar de vriendelijkste handelaar van Willebroek  en is Koken en Proeven bvba  voor Zandhoven In Zoersel is dit Van Gorp Projects  die award ontvangen en last but not least mag Prima in Zwijndrecht de prestigieuze award van de “Vriendelijkste Handelaar 2015” in ontvangst nemen.  

 

Nog een hoogtepunt was de bekendmaking van’ Vriendelijkste Gemeente’ van Antwerpen. Hier mocht de gemeente Balen deze erkenning in ontvangst nemen met een score van 9,44.

De handelaars die meededen  met de Eindejaarsactie gaven hun klanten de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder  500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, , ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes,  Iphones, Ipads en tal van cadeaubonnen!  De eerste prijs van de Eindejaarsactie  van Handelsgids ging naar Koen D’Haenen uit Veurne. Hij koos voor iPads en iPaone ipv de reis naar Zuid-Afrika en voor € 3000 aan Lucky cadeaubonnen. De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Kristof Vandepoel uit Halen en hij gaat met zijn partner op reis naar Cyprus en heeft daar bovenop nog verschillende cadeaubonnen zoals een ballonvlucht, een gastronomische diner, wellnessarragement, enz.…telkens voor 2 personen.  De derde prijs ging naar Willy Putseijs uit Diest en hij  wint ook tal van cadeaubonnen.

De  Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar 2015 was meer dan een prijsuitreiking.  Zo was deze avond enerzijds leerrijk en had deze anderzijds een glamoureuze toets. Tijdens de aanvang van de avond werd er namelijk een lezing gehouden omtrent Klantenservice door Geert Verdonck en de avond werd afgesloten met een uitgebreide netwerkreceptie.

Wat ook zeer interessant was, was de sneak peak van de nieuwe Handelsgids.be. Het nieuwe marketingplatform wordt gelanceerd tegen de zomer van  2016, maar aanwezigen kregen toch al een preview te zien van de website en konden ze kennis maken  met de nieuwe mogelijkheden die dit platform voor de toekomst biedt. Zij waren allen laaiend enthousiast. Met zijn nieuwe, moderne interface, webshop- en reservatiesysteem staat de handelaar met deze marketingtool nog dichter bij zijn klant en kan deze rekenen op  nog meer online zicht- en vindbaarheid.

De prijsuitreiking werd afgesloten met een fotomoment waarbij de vriendelijkste handelaars nog eens extra in de kijker gezet werden, want dat is toch wat iedere hardwerkende KMO verdient, niet?

Uiteraard was er een uitgebreide receptie met heerlijke hapjes die zich tegelijkertijd ook uitleende tot een ideale netwerkgelegenheid. Alleen maar blije gezichten dus tijdens deze mooie avond.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/LuckyBox