Uitreiking regio Oudenaarde

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2014

2015-03-10 19:00

Persbericht

Persbericht: Oudenaarde  dinsdag 10 maart 2015

 

Awarduitreiking Verkiezing Vriendelijkste Handelaar

 

Locatie: Stadhuis van Oudenaarde

 

Op dinsdag 10 maart werden de vriendelijkste handelaars van de gemeenten:

Deinze, Kruisthoutem en Oudenaarde bekend gemaakt en gehuldigd in het Stadhuis van Oudenaarde.

 

Gastheer en organisator: Luc Verheyden zaakvoerder Handelsgids.be (Diest)

Spreker: Orphée Vanheste en Evelyne Uyttenhoven

Aanwezigen: De burgemeesters van Oudenaarde en enkele schepenen, de laureaten van de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar, pers en medewerkers van Handelsgids.

 

 

Waarom een verkiezing Vriendelijkste Handelaar?

 

Wat zijn de troeven van een kleine zelfstandige? Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats! Handelsgids.be wil dit meer onder de aandacht brengen want vriendelijkheid is een erg belangrijk aspect van ondernemen.

 

 

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten?

 

Heel eenvoudig. Alle deelnemers aan de Eindejaarsactie 2014 kregen de mogelijkheid om punten te geven op 10 aan de handelaar waar hij zijn deelnemingsformulier heeft gekregen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op de mening van enkele buitenstaanders zoals mistery shoppers die 10 minuutjes langsgaan, of een jury. De klanten weten het natuurlijk het best en ervaren het een heel jaar!

 

De vriendelijkste handelaar moest minstens 100 quoteringen krijgen om Vriendelijkste Handelaar van de gemeente te kunnen worden.

 

Met bijna 2 miljoen deelnemingsformulieren en 64.221 deelnames aan de Eindejaarsactie en dus ook aan de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar, kregen 1.992 handelaars uit 94 gemeenten over heel Vlaanderen een score voor hun vriendelijkheid. De top 5 gemeenten met het aantal quoteringen zijn Aarschot met 3.589, Harelbeke met 3.253, Ieper met 3.253, Izegem met 2.381 en Diest met 2.133 quoteringen.

 

 

 

 

De vriendelijkste handelaars van uw streek

 

Gisteren werden de Awards met veel plezier door Handelsgids uitgereikt aan de winnaars. Er werd per gemeente een vriendelijkste handelaar gekozen. Het was een fantastisch feest voor alle genodigden.

 

Hier volgen de handelaars die gewonnen hebben:

 

De vriendelijkste handelaar van Deinze is Bakkerij Chris geworden.

In Kruishoutem mag Vandeputte De Smet zich de vriendelijkste handelaar noemen.

En last but not least, Oudenaarde mag zich gelukkig prijzen met Lieven De Cock als Vriendelijkste Handelaar.

 

De vriendelijkste gemeente van Oost-Vlaanderen werd ook deze avond verkozen en dat is de gemeente Oudenaarde geworden, proficiat.

 

Eindejaarsactie: ook voor de handelaars een leuk extraatje

 

Elke handelaar mag gratis deelnemen aan de Eindejaarsactie  van Handelsgids en dus ook aan de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar. Er werden aan 269.000 handelaars per mail gevraagd om mee te doen. Verder verschenen hierover artikels in de lokale pers. Vooraf werden deelnemingsformulier en promomateriaal gratis geleverd en nadien de prijzen. En dit allemaal zonder meerkost voor de handelaar!

Klant of geen klant bij Handelsgids. Elke KMO mocht meedoen. En als toetje mocht de handelaar, waar de hoofdwinnaar gewonnen had, mee op reis met 2 personen naar Zuid-Afrika.

 

 

 

3 hoofdwinnaars van de Eindejaarsactie

 

In totaal 1.003 winnaars. Prijzenpot: € 50.000

 

Elk jaar zorgt de Eindejaarsactie van Handelsgids voor veel plezier bij zowel de deelnemers als de handelaars. Meer dan 300.000 mensen namen de voorbije 5 jaar deel. Ook dit jaar mogen we weer van een groot succes spreken! De hoofwinnares, Martine Mommens uit Boutersem, mag zich gelukkig prijzen met 10.000 euro aan cadeaubons, waaronder een reis naar Zuid-Afrika voor 2 personen of 3 iPhones 6 (mocht kiezen en koos voor de reis), een elektrische fiets, een ballonvlucht, een dagje shoppen in Oostende, dagje shoppen in Zedelgem, en nog veel meer moois. De handelaar waarbij ze won, Tankstation Van Mol uit Boutersem, mag zelfs mee op reis naar Zuid-Afrika!

 

JP Frederix uit Genk wint de tweede prijs bij Bitouck uit Bilzen. Deze bestaat uit 5.000 euro aan cadeaubons waaronder een reis naar het mooie Paphos op het liefdeseiland Cyprus of 2 iPhones 6 en tal van andere prijzen waaronder ook een dagje Shoppen in Oostende en Beernem. De derde gelukkige is Lieve Samyn uit Roeselare, bij Juwelier Vanbesien uit Roeselare. Zij wint 3.000 euro aan cadeaubons en mag hierbij kiezen tussen een elektrische fiets of een iPhone 6, dagje shoppen in Oostende en Oostkamp, aangevuld met andere prachtige prijzen.

 

1.003 winnaars, waarvan een groot deel uit uw eigen regio

 

Buiten de 3 hoofdwinnaars zijn er nog 1.000 mensen die een prijs winnen, gaande van diverse activiteiten zoals een ballonvaart, een gastronomisch diner, een wellnessbezoek, tot Lucky cadeaubons van 10 tot 100’en euro’s. Zeker de moeite om mee te doen dus!

 

Zo waren er in Dienze: 9 winnaars, Kruishoutem: 14 winnaars en in Oudenaarde 6 winnaars.

 

Hoe nam men deel? Heel eenvoudig. Bij de lokale KMO’s ontving je een logincode. Deze code gebruikte je om je aan te melden op de Handelsgidswebpagina van de handelaar en gaf men 4 cijfers tussen 0 en 95. De winnende cijfers werden bepaald door 2 voetbalmatchen in januari, de minuut wanneer de eerste gele kaart viel en het tweede cijfer wanneer het eerste doelpunt. Dit ook nog eens voor het derde en vierde cijfer van een andere voetbalwedstrijd. De volledige lijst met winnaars vind je op www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars.

 

 

Handelsgids.be : al 14 jaar één van de grootste portaalsites

 

Handelsgids groeide uit van een multimediahuis/reclamebureau naar een online portaalsite voor lokale ondernemingen. De firma bestaat 30 jaar en volgend jaar viert Handelsgids.be zijn 15e verjaardag. Op Handelsgids.be vind je op dit moment 262.765 handelaars, gegroepeerd per gemeente. Dagelijks maken 40.000 mensen en bedrijven  gebruik van Handelsgids.be. Zij doen meer dan 100.000 pageviews per dag.

 

Voor lokale handelaars en KMO’s is het erg interessant om een eigen mini-website op Handelsgids.be te hebben. Gemiddeld staat bij zoekacties bij Google de Handelsgidspagina op de derde plaats. Maandelijks wordt Handelsgids.be meer dan 10 miljoen keer getoond in Google. De handelaars kunnen hun eigen statistieken bekijken en dus marketingtechnieken opvolgen en eventueel bijsturen. Er worden bovendien 2 keer per maand 260.000 nieuwsbrieven verstuurd, waarop de handelaars gratis hun promoties, acties, nieuws of koopjes bekend kunnen maken. Ook is er de mogelijkheid om eigen nieuwsbrieven te verzenden. Daarbovenop beschikt elke handelaar over een eigen virtuele winkel waar hij zijn beste producten en speciale aanbiedingen kan tentoonstellen. Deze koopjes worden vanzelf meegestuurd met de nieuwsbrieven. Elke gemeente heeft daardoor een virtuele winkel met alle koopjes van alle handelaars en waar je kan zoeken op budget, categorie of trefwoord.

Handelsgids is buiten de portaalsite een echte marketingtool die op verschillende manieren nieuwe klanten aanbrengt bij de KMO’s.

 

 

Contactgegevens:

 

Zaakvoerder: Luc Verheyden luc@handelsgids.be  GSM: 0475/45 77 99

Hoofd marketing: Bart Schraepen  bart@handelsgids.be  013/32 10 10

Directie: Paulette Roucourt paulette@handelsgids.be  013/32 10 10  GSM 0475/29 25 16

 

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110

3290 Diest

Tel: 013/32 10 10

Fax: 013/32 32 31

Ond. 0439 394 162

marketing@handelsgids.be

 

www.handelsgids.be

www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars

www.handelsgids.be/vh 

www.handelsgids.be/luckybox