Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar Putte

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2016

2017-05-12 17:00

Persbericht

Bekendmaking en Awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaar

 

Locatie: Gemeentehuis Putte – Donderdag 11 mei 2017

Foto’s van de avond zijn terug te vinden op www.handelsgids.be/persverslagen/2017
Meer info over Handelsgids.be vindt u op
www.handelsgids.be/sales

Hoe werd de Vriendelijkste handelaar van Putte 2016 gekozen?

Tijdens de Lente- en eindejaarsactie van Handelsgids zijn er meer dan 7 miljoen lotjes uitgedeeld en telkens een klant van een KMO meedeed met één van deze acties werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan 226 735 handelaars gevraagd en meer dan 4 520 handelaars in Vlaanderen hebben meegedaan.

De scores zijn nu bekend en de vraag is: wie zijn de vriendelijkste handelaars?

De bekendmaking gebeurde gisterenavond (11 mei 2017) tijdens de Awarduitreiking  van de “Vriendelijkste Handelaar 2016” in Putte

Hoe werd deze vriendelijkheid gemeten?

Heel eenvoudig: ALLE Kmo’s van Vlaanderen kunnen meedingen voor deze titel. Dit zijn zowel de klanten van Handelsgids PLUS ook alle gratis adverteerders, in totaal meer dan 226 735. Zij kregen indien ze dat wilden, gratis van www.handelsgids.be 5 loginnummers, deelnemingsformuliertjes, affiches enz… voor de Lente-en Eindejaarsactie. De klanten van deze KMO’s konden meedoen met de twee acties en er werd hen dan ook gevraagd om punten te geven aan die handelaar voor zijn klantvriendelijkheid. Het zijn dus de klanten van de KMO die de quotering gegeven hebben. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op de mening van enkele buitenstaanders zoals mystery shoppers of een jury die één keer passeren op een goed of slecht moment, en op een tiental minuutjes een oordeel vellen. De klanten zelf weten het natuurlijk het beste!

Om de Vriendelijkste Handelaar te kunnen worden, moest de handelaar van minstens 50 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze mochten ook commentaar – recensies – en tips  bijvoegen en er waren een deel leerrijke, maar ook zeer grappige suggesties bij.

* Zelfs zonder afspraak zeer welkom. (Smartphoneclinic te Sint-Niklaas)
* Vriendelijke bediening, kopje koffie, mooi koppie, meer moet dat niet zijn.. (Sandra's Hairline - CS Magneetjuwelen te Oostende)
* Zelfs bijverwarming in de winter voor de hondjes. (’t Herdershof te Poperinge)
* Zelf mijn kleinzoon zijn step mocht in de winkel opzij staan, zodat hij niet gestolen kon worden. Waarvoor oprechte dank. (Roboshopping te Nieuwpoort)
* Zeer vriendelijke ontvangst en zeer lekker gegeten. (La Myrthe te Sint-Gillis-Waas)
* Zeer vriendelijke mensen en een snelle service. Geen vraag is hen teveel en beantwoorden deze steeds met een glimlach. Je ziet dat de garage en hun klanten priori
zijn. (Garage Aerts Bart bvba te Bornem) * Zeer vriendelijke ontvangst, leuke gesprekken, voel mij daar echt op mijn gemak en mijn haar wordt gedaan naar mijn wensen. (Alpha Style te Bredene)
* Zij is inderdaad de vriendelijkste en neemt altijd de tijd  voor je als je vragen of problemen met iets hebt. (Lapjesvrouw te Essen)
* Uiterst vriendelijke ontvangst en een zeer professionele en duidelijke uitleg bij de te proeven wijnen (Lovindi te Dilbeek)
* Tip: Geef mij eens een bon voor een gratis uurtje wellness ;) (Carpe Diem te Aarschot)

Met 7 miljoen deelnemingsformuliertjes en 20.000 affiches werden er 184.756 quoteringen gegeven. Er zijn 239 vriendelijkste handelaars benoemt.

De top 5 gemeenten met de meeste quoteringen:

1. Aarschot : 6150
2. Jabbeke: 5250
3. Beringen: 4754
4. Leuven: 4297
5. Nieuwpoort: 3361

De top 5 handelaars met de meeste quoteringen: 

1. Harzé Jan – Van Est uit Herentals : 576
2. Eurospar Beringen uit Beringen: 509
3. Anka Office Planet uit Haacht: 447
4. Aveve Plus uit Poperingen: 447
5. De Schoensmid uit Leuven: 442

Ook dit jaar mogen we weer van een groot succes spreken.

Ontstaan verkiezing Vriendelijkste Handelaar

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald. In 2015 werd het uitgebreid naar gans Vlaanderen. Er werden toen 215 Vriendelijkste Handelaars gehuldigd. Nu in 2016 zijn er 239 Vriendelijkste Handelaars.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats!” klinkt het overal. Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en het kost niets”. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
Verkozen worden betekent veel voor een handelaar, want door de erkenning geeft dit vertrouwen en  trekken zij hierdoor nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld.
Nieuw dit jaar is dat alle handelaars die een goede score halen een diploma krijgen met hun score voor klantvriendelijkheid.

De vriendelijkste handelaars van 2016 ontvingen een Award dat hij of zij in hun zaak kan tentoonstellen. Verder kregen de winnaars 500 euro aan extra reclamebudget  op www.handelsgids.be, de tweede plaats kreeg 300 euro en de derde plaats nog een mooie 200 euro.

Maar wie zijn nu de winnaars Putte

Gemeente

Naam zaak

Plaats

Putte

Esthetiek Engels

1ste

Putte

De Gezond Shop

2de

Putte

Elle TiJo

3de

 

Nog een hoogtepunt was de bekendmaking van’ Vriendelijkste Gemeente’ van Antwerpen. De eer van Vriendelijkste Gemeente ging dit jaar, met een score van maar liefst 9.53, naar Westerlo!

Eindejaarsactie:

De handelaars die hun klanten lieten meespelen met de Eindejaarsactie, gaven hun de kans om een mooie prijs te winnen. Er was een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder 500 winnaars! In de prijzenpot zaten onder andere een reis naar Zuid-Afrika, een reis naar Cyprus, ballonvaarten, Viptickets, etentjes, citytrips, weekendjes, wellnessarrangementen, iPhones, iPads en tal van cadeaubonnen!

De eerste prijs van de Eindejaarsactie van Handelsgids ging naar Lobke Van Immerseel uit Roeselare. Zij heeft deze prijs gewonnen bij Bis Bouche te Tielt. De tweede prijs werd gewonnen bij de handelaar Breiboetiek Marielijne te Meulebeke en ging naar Jimmy Van Rumste uit Sint-Laureins. De winnaar van de derde prijs is Kristof Myny uit Laarne. Hij heeft deze prijs gewonnen bij de handelaar Verduere in Wetteren. Een overzicht van al de winnaars is terug te vinden via www.handelsgids.be/eindejaarsactie/winnaars/

Boek Vriendelijkste Handelaars

Al de Vriendelijkste Handelaars van 2015 zijn gebundeld in een boek. Een prachtig naslagwerk en een eerbetoon aan alle Vriendelijkste Handelaars van 2015.

Handelsgids.be: al 16 jaar één van de grootste portaalsites:

Handelsgids.be was de eerste 12 jaar enkel een portaalsite. De laatste jaren is het een echte marketingtool geworden die de kmo’s op verschillende manieren nieuwe klanten aanbrengt. Zo heb je je eigen website met extra pagina’s. Gratis acties voor u en uw klanten. Duizenden nieuwsbrieven, uw virtuele winkel en goede zoekresultaten in o.a. Google!

In totaal staan er nu 271 735 handelaars op, de meeste gratis en gegroepeerd per gemeente.
U vindt er 52 161 KMO’s met openingsuren enz. Dagelijks zijn er 100 000 pageviews. Eén van de paradepaardjes van Handelsgids is het goed scoren bij Google. Handelsgids heeft een marketing afdeling die zich specifiek bezighoud met SEO voor google (= Search Engine Optimalisation). Zoals u zult weten is dit zeer belangrijk.

Handelsgids wordt maandelijks meer dan 10 miljoen keer getoond in Google, verleden maand zelfs meer dan 11 miljoen, en staat gemiddeld op de 3e plaats in de zoekresultaten. Maar liefst 81% van het verkeer op Handelsgids komt van Google!

Met andere woorden: Handelsgids zorgt er voor dat elke KMO gevonden wordt, ook al was men niet op zoek naar u! Men hoeft Handelsgids ook niet te kennen om een KMO te vinden, daar zorgen de zoekrobots voor!

Geschiedenis Handelsgids

Het begon allemaal in 1985, toen is Luc Verheyden gestart met een multimediahuis, reclamebureau en videoproductiehuis, met de nadruk op dit laatste. Tot 1990 was zijn grootste klant, en dit voor 70%, de toenmalige BRT.
In 1990 is de NV gesticht en is Luc Verheyden gestart met enkel nog B2B te werken en vooral in het realiseren van bedrijfs- en videoproducties. Al snel draaide het ook rond het verhuren van audiovisueel materiaal, dupliceren van video’s en meeting support. In de jaren negentig werden in totaal ook 41 toeristische promotiefilms, zo een beetje als Vlaanderen vakantieland en voorloper van Handelsgids.

In 2001 is Handelsgids.be geboren. Eerst heel lokaal. De echte uitbreiding is er in 2005 gekomen. Het bedrijf bestaat dus al iets meer dan 30 jaar en Handelsgids nu al 16 jaar.

Handelsgids heeft meer dan 2000 trouwe klanten die al meer dan 7 jaar klant zijn. Vorige jaar hebben deze allemaal een waardebon gehad voor 1000 luxe naamkaartjes.

Handelsgids NV
Jan Gorislaan, 110
3290 Diest
Tel: 013/32 10 10
Fax: 013/32 32 31
Ond. 0439 394 162

Contactpersonen:
Bart: Hoofd marketing 013/32.10.10
Laura: Verantwoordelijke event: 0492/97.74.04
Melanie: Marketeer: 0472/88.46.60
Luc: Zaakvoerder: 0475/45 77 99
Paulette: Directie-assistente: 0475/29 25 16

www.handelsgids.be
www.handelsgids.be/vh
www.handelsgids.be/awarduitreiking