Bakkerijen in België

Bakkerijen

Niets zo leuk om mee wakker te worden dan de geur van versgebakken brood of lekkere krokante pistolets. Dat weten de warme en koude bakkers in uw regio uiteraard ook. Bij hen kan je terecht voor een smakelijk, gezond ontbijt of tussendoortje voor jezelf, je geliefde of vrienden en familie. ’s Nachts werken de bakkers de hele nacht door om u ’s morgens in de winkel een mooie presentatie van hun bakkunsten te demonstreren.  Via Handelsgids kunt u snel en makkelijk de bakkers of bakkerijen in uw buurt terugvinden.
 

Broden

Bij uw lokale bakker kunt u terecht voor dagvers, lekker krokant brood. De meeste bakkers hebben een erg ruim assortiment aan verschillende soorten broden, aangepast aan uw voorkeuren en smaak. De klassiekers zijn uiteraard een wit brood, grijs brood en bruin of volkorenbrood.
 
Veel bakkerijen bieden ook iets specialere broden aan die lichtjes afwijken van het origineel recept. Ze kenmerken zich door een andere soort meel of bloem, of door het toevoegen van bepaalde zaden of graantjes aan het deeg in de deegmixer. De grondstoffen verschillen dus iets van de gewone broodsoorten. Deze broden zijn dikwijls iets gezonder dan de gewone varianten, omdat ze trager verteren en door het lichaam minder snel in suikers worden omgezet. Daarom worden ze frequent gekocht wanneer de persoon in kwestie op dieet is, of als hij lijdt aan een aandoening zoals diabetes. Enkele voorbeelden hiervan zijn speltbrood, volkorenbrood, tijgerbrood, meergranenbrood en desembrood.
 
Hebt u specifieke behoeftes als het op brood aankomt of mag u bepaalde graansoorten niet eten, kunt u zich steeds bevragen bij uw lokale bakker.
 

Pistolets en sandwiches

Niets zo lekker als een vers pistoletje of sandwich met een heerlijke charcuteriesoort van bij de slager of een smakelijk beleg erbij. Ook in het gamma aan pistolets vind je veel diversiteit. Het assortiment bij uw lokale bakker hangt af van de dag van de week waarop u pistoletjes gaat halen. Tijdens werkdagen is dit vaak iets minder ruim dan tijdens het weekend, omdat op zaterdag en zondag veel mensen de voorkeur geven aan een krokante pistolet voor bij het ontbijt of bij het middagmaal/avondeten.
Tijdens de week vind je vaker de gewone, typische pistolets terug zoals witte pistolets, grijze pistolets en de tijgerpistoletjes. In het weekend trekt de bakker met zijn oven alle registers open, omdat dat dikwijls de dagen zijn waarop het vaakst pistolets worden gehaald door de klanten. Met een sierlijke beweging wordt het pistoletdeeg versierd of aangepast en worden zaadjes of granen toegevoegd. Zo krijg je de klassieke Belgische keizersbroodjes, tijgerpistolets, boterpistolets, donkere pistolets of soorten met diverse graantoppings, zoals sesamzaad, maanzaad, lijnzaad, zonnebloempitten of zelfs pompoenpitten.
Voor een ruimere inkijk, spring eens binnen bij uw lokale bakker die je terugvindt via Handelsgids!
 

Koffiekoeken, taarten en vlaai

Hebt u een familiebijeenkomst, een verjaardagsfeest of een gezellige dag met vrienden of vriendinnen gepland? Zou u hen graag een lekkere koffiekoek of vlaai presenteren? Of bent u zelf een fervent snoeper en fan van alles wat zoet is? Dan bent u bij uw regionale bakkerij aan het juiste adres.
’s Nachts maakt de bakker en zijn team een heel gamma aan lekkere koffiekoeken. De meest bekende zijn croissants, rozijnenkoeken, abrikozenkoeken, kriekenkoeken, appelkoeken, chocoladekoeken, oliebollen, éclairs, puddingkoeken, worstenbroodjes enz. Deze zijn ideaal om te presenteren aan uw vrienden of familie bij een lekkere kop koffie.
 
Een feestje gepland, of zelf gewoon meer fan van taart? Bij uw lokale bakkerij weten ze perfect hoe ze de lekkerste en mooiste taarten kunnen maken, zodat deze zoete zonde onmiddellijk bij u of uw gasten in het oog springt. Enkele voorbeelden van lekkere taarten zijn die met fruitsoorten, zoals appeltaart, abrikozentaart, kriekentaart of ananastaart.
Toch meer verlekkerd aan slagroom of pudding als vulling? Ook hier kan uw bakker assisteren!
 
Contacteer een van de lokale bakkers uit uw regio via Handelsgids, kies een lekker gebakje, brood, pistoletje of taartje en bevraag u over de mogelijkheden!