Cafés in België

Cafés

Gedurende de eeuwen heen is het begrip café weinig veranderd. Het is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten tussen pot en pint, waar verhalen verteld worden die een persoonlijk karakter hebben en waar mensen zich snel thuis voelen. Door deze ongedwongen sfeer weten vele mensen graag hun weg te vinden naar een nabijgelegen kroeg of bar. Met een fris getapte pint, een professioneel ingeschonken speciaalbier of een lekker wijntje wordt een alledaags café onmiddellijk omgetoverd tot een sociale ontmoetingsgelegenheid waar ieder zich wel kan amuseren. Veel cafés hebben entertainment voor de klanten, met als meest frequente mogelijkheden een spelletje biljart, een wedstrijdje darts of vogelpik, of een gokje wagen aan de bingo.
 

Bier, wijn en alcoholvrije dranken

Na een dagje werken is het heerlijk vertoeven in je lokale café. De barman tapt een frisse pint bier voor je uit of schenkt je een lekker speciaalbiertje of wijntje in en de stress van de dag zakt je zo van de schouders af. Met een rijk aanbod aan alcoholvrije dranken, zoals allerlei soorten frisdranken en vruchtensappen, vinden niet-alcoholdrinkers er ook de relaxte sfeer waar ze naar op zoek zijn. Met een boel gelijkgestemden aan de toog staat de kroeg garant voor ontspanning, entertainment en sociaal contact. Ook als je in het weekend met vrienden of vriendinnen uitgaat, is een leuke drinkgelegenheid de ideale uitvalsbasis voor een avond vol plezier.
 

Thee, koffie of warme chocomelk

Niets zo deugddoend als in de herfst- of wintermaanden een wandeling maken en als tussenstop of eindhalte in een lokaal café een warme thee, koffie of chocomelk gaan drinken. Door de gezellige sfeer en het warme onthaal is je buurtcafé de ideale plaats om even uit te rusten en op adem te komen. De cafébaas of bazin verwelkomt je graag op een van de comfortabele barkrukken aan de toog of je vleit je gewoon gezellig neer aan een tafeltje in de zaak om je drankje te consumeren.
 

Caféspelen en gokmachines

Voor de liefhebbers van cafésporten bieden kroegen tal van opties aan om je ervaring en skills op te bouwen in een vertrouwde, aangename omgeving. Bepaalde cafés hebben zelfs caféploegen die officieel ingeschreven staan in een sportranking. Zo heb je bepaalde biljartclubs of dartsclubs die hun vaste stek hebben waar ze wekelijks gaan trainen.
Ook voetbal dragen de meeste cafébezoekers hoog in hun hart. Het is dus geen verrassing dat cafés dikwijls sponsor zijn van een lokale voetbalclub en dat de spelers na hun trainingen en wedstrijden komen recupereren of een hapje komen eten in de gezellige drinkruimte van hun sponsor.
Zij die graag een gokje wagen kunnen zich in sommige kroegen ook bezighouden met een spelletje op de bingomachine of slotmachine.
 

Aangepaste rookruimtes

Sinds de wetgeving op roken in openbare plaatsen veranderd is, zijn cafés bij wet rookvrij geworden. Toch willen veel uitbaters hun rokende klanten niet teleurstellen en hebben ze in hun zaak een speciale rookruimte ingericht, voorzien met de nodige afzuiging en luchtcirculatie. Op die manier hoeven klanten in de koudere maanden van het jaar niet eenzaam op het terras of aan de inkomdeur te gaan staan.
 
Bent u op zoek naar een gezellig cafeetje in uw buurt waar u terecht kunt voor het drankje van uw keuze? Via Handelsgids kunt u snel en makkelijk de beschikbare cafés in uw buurt terugvinden!