Computers in België

Computers

Ze zijn er al een paar decennia, maar zijn de laatste 20 jaar niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij: sinds de intrede van het internet zijn computers een dagelijkse tool geworden om dingen op te zoeken en je te assisteren bij allerlei zaken. Om op dat internet te kunnen surfen, heb je uiteraard een computer nodig.
Bij de handelaars op Handelsgids in jouw buurt kun je vlot terecht voor al uw nieuwe pc-aankopen – zowel laptops als desktop-computers - maar dikwijls ook voor herstellingen en onderdelen om uw huidige computer sneller te maken of nieuw leven in te blazen.
 

Laptops

Niets zo handig als een draagbare computer om mee te werken als je onderweg of op de baan bent. Een laptop heeft ook zijn nut in een gewone huissituatie: de draagbare pc is vlot verplaatsbaar binnenhuis en kan naar verschillende ruimtes verplaatst worden zonder al te veel moeite. Bij een desktop-pc is dit niet zo simpel, omdat de pc-kast aangesloten is op de monitor en eventuele opgestelde speakers.
 
Vroeger waren laptops inferieur aan desktop-pc’s door hun mindere specificaties. De meeste laptops die tegenwoordig verkocht worden zijn voorzien van een degelijke processor, een sterke grafische kaart/videokaart en een voldoende groot intern geheugen om al uw bewerkingen vlot en efficiënt te kunnen uitvoeren. Door de recente opkomst van de SSD-drive zijn laptops nog dunner geworden en starten ze veel sneller op dan met een klassieke harde schijf.
 

Desktop – computers

De pc zoals hij bekend werd bij het grote publiek is de desktop-pc, een computercase met daarin alle onderdelen zorgvuldig met elkaar verbonden. Het grote gemak is dat de amateur-computerkenner zelf aan de slag kan gaan om bepaalde onderdelen te wisselen en te vervangen. Door de grote case is er veel meer plaats om er zwaardere, meer prestatiegerichte onderdelen in te verwerken dan bij een laptop. Dit maakt dat de meeste gamers die een speciale gaming-pc samenstellen nog steeds opteren voor een desktop-variant in plaats van een draagbare computer. Op een goed geconfigureerde desktop draaien gespeelde spelletjes veel sneller en beter en tussen de frames zit er minder hapering, wat onnodige freeze-frames voorkomt.
 

Accessoires, onderdelen en herstellingen

Bij de meeste van onze handelaars kunt u ook terecht voor uw defecte laptop of computer te laten herstellen. Hebt u een defect beeldscherm, een trager geworden videokaart of een harde schijf die niet meer naar behoren presteert?

Bent u op zoek naar een nieuw accessoire voor uw multimedia-set-up, extra randapparatuur voor uw pc of een nieuwe router om uw internet nog sneller te doen presteren?

Via het zoekplatform van Handelsgids kunt u een computerhandelaar in uw buurt terugvinden die u graag bijstaat met al uw technische vragen, defecten en mankementen. Door hun jarenlange ervaring en deskundigheid weten zij als geen ander hoe uw systeem optimaal kan opgesteld en ingesteld worden en welke accessoires of onderdelen u hiervoor nodig hebt. Neem dus gerust contact op met een van onze handelaars en bespreek met hen uw nieuwe aankoop of los samen snel uw computerprobleem op!