Decorateurs in België

Decorateurs

Een woning uniek maken is een van de moeilijkste opgaves die je te wachten staat wanneer je een huis of appartement koopt. Zelfs als je een bestaande woning koopt, wil je ze toch nog inrichten of decoreren naar je eigen smaak. Het is niet vanzelfsprekend om zelf aan de slag te gaan met behangpapier of een verfsoort naar keuze. Enige kennis van zaken dringt zich op om je behang- of verfavontuur tot een succesvol einde te brengen.


Hierin kan een ervaren decorateur het verschil maken. Een specialist weet perfect met welke lijm welk behangpapier het best blijft plakken of hoe je welke verf het best aanbrengt op een nieuwe muur om een langdurig en egaal resultaat te garanderen.


Deze experts in decoreren vind je het snelst en makkelijkst via het zoekplatform van Handelsgids!
 

Behangen

Je hebt al een winkel in decoratie bezocht en hebt enkele rollen kwalitatief sterk behangpapier uitgekozen in de kleur en print die je zelf mooi vindt. Je vraagt raad en info aan een van de verkopers op de afdeling om te weten te komen met welke lijm je het best aan de slag gaat en neemt enkele potten ervan mee. Eenmaal thuisgekomen probeer je met veel goeie moed om een stukje van je lege muur te behangen, maar je merkt dat het toch moeizamer gaat dan je had gedacht. Loskomend behang, geen effen resultaat en hoeken die niet mooi aansluiten zijn maar enkele voorbeelden van dingen die er mis kunnen gaan.
 
In dergelijke situaties is het aangewezen om de hulp in te schakelen van een ervaren decorateur. Deze mensen weten door jaren actief te zijn in de sector immers het best hoe je vlot aan een behangklus moet beginnen en ze perfect kunt afwerken.
 

Verven

Terug naar onze decoratiewinkel van daarnet. Uit een grote waaier aan kleuren uit een kleurcatalogus kies je een kleur die qua design en look goed past bij de ruimte die je van een (nieuw) likje verf wilt voorzien. Soms is de verf al voorgemengd te krijgen in grote potten.

Als ze uit dezelfde batch afkomstig zijn, zijn ze op hetzelfde moment gemengd en hebben ze dus ook perfect dezelfde kleur. Het gebeurt dat je in het bestaande gamma gemengde verf geen kleur vindt die je zoekt. Dan is er in bepaalde winkels nog steeds de mogelijkheid om zelf een kleur samen te stellen en ter plaatse te laten mengen in een speciale mengmachine. De verf wordt vervolgens ingeblikt en is klaar om mee naar huis te nemen. Enkel nog een rol afplaktape, een grondzeil en een makkelijke verfborstel bij in je winkelmandje leggen en je bent klaar om aan de slag te gaan.

De personen die in het verleden al enige verfervaring hebben, kunnen het alleen maar beamen: verven is een ware kunst. Ook hier is het handig om een decorateur te contacteren die gespecialiseerd is in verven. De juiste techniek hanteren en het juiste materiaal gebruiken voorkomt immers dikke verfspatten en kleurverschillen op je muur.
 
Het beste resultaat bij het decoreren wordt nog altijd bereikt door een echte vakman onder de arm te nemen. Deze vakmannen vindt je het snelst en makkelijkst op de Handelsgids-website. Contacteer gauw een expert in je buurt en geef je woning een frisse look!