Droogkuis in België

Droogkuis

Bij de meeste gezinnen staat de wasmachine meerdere malen per week aan. Witte was, donkere was, gekleurde was en alles daartussen wordt op een efficiënte manier verwerkt, maar sommige kledij kan je nu eenmaal thuis niet zelf wassen. Een jurk, mantel, kostuum, uniform, maatpak, kleedje, tafellaken of gordijn bestaat vaak uit een gevoelige stof die geen natte wasbeurt kan verdragen en een speciale behandeling behoeft.
 
Daarom is het handig als je een beroep kan doen op een droogkuis of stomerij in de buurt. Zij weten door speciale technieken je favoriete kledingstuk weer zo schoon te krijgen als toen je het in de winkel aankocht. Zonder kreuken en zonder vlekken kan je na enkele dagen je kledij terug gaan ophalen. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve droogkuis in je nabije omgeving, start je je zoektocht het best op het zoekplatform van Handelsgids!

 

Vlekken verwijderen

Het kan de beste onder ons overkomen: je hebt een duur kostuum, maatpak, hemd, kleedje of jurkje aan en krijgt een glaasje druivensap, rode wijn of een tas koffie aangeboden. Er wordt een grappig verhaal verteld en tijdens de daaraan gepaarde lachbui wordt er door het schaterlachen een beetje gemorst, recht op je nieuwe tapijt of favoriete kledingstuk!

Zelf weet je dat naar de wasserette gaan geen optie is omdat de stof het niet kan verdragen om nat te worden. In zo’n gevallen hoef je het jezelf niet al te kwalijk te nemen, want je kan bij een droogkuis in je buurt terecht om door middel van een speciaal proces je vuile kledij weer vlekvrij en kreukvrij te laten maken. Met de grootste zorg gaan zij aan de slag om je kledij zo snel en zo goed mogelijk weer schoon te maken.

 

Krimpen voorkomen

Bij een paar soorten stof is het aangewezen om ze niet zelf te proberen wassen. Bij een te hoge of te lage temperatuur reageren deze stoffen door een krimpingsproces in gang te zetten. Zo kan je mooiste kleding in enkele minuten een paar maten kleiner worden en past ze vervolgens niet meer. Dit is zonde, want de kans dat je exact hetzelfde item opnieuw in een kledingzaak tegenkomt is relatief klein.

Bij een droogkuis of stomerij worden de kledingstukken zorgvuldig gereinigd door middel van een stoomreiniger. Dit heeft als voordeel dat het geen directe invloed uitoefent op de maat van je kledij en ze bovendien ook nog eens perfect schoon wordt gemaakt.

 

Kledij voor speciale gelegenheden

Veel mensen hebben enkele dure kledingstukken in hun kleerkast hangen die enkel het daglicht zien bij speciale gelegenheden. Doordat ze vaak al enige tijd niet gedragen zijn of na de vorige keer gewoon terug in de kast beland zijn zonder gewassen te worden, kunnen ze een doffe, muffe geur met zich meedragen. Niet bepaald de indruk die je wilt nalaten bij de andere gasten op een huwelijk, communiefeest, evenement of feest.

Daarom is het aangewezen om je (reeds gedragen) kledij met een gevoelige of delicate stof periodiek te laten reinigen bij een droogkuis of stomerij in je buurt. Deze vind je het snelst en makkelijkst terug via de webpagina van Handelsgids, waar duizenden handelaars op verzameld zijn en waarvan u in enkele kliks hun contactgegevens kunt raadplegen!