Fietsenverhuur in België

De momenten dat we erop uit trekken met geliefden, vrienden of familie, zijn vaak de leukste tijden van het jaar. Samen op uitstap naar de kust, de Ardennen, een stad naar keuze of een andere locatie, het is telkens een avontuur waarbij groepsgeest en samenhorigheid centraal staan. Voor sommigen is het summum van een weekje of weekendje weg het maken van een mooie fietstocht om de streek rondom het vakantiegebied te ontdekken. Helaas nemen fietsen doorgaans heel wat plaats in beslag om te vervoeren. Niet iedereen heeft een aangepaste fietsendrager op de wagen geïnstalleerd en in de kofferruimte is door de reiskoffers vaak geen plaats meer over.

Hier kan je op een simpele manier een mouw aan passen door je fietsen op locatie te huren. Van de vlaktes van de kust tot de steile hellingen in de Ardennen, je vindt overal wel een fietsenverhuur die je kan voorzien van kwaliteitsvolle fietsen om je rondrit mee te maken.

De handelaars die fietsen verhuren in jouw buurt, vind je makkelijk en snel terug via Handelsgids.

 

Een fiets huren

Toen we kleiner of jonger waren, hebben we ongetwijfeld allemaal wel eens een go-kart gehuurd om de dijk van verschillende Vlaamse kustgemeentes onveilig te gaan maken. Het plezier dat je ervaart wanneer je op snelheid over de zeedijk scheurt met de zon in je gezicht en de wind in je haren, is al genoeg om later met een nostalgisch gevoel op deze momenten terug te kijken.

De handelaars die go-karts verhuren zijn er uiteraard nog steeds, maar het huren van een fiets geeft je net dat ietsje meer bewegingsvrijheid. Waar go-karts eerder beperkt zijn in ruimte, kan je met een fiets de hele streek gaan bezichtigen terwijl je geniet van een rustgevend fietstochtje. Je kan naburige dorpjes of steden gaan bezoeken en een terrasje doen terwijl je fiets naast je geparkeerd staat. Bovendien heb je geen auto meer nodig, omdat alle verplaatsingen per fiets ook goed te doen zijn.
 

Soorten fietsen

De tijd staat niet stil, zo ook de fietsenmarkt niet. De afgelopen jaren zijn er heel wat veranderingen geweest in het fietslandschap, met als voornaamste de plooifietsen en vooral de elektrische fietsen. Met een minimum aan inspanning kunt u tegenwoordig een grote afstand afleggen op slechts één enkele batterij. Dit heeft als grote voordeel dat u zichzelf niet in het zweet hoeft te fietsen en dat bestemmingen die voordien te veraf gelegen waren, nu wel binnen uw bereik liggen.

Bent u meer een voorstander van de traditionele fiets en vertrouwt u op de kracht in uw eigen benen, zijn er uiteraard ook nog gewone fietsen te huur. Denk maar aan herenfietsen, damesfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, BMX-en, koersfietsen of toerfietsen.

 

Tarieven

Je hebt bij het merendeel van verhuurders de keuze om te kiezen hoe lang je een fiets zou willen huren. Er zijn formules waarbij u een uur lang een fiets kunt huren, maar er zijn tevens ook formules beschikbaar voor verscheidene uren, een dag, enkele dagen of zelfs een hele week een fiets te huren.

Bevraag u bij een handelaar in fietsenverhuur in uw buurt. U kunt hen makkelijk en snel terugvinden via het Handelsgids-zoekplatform, dé manier om fietsenverhuurders in uw buurt te ontdekken!