fietsenwinkel in België

De laatste jaren is het fietsen bezig aan een heuse demarrage. Veel mensen herontdekken hun liefde voor de stalen tweewielers op het fietspad. Een mooie fietstocht maken is ook veel toegankelijker geworden dan enkele jaren geleden. Met de komst van de elektrische fiets kan werkelijk iedereen fietsen zonder een te grote inspanning. Zo kunnen ouderen met een e-bike moeiteloos dezelfde constante snelheid halen als hun jongere medemens op een gewone fiets. Door de elektrisch oplaadbare batterij zijn afstanden van 50 kilometer niet langer een droom maar realiteit geworden.

Een ruim aanbod aan nieuwe fietsen vind je in een fietsenwinkel. Sportievelingen kunnen er hun hart ophalen in het gamma aan mountainbikes, koersfietsen en BMX-en, terwijl recreatieve fietsers er eerder zullen kiezen voor een herenfiets, damesfiets, kinderfiets of e-bike. Alles hangt een beetje af van de wens van de (toekomstige) fietser.

 

Een nieuwe fiets kopen

Eenmaal in de fietsenwinkel toegekomen, wordt je vaak overweldigd door de grote selectie aan beschikbare modellen en merken. Wanneer je er eindelijk uit bent welk soort fiets je graag zou kopen, moet je nog gaan diversifiëren op merk, kleur en accessoires. Heb je graag 6, 8, 12, 16 of 21 versnellingen om vlot te kunnen schakelen naargelang de fietsroute en hellingen die je tegenkomt? Zou je graag een zachter zadel hebben omdat je vaak lange fietstochten maakt en comfort belangrijk is? Of is er misschien nood aan een grote fietstas op je bagagedrager, waar je je drinken, eten en andere spulletjes in kwijt kunt?

Al deze zaken kunnen besproken worden en vind je in een professionele fietsenwinkel. Zoek naar een fietsenhandelaar in je buurt via het Handelsgids-platform en je komt makkelijk en snel bij een fietsenwinkel terecht!

 

Fietsherstellingen en reparaties

Wanneer je in het verleden een redelijk bedrag hebt betaald voor je tweewieler, is er bij een defect de twijfel tussen het aankopen van een nieuwe fiets of een kwalitatieve herstelling laten uitvoeren op je huidige model. Als het reparatiebedrag de kosten van een nieuwe fiets evenaart of overschrijdt, is het vaak slimmer om gewoon een degelijke nieuwe fiets aan te kopen.

In het merendeel van de gevallen kan een fiets voor een schappelijke prijs hersteld worden. De meest voorkomende mankementen zijn een gebroken ketting, een platte band, een versleten of afgebroken pedaal en haperende of defecte versnellingen. Dit zijn problemen die voor een redelijk bedrag kunnen opgelost worden en doorgaans dezelfde dag nog hersteld zijn.

 

Fietsaccessoires

Om veilig te fietsen kan je een beroep doen op tal van handige accessoires. Hoewel het geen verplichting is, wordt er steeds aangeraden om een fietshelm te dragen. Kniebeschermers en elleboogbeschermers behoren ook tot de mogelijke opties om maximale bescherming te garanderen, vooral voor kinderen en beginnende fietsers. Wanneer het donker wordt, zijn reflectoren en een goede fietsverlichting geen overbodige luxe om goed zichtbaar te zijn voor het andere verkeer. Een duidelijk hoorbare fietsbel verhoogt je eigen zichtbaarheid, aangezien je voetgangers en andere weggebruikers er alert op kunt maken dat je in aantocht bent.

Los van de veiligheid zijn er nog een heleboel fietsattributen die best handig zijn als je onderweg bent met de fiets. Zo kan je een fietsmand of fietstas installeren op je fiets, om op die manier makkelijk je eigen drinken, eten of spullen te vervoeren. Om je (nieuwe) fiets met een gerust gemoed ergens openbaar achter te laten, kan je tevens ook eens informeren naar een kwalitatief fietsslot om dieven te snel af te zijn.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve fiets of fietsherstelling? Ga eens langs bij een fietsenwinkel in je buurt en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen. Je vindt hen snel en makkelijk via het zoekportaal op Handelsgids!