Fotograaf in België

Soms maak je iets mee tijdens het vieren van een verjaardag, communie of huwelijk en zou je wensen dat er ergens foto’s van bestaan. Helaas zijn deze momenten in een ogenblik voorbij, zonder dat iemand er iets van heeft kunnen fotograferen. Door het inhuren van een professionele fotograaf garandeer je jezelf enkele leuke herinneringen die je achteraf opnieuw kan bekijken op foto. Zij staan klaar om je mooiste momenten op hun gevoelige lens vast te leggen.

Ontdek de fotografen in jouw buurt op Handelsgids, de snelste en makkelijkste manier om handelaars en zelfstandigen in jouw regio terug te vinden.

 

Fotoreportages

Het sterke punt van een fotograaf of fotografe is dat zij precies weten op welk moment ze moeten afdrukken om de beste beelden af te leveren. Op deze manier worden herinneringen definitief vastgelegd en kan je ze naar hartenlust opnieuw bekijken en het moment herbeleven.

Het inhuren van een fotograaf voor een fotoreportage wordt vaak gedaan bij een huwelijk, waar alles in het teken staat van de grote dag van de bruid en bruidegom. Deze fotoshoots zijn enorm populair en zorgen ervoor dat het bruidspaar zorgeloos kan genieten van hun huwelijksdienst en de daarop volgende festiviteiten, terwijl de fotograaf op de achtergrond blijft in de feestzaal en alles observeert en vastlegt.

Bij een communie worden dikwijls van tevoren al enkele foto’s genomen voor de uitnodigingen van het communiefeest, maar ook in de kerk worden steeds vaker beelden gemaakt van de dienst zelf. Op die manier heeft de communicant er weer enkele leuke kinderfoto’s bij voor later en wordt hij/zij nog eens extra in de bloemetjes gezet.

Ook wanneer iemand jarig is, kan een fotograaf bijdragen tot de feestelijkheden. Vooral bij jubileumvieringen zijn er vaak leuke beelden te maken. De hele familie is aanwezig, tel daar nog een hele hoop vrienden en kennissen bij, wat drank en iets lekkers om te eten en je hebt een succesformule voor een geslaagde viering.

 

Formules

Wat de behoeften zijn van het te fotograferen onderwerp, hangt af van persoon tot persoon. Sommige mensen willen graag een hele dag gefotografeerd worden terwijl anderen genoeg hebben aan een simpel bezoekje van een fotograaf.

Vandaar dat veel fotografen ervoor kiezen om bepaalde pakketten aan te bieden aan hun klanten. Zo kan je ervoor kiezen om slechts een halfuur, een uur of enkele uurtjes gefotografeerd te worden op je grote dag. Dit heeft als voordeel dat er toch enkele mooie beelden zijn en je je het merendeel van de tijd verder kunt focussen op je gasten.

Soms mag het wat uitgebreider zijn – zoals bij een huwelijksreportage – en wordt verwacht van de fotograaf dat hij/zij de hele dag aanwezig is, van bij het klaarmaken van de bruid en bruidegom tot de laatste muzieknoot in de feestzaal. Met deze formule ben je ongetwijfeld het meeste foto’s rijker, maar ze kost uiteraard ook het meest.

Heb jij nog een speciale gelegenheid gepland waarop je graag gefotografeerd zou worden door een echte professional? Contacteer via Handelsgids een fotograaf in je buurt, laat je van je beste kant zien en creëer herinneringen die een leven lang meegaan!