Haarkappers in België

Je hoofdhaar is een van de eerste zaken die zichtbaar zijn wanneer je over straat loopt of onder de mensen komt. Het is voor velen dan ook belangrijk om hun haarstijl goed te onderhouden. Dat kan betekenen dat je eenmaal per 3 maanden langsgaat bij een kapsalon, maar evengoed eenmaal per 2 weken. We gaan doorgaans met z’n allen gemiddeld 4x per jaar naar de kapper, wat betekent dat er alleen in België al jaarlijks ongeveer 40 miljoen bezoekjes aan een kapsalon ingepland worden.

De professionele kappers en kapsters op Handelsgids staan voor u klaar om u bij te staan met raad, advies en uiteraard hun diensten om u te verzekeren van het kapsel dat bij u past!


Kapsalon

Een kapper of kapster baat een kapsalon uit waar de klanten (dames, heren en/of kinderen) ontvangen kunnen worden, met of zonder afspraak hangt van de zaak zelf af. Nadat je op het opgegeven uur aanwezig bent of de zaak gewoon binnengestapt bent, neem je plaats op de kappersstoel. Hier wordt gepolst naar wat je exact wenst, wat de verwachtingen zijn en wordt je uitgelegd wat effectief mogelijk is.

Na goedkeuring door de klant gaat de kapper aan de slag met zijn kappersschaar en kam, om je een halfuurtje-uurtje later het uiteindelijke resultaat te laten bezichtigen.


Behandelingen

De meest evidente behandeling is het bijknippen van je haar. Dit is eveneens de minst tijdrovende behandeling.