Reisbureaus in België

Reisbureaus

Het hele jaar door werken en eenmaal we een paar weken vakantie hebben er zo ver mogelijk vandoor gaan, daar zijn wij Belgen sterk in. We reizen graag naar alle mogelijke uithoeken van de wereld en laten ons graag in de watten leggen. Een zonnige strandvakantie in de zomer, een wintersportvakantie in de winter, een citytrip met vrienden of familie, of alledrie: des te meer reizen we kunnen maken, des te gelukkiger voelen we ons.
 
Soms gebeurt het dat een reis toch tegen alle verwachtingen in tegenvalt, door verschillende factoren. De kamer valt tegen, het eten is niet lekker, het personeel is onvriendelijk of de animatie voor je kindjes trekt op niets. Om dit zoveel mogelijk uit te sluiten kan je een beroep doen op een van de ervaren reisbureaus op het zoekplatform van Handelsgids. Zij zijn al vaak ter plaatse geweest en weten perfect welke kwaliteit u mag verwachten als u ergens een verblijf boekt. Bovendien hebt u via een tour operator een aanspreekpunt op reis mocht er zich toch een probleem voordoen, zodat uw probleem tijdig en snel verholpen kan worden.
 

Vakanties naar de zon

We zien ze niet vaak in België en als ze dan toch eens tevoorschijn komt, blijft ze meestal niet lang. We hebben het natuurlijk over de zon. Na een heel jaar gewerkt te hebben, willen de meeste Belgen wel eens wat anders dan de gekende zomerse buien. Een vakantie naar een zonnige bestemming is voor de meeste mensen een jaarlijkse gewoonte geworden.
 
Met een jaarlijkse vakantie naar het warme Turkije, Spanje, Italië, Zuid-Frankrijk, Tunesië, Egypte en Marokko scoor je bijna altijd je dosis broodnodige zonneschijn. Met een cocktail in de hand jezelf languit aan het zwembad of op het strand leggen, of wat cultuur opdoen tijdens een excursie en ontspannen de streek verkennen: op zomervakantie kan alles en moet niks.
 
Het snelste reis je met het vliegtuig. Je gaat naar de luchthaven, checkt je bagage in, doorloopt de veiligheidsprocedures, stapt het vliegtuig in en enkele uren later sta je al op de bestemming van je keuze. Sommige mensen vliegen nu eenmaal niet graag, houden graag zelf de controle en blijven liever met hun beide benen op de grond.
Voor deze mensen is er het ruime aanbod aan autovakanties en busreizen. Je bent dan wel iets langer onderweg, maar als het een troost kan wezen: je hoeft tenminste je vliegangst niet onder ogen te komen.
 

Wintersport

Niet enkel de zon is populair, sneeuwpret kan minstens even leuk zijn. Met of zonder ervaring: een wintersportvakantie is voor iedereen een avontuur. Je boekt een hotel in een leuk skigebied, je zorgt voor vervoer om ter plaatse te raken en je materiaal huur je bij een ski- of snowboardrental als je toegekomen bent. Als je nog niet kunt skiën of snowboarden, kan je een instructeur boeken die je de kneepjes van het vak bijbrengt.
Het is dan misschien wel iets vermoeiender als een zomervakantie, maar wintersport heeft zeker ook zijn charmes. Door de zon en de weerkaatsing ervan in de sneeuw bruin je trouwens ook, om van de toffe apres-ski nog maar te zwijgen.
 

Citytrips

Wat cultuur opdoen is nooit slecht. Daarom organiseren veel reisbureaus citytrips over heel de wereld. Denk maar aan populaire bestemmingen als Tokio, New York, Berlijn, Barcelona, Parijs, Amsterdam of Rome. Het fijne aan een citytrip is dat je op een paar dagen tijd een stad voor een groot deel kunt ontdekken en er geen hele vakantie aan kwijt bent. Zo hou je toch nog tijd over om in eigen land iets met je vrienden of familie te ondernemen tijdens je vakantie.
 
Hebt u ook reiskriebels gekregen na het lezen over al deze leuke tijdbestedingen? Neem vrijblijvend contact op met één van de reisbureaus op Handelsgids en boek alvast jouw volgende vakantie!