Traiteurs in België
Veel mensen doen beroep op een traiteur als er een belangrijke gelegenheid of feest plaatsvindt. Op die manier koop je eigenlijk tijd om meer bij je gasten te zijn. Bovendien zorgen de kookkunsten van de traiteur ervoor dat uw feest een gastronomisch elan krijgt.
De andere topper is het warm buffet (vaak gecombineerd met een koud buffet). Bij een warm buffet worden warme vleesbereidingen geserveerd, met gefrituurde bijgerechten, warme pasta's, warme sauzen (peperroomsaus, bearnaise, rodewijnsaus, enz...).
Vaak kan je buiten de buffetten ook desserts (bv chocomousse) of een kaasschotel bestellen.
Met de eindejaarsfeesten is het ook gebruikelijk om volledig gevulde borden te bestellen. Zo heb je nog minder werk doordat het schikken van de maaltijden al voor jou gedaan is. Daarbovenop heb je meestal geen afwas aangezien je de borden en het bestek gewoon kan terug geven (hangt af van traiteur tot traiteur).
Een traiteur kiezen
Bij het kiezen van een traiteur spelen er een heleboel factoren. Iedere factor bepaalt dan ook mee de prijs. Daarom is het belangrijk je op voorhand bij meerdere traiteurs goed te laten informeren. Op die manier kan je de juiste keuze maken.Traiteur op locatie
Wil je een feest bij je thuis of op je bedrijf organiseren dan kan een traiteur je zeker helpen met de catering. Je kan ervoor kiezen om enkel het eten en eventueel de drank te laten leveren of ook gebruik te maken van het personeel van de cateraar (denk hier dan bij opdienen van het eten en het serveren en bijvullen van dranken).Traiteurs met feestzalen
Veel traiteurs baten ook een eigen restaurant of feestzaal uit. Het voordeel dat je hier bij hebt is dat het eten veel verser bereid wordt. Vaak is de bediening ook efficienter omdat men in een vertrouwde omgeving handelt.Welke bereidingen bieden traiteurs?
De meest gekende formule is natuurlijk het koud buffet. De traiteurs levert dan een heel asoortiment aan koude schotels, vlees- en vissaleds, koude sauzen, groenten en fruit.De andere topper is het warm buffet (vaak gecombineerd met een koud buffet). Bij een warm buffet worden warme vleesbereidingen geserveerd, met gefrituurde bijgerechten, warme pasta's, warme sauzen (peperroomsaus, bearnaise, rodewijnsaus, enz...).
Vaak kan je buiten de buffetten ook desserts (bv chocomousse) of een kaasschotel bestellen.
Met de eindejaarsfeesten is het ook gebruikelijk om volledig gevulde borden te bestellen. Zo heb je nog minder werk doordat het schikken van de maaltijden al voor jou gedaan is. Daarbovenop heb je meestal geen afwas aangezien je de borden en het bestek gewoon kan terug geven (hangt af van traiteur tot traiteur).