De leukste en voordeligste kerst verlichting voor buiten

Dinsdag 14 november 2023 13:46 - geschreven door Guus

Ben jij opzoek naar de leukste, maar vooral ook betaalbare kerstverlichting voor buiten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Omdat we ons namelijk goed kunnen voorstellen dat het zoeken naar iets leuks  best lastig kan zijn, hebben wij een aantal leuke ideeën voor je, waarmee je direct je huis kunt versieren. Wat we namelijk vaak zien, is dat de meeste aanbieders best prijzig zijn en ook de kwaliteit nog weleens wat te wensen overlaat. Om dit te voorkomen en dus ervoor te zorgen dat je het buitenshuis ook leuk weet te versieren, vind je hier een aantal tips voor leuke en vooral ook betaalbare kerst verlichting buiten. Dus ben jij op zoek naar iets om je tuin, huis of achtertuin mee te versieren? Dan zit je hier helemaal goed!

Waar moet je op letten bij het kopen van kerst verlichting voor buiten?

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult niet de eerste zijn die kerstverlichting voor binnen koopt om dit vervolgens buiten op te willen hangen. Kijk daarom dus goed naar het juiste type kerstverlichting, zodat je zeker weet dat het tegen wat regen of sneeuw kan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat dit anders kan zorgen voor kortsluiting, met alle gevolgen van dien. Kijk daarnaast ook goed naar het type buitenverlichting, zodat je wel kiest voor energiezuinige lampjes. Het is namelijk niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook nog eens schadelijk voor het milieu wanneer je kiest voor verlichting, wat allesbehalve energiezuinig is.

Maak gebruik van een timer

Een andere handige tip die we je alvast willen meegeven voordat we daadwerkelijk de leukste kerstverlichting met je gaan bespreken, is het gebruikmaken van een timer. Nu beschikt de meeste kerstversiering met lampjes wel over een timer, maar is het wel belangrijk dat je deze ook gebruikt. Niet alleen is het zonde om overdag de lampjes te laten branden, maar is het ook nog eens gevaarlijk en vergroot het de kans op kortsluiting. Zorg er dus voor dat je een timer kunt instellen, zodat de verlichting buiten alleen op gezette tijden aangaat. Zulke verlichting kun je gemakkelijk online bestellen.

Kerstboom met lampjes voor buiten

Wil je je tuin graag leuk versieren? Dan is een kerstboom met lampje voor buiten natuurlijk de perfecte manier om dit te doen. Vooral wanneer je een wat grotere tuin hebt, zorgt dit direct voor wat meer sfeer. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat de verlichting niet de hele dag blijft branden maar bijvoorbeeld zo staat ingesteld, dat het aangaat rond een uur of 17.00 als het donker begint te worden en weer uitgaat als het licht wordt de volgende ochtend. Het leuke aan deze kerstbomen, is dat ze gemakkelijk zijn op te zetten, omdat er verder geen ballen en andere toebehoren in hoeven te worden gehangen.

Lichtgordijnen

Wil je het buiten wat gezelliger maken, maar heb je niet zo heel erg veel ruimte? Geen probleem! Met een lichtgordijn kun je namelijk vrij eenvoudig wat extra sfeer creëren. Deze lichtgordijnen geven een speelse look, waardoor het net lijkt alsof het sneeuwt. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een lichtgordijn aan de gevel van je huis te maken of voor onder de overkapping in je tuin? Het enige waar je wel even op moet letten, is de kleur van de lampjes. Zo heb je ze namelijk in verschillende varianten en kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor allerlei kleurtjes.

Lichtnetten

Heb je nu een enorme boom, struik of conifeer in je tuin staan en kan je tuin wel wat extra gezelligheid gebruiken? Dan zijn lichtnetten de perfecte oplossing. Deze netten kun je namelijk eenvoudig en snel over een struik ‘gooien’, waardoor je de tuin in een keer omtovert tot een gezellige kerst tuin. Het voordeel van deze netten, is dat je ze voor praktisch alles wel kunt gebruiken. Hierbij moet je denken aan, zoals we al hebben genoemd, het versieren van de struiken of coniferen in je tuin, maar ook de gevel van je huis. Door te kiezen voor een mooi lichtnet, voeg je direct een mooie warme gloed toe, waardoor je huis er absoluut uit zal springen in de straat.

Kerstfiguren

De laatste aanrader voor in je tuin, zijn natuurlijk de kerstfiguren. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een mooi rendier in je voortuin te hebben staan? Heb je nu voldoende ruimte, dan is een rendier met slee natuurlijk nog veel mooier. Het leuke aan deze figuren, is dat je ze gemakkelijk en snel overal kunt neerzetten en dus ook niet eerst een hoop tijd kwijt bent aan het in elkaar zetten ervan. Daarbij zorgen ze ook voor enorm veel sfeer, waardoor je met weinig inspanning ineens een ontzettend leuke, gezellige tuin hebt deze kerst.

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Het leuke aan het versieren van je tuin met buitenverlichting, is dat het niet uitmaakt hoe groot of klein je tuin is. Je bepaalt namelijk helemaal zelf in hoeverre jij de boel wilt versieren en kun je zowel voor iets kleins in de vorm van een leuke kerstslinger gaan, maar kun je het ook groots aanpakken door een enorme kerstboom met lampjes in je tuin te zetten. Eén ding weet je dan in ieder geval wel, je huis valt goed op!