Handelsgids en Club Brugge

Donderdag 15 september 2022 11:27 - geschreven door Luc

Club Brugge wint met 0-4 van Porto in de Champions League

Historisch! De stunt zege van Club Brugge. Ik ben wel geen Club Brugge supporter, maar vind het toch fantastisch voor hen, hun supporters en voor het voetbal in België. Het Belgische voetbal maakt een goede beurt en we sprokkelen puntjes voor onze coëfficiënt terug omhoog te krijgen zodat we terug een rechtstreekse plaatsing hebben in de UEFA Champions League. Spijtig dat Royal Antwerp FC er niet meer bij is.

Ledboarding Club Brugge, een verhaal door Luc Verheyden, CEO van Handelsgids

Nu, ik was vroeger WEL een Club Brugge supporter. Maar… maar… Het moet ongeveer 15 jaar geleden zijn dat ik op zoek ging naar extra naamsbekendheid voor Handelsgids.be en dacht onder andere aan reclame op de LEDboarding langs de voetbalpleinen. Zo kwam Handelsgids.be op televisie en het grote publiek. 

Ik had verschillende besprekingen met eerste klas voetbalploegen: Sint-Truiden, Zulte-Waregem, KV Mechelen, OH Leuven, Anderlecht, wat ik nu nog steeds de meest sympathiekste club vind, of is het gewoon omdat mijnheer Eddy Spinoy het toenmalige hoofd marketing zo sympathiek was, Westerlo, Antwerp, en ja, Club Brugge stond hoog op mijn verlanglijstje. 

Ik dus van Diest naar Brugge, maar kwam van een kale reis terug en was plots geen Club Brugge supporter meer. Niet dat het antwoord een njet was, maar omdat ik daar zo gekleineerd werd door een toenmalig bestuurslid dat ik na 30 seconden al wilde opstappen. Wat had die een dikke nek zeg. 

Waarschijnlijk denkt u nu, de reclame van Handelsgids.be was toch jaren langs hun plein te zien? Inderdaad, maar dat was later toen onze mooi Jana, vertegenwoordigster bij Handelsgids, ook haar kans waagde en hoofd van de marketing kon inpakken. Ze was niet alleen een durfal en clever maar ook een mooie verschijning. 

Drie keer hebben we die ruildeal kunnen verlengen en hebben zo 4 jaar reclame gehad langs de plein van Club Brugge. Was ook heel indrukwekkend. Rond heel het plein verscheen de naam Handelsgids.be. Heel de omtrek was knal rood met witte letters Handelsgids.be en een fijn zwart boordje rond de witte letter. Opvallen dat dit deed. Het was mooi. Maar toen ze kampioen speelden hadden ze zoveel aanvragen dat ze die ruildeal niet meer zagen zitten en kwam er dus een einde aan. 

Club Brugge had op een Handelsgids.be een fullpakket. Dat is een website met alles erop en eraan. Hierdoor versterken zij hun eigen website bij Google, wat een goede link van een veel bezochte website zoals handelsgids was voor hun goudwaarde. Daardoor gingen zij ook hoger scoren bij de zoekrobots zoals onder andere Google. Elke 2 weken plaatste ze ook een promo online. Was het niet hun abonnement dat ze via Handelsgids.be wilden promoten en verkopen, dan hadden ze hun wel iets uit hun fanshop. Elke nieuwsbrief hadden ze iets anders. Ze hadden zoveel voordeel met hun full-pakket op Handelsgids.be dat ze het ook 3 keer verlengden. Maar met kampioen te spelen en ze zoveel aanvragen kregen, kwam er een einde aan deze samenwerking. 

We wensen hun nog veel succes. Als Belg zijn we daar enorm blij mee.

Luc Verheyden
CEO Handelsgids