Awarduitreiking: Dit zijn de vriendelijkste handelaars van Kontich

Donderdag 23 mei 2024 16:18 - geschreven door Bart

Soetkin is de Vriendelijkste Handelaar van Kontich geworden.
Benieuwd naar hun score en die van de laureaten?

De uitreiking van de ‘Vriendelijkste Handelaar van Kontich was in de raadszaal in het gemeentehuis. De Burgemeester Bart Seldeslachts en Schepen Marleen Van den Eynde waren aanwezig om persoonlijk de awards uit te reiken. De genomineerden waren RoZet - Dameskleding en breiwol, Bakkerij Luverco, Soetkin, Lunch Express, Leonidas, Garage van Bortel en Running Store Kontich.

Zij hebben van hun collega’s en klanten de hoogste scores gekregen vanwege hun goede service en klantvriendelijkheid die zij aan hun klanten bieden.

Alle handelaars in Kontich kunnen gratis deelnemen aan dit initiatief.
De enige voorwaarden is dat de zaak vermeld moet zijn op de Handelsgids van Kontich.
Heb jij een zaak in Kontich en sta je nog niet op Handelsgids.be vermeld? Meld je dan hier gratis aan.

We stellen je graag voor aan de laureaten:

Leonidas
De allerbeste chocolade en pralines vind je bij Leonidas in Kontich, een sfeervolle pralinenwinkel op het Sint-Jansplein. Ze bieden een breed assortiment aan heerlijke pralines, seizoensgebonden cadeautjes, geschenkmanden en relatiegeschenken met B2B mogelijkheden. Leonidas pralines zijn perfect voor elke gelegenheid, van verjaardagen en feesten tot romantische avondjes. De winkel biedt het volledige Leonidas assortiment, waardoor je altijd iets bijzonders vindt. Bezoek Leonidas Kontich en laat je betoveren door de geur van verse chocolade zodra je binnenstapt.

Garage Van Bortel
Renault Garage Van Bortel is sinds 1974 een gevestigde waarde in Kontich, bekend om goede service, professioneel advies en persoonlijk contact. U kunt hier terecht voor de aankoop van nieuwe en gezonde tweedehandswagens, inclusief overname van uw oude wagen. De modern uitgeruste garage biedt onderhoud en herstellingen voor Renault, Dacia en andere merken, met alle nodige materialen zoals remtestbanken en airco-installaties. Garage Van Bortel beschikt over een uitgebreid magazijn met 11.000 onderdelen. Daarnaast biedt de garage een uitgebreide verhuringsdienst met een groot aanbod aan wagens voor korte en lange termijn.

Running Store Kontich
Bij Running Store Kontich kunt u terecht voor een uitgebreide analyse van sportschoenen en orthopedische steunzolen, uitgevoerd door een professioneel team met behulp van een looppiste, Footscan-analyse en HD-camera. Ze bieden ook steunzolen en aanpassingen voor niet-sporters met fysieke klachten. Het assortiment omvat loopkleding, technische hulpmiddelen, en sportvoeding, beschikbaar zowel in de winkel als online. Neem uw oude sportschoenen mee voor een nauwkeurige analyse van slijtage. Bij aankoop van schoenen krijgt u een gratis Footscan-analyse, en voor 25 euro zonder aankoop, wat verrekend kan worden bij een volgende aankoop. De winkel is open van maandag tot zaterdag, met specifieke openingstijden vermeld op hun website.

Lunch Express
Welkom bij Lunch Express in Kontich, waar u kunt genieten van belegde broodjes, koude schotels en omeletten. Probeer onze heerlijke broodjes zoals aardappelsla, rosbief of smos kaas & hesp, met liefde bereid. Bestel broodjes voor uw meeting en zorg dat u ze een dag van tevoren bestelt voor 10u30. Voor feestjes biedt Lunch Express koude buffetten met versbereide salades en hespenrolletjes, te bestellen drie dagen van tevoren. Verrassend ontbijt nodig? Bestel een champagneontbijt voor 50 euro, inclusief gratis levering.

Bakkerij Luverco
Geniet van dagvers brood bij Bakkerij Luverco in Kontich, waar u kunt genieten van overheerlijke sandwiches, pistolets, patisserie en charcuterie van Charles. Probeer de lekkere pralines van Bakkerij Luverco, een perfect geschenk voor elke gelegenheid. Voor warme broodjes, gebak of taart bent u hier ook aan het juiste adres, inclusief verse theekoeken en dessertkoekjes. Bent u op zoek naar een grote taart voor een speciale dag? Bestel een heerlijk biscuit met vers fruit, slagroom en chocolade. Heeft u specifieke wensen voor een taart? Breng Bakkerij Luverco op de hoogte en krijg de perfecte taart op maat.

RoZet-Dameskleding en breiwol
Welkom bij RoZet in Kontich, jouw specialist voor dameskleding en breiwol. Nadine kiest zorgvuldig dameskleding en biedt een ruim assortiment breiwol in diverse kleuren. Ze geeft deskundig advies en verkoopt breiboeken om je te helpen met ontwerpen. RoZet is een officiële Phildar-verdeler en biedt ook garen van Katia, Fonty en Novita. Daarnaast kun je hier terecht voor Le Bourget panty's. Bezoek RoZet aan de Mechelsesteenweg 66 voor professioneel advies en inspiratie.

Chocolatier Soetkin
Welkom in de chocoladewereld van chocolatier Soetkin! Bij Soetkin vind je betaalbare, kwaliteitsvolle huisgemaakte pralines en chocolade gemaakt van duurzame Callebaut chocolade. Ze bieden ook gepersonaliseerde chocoladeproducten, zoals foto pralines en ijstaarten. De exclusieve "Kontichse Kontjes," gevuld met marsepein en likeur, zijn een lokale specialiteit. Voor diabetici is er een assortiment suikervrije chocolade gezoet met stevia. Soetkin heeft ook leuke geschenkmanden en bonbonnières voor elke gelegenheid. Bezoek Soetkin om te genieten van hun heerlijke chocoladecreaties.

Wie is nu de Vriendelijkste Handelaar van Kontich?

Eerst en vooral zijn de 7 laureaten geëindigd met een zeer hoge score waarvoor proficiat. Zij behaalde allen meer dan 9/10

De Schepen verwelkomde iedereen met een korte speech en daarna was het aan de burgemeester. Met een heel mooie en duidelijke uiteenzetting vertelde hij aan zaakvoerder Luc Verheyden en al de andere aanwezigen wat Kontich allemaal te bieden heeft en wat de plannen zijn voor de toekomst. En die ogen mooi. Hij wees ook op het feit dat afgelopen jaren het moeilijk geweest was maar dat de toekomst zou beteren. En ja, ondernemen blijft een zware opdracht. Je moet zoveel weten en kennen als ondernemer. Hij dankte Luc Verheyden, zaakvoerder Handelsgids.be, om klantvriendelijkheid in de kijker te zetten want dit is toch één van de belangrijkste redenen waarom klanten blijven kopen bij de lokale handelaars.  

Daarna was het de beurt aan Luc Verheyden die aan de burgemeester en het handelscomité, de laureaten weten het al langer, vertelde hoe je vriendelijkste handelaar kan worden en dat er maar één vereiste is, namelijk op Handelsgids.be staan. Elke kmo mag gratis en zonder financiële verplichtingen op Handelsgids.be adverteren en dan kan men een review en quotering geven voor zijn klantvriendelijkheid.
Ook kregen de laureaten, burgemeester en de schepen te horen dat de scores in de loop van het jaar varieerde tussen 7 en 8/10. Tijdens de maand december stegen de scores voor klantvriendelijkheid tussen de 8,50 en 9,50 en zelfs tot 10/10 scores die uitgedeeld werden. Ligt dit aan de feestmaand, het uitdelen van de codes om mee te spelen met de eindejaarsactie of… ?

Over de eindejaarsactie wist Luc te vertellen dat er niet meer, zoals in de oudheid was, vorig jaar nog, met gedrukte kortings- en cadeaubonnen gewerkt werd maar met een App.  De voordelen zijn legio. Handelaars kunnen zelf hun aantal kiezen, kunnen er meerdere activeren voor bepaalde activiteiten, denk aan een opendeurdag, hebben niet de last om ze uit te delen en winnaars te bellen. De winnaars hebben het grote voordeel dat ze zelf kiezen welke bonnen ze willen. Ook hebben ze die dan altijd op zak, want iedereen heeft altijd zijn gsm bij en sinds Corona heeft bijna iedereen een smartphone om zowel deel te nemen als de bonnen te claimen. Het werkt ook heel eenvoudig met een QR-code bij de handelaar die bonnen geeft en is milieuvriendelijk. Het was wel een heel investering, maar dit is een investering voor de toekomst.


Achter Luc, op de tafel, leek het wel een tombola zoals vanouds. Want in Kontich zijn liefst 7 VIP-winnaars. Zij wonnen toestellen van Moulinex, Rowenta, mooie cadeaubonnen met een grote waarde, VIP-tickets, enz….

En toen werden de diploma’s uitgereikt
Als eerste mocht Dirk Van Bortel naar de gelijknamige firmanaam Garage Van Bortel zijn oorkonde in ontvangst nemen. Hij scoorde met een magnifieke 9.16/10. Zaakvoerder Thomas Van De van Running Store kreeg een mooie 9.17/10. Nadine Servaes zaakvoerster van Rozet Dameskledij kreeg van de burgemeester haar oorkonde met 9.40/10. Werd zij de Vriendelijkste Handelaar van Kontich met deze hoge score? Omdat het een willekeurige volgorde was, kon dit. Het volgende diploma werd uitgereikt door Schepen Marleen Van den Eynde en die was voor Lunch Express met een mooie 9.34/10. De afwezige en verontschuldigde laureaten Leonidas en Bakkerij Luverco haalden respectievelijk 9.06 en 9.34.


Er bleef nog 1 diploma over. Had Nadine de hoogste score of was het de laatste die nog hoger scoorde.
En …ja hoor, het was Soetkin die de Vriendelijkste Handelaar van Kontich werd van 2023 met een score van 9.45/10. Burgemeester Bart Seldeslachts, schepen Marleen Van den Eynde en Luc Verheyden wenste iedereen nog een dikke proficiat.  Daarna werden ook nog de cadeaus voor de Vip-winnaars uitgedeeld.

Enkele reacties van de laureaten
Wij vroeger een kleine reactie en als eerste was het aan Dirk van Garage Van Bortel: oei…even nadenken…ik ben zeer blij, sowieso, wij doen ons best voor onze klanten en het is een fijne erkenning dit te mogen ontvangen.


Nellie Coomans van Chocolatier Soetkin, de Vriendelijkste Handelaar van Kontich 2023: Wij proberen altijd vriendelijk te zijn, heel het jaar door, naturel zijn. Wij doen daar niets speciaal voor en zijn, verwondert als we horen dat de meeste scores in december worden gegeven, want het is dan voor ons de meest stresserende maand en hebben geen tijd voor een babbeltje. Eerst is het de Sint en dan Kerstmis en Nieuwjaar en is het voor ons dan 7 op 7 werken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Luc: waarom denk je dat jullie, want haar man werkt sinds 2 jaar ook fulltime in de zaak, de hoogste score gehaald hebben? Wel, klantvriendelijkheid is voor ons heel belangrijk en misschien ook omdat we een zeer goede kwaliteit leveren. Wij staan ook in de Gault & Millau gids en zijn daar ook trots op.
Nadine van Rozet Dameskleding: Het is heel fijn om bij de laureaten te behoren, want het is toch een fijne appreciatie van de klanten die ons zo een hoge score geven. Ik doe altijd mijn best en het is tof om die erkenning dan ook te krijgen.


Dit was de reactie van Odrada van Lunch Expres: het is heel fijn, ook omdat we al verschillende jaren die erkenning krijgen. Een heel mooie erkenning. De klanten reageren daar ook heel positief op als ze het diploma zien. Plezier hebben in het werk, dat merken de klanten. Het is fijn en we doen dat al 29 jaar. Ik ben van ’s morgens 5 uur bezig om de beste kwaliteit te leveren. En ja, we doen dat allemaal graag. Dit is mijn zus, haar man en ons nichtje, we zijn een fijn familiebedrijfje.
Thomas van Running Store Bike vond het ook heel leuk om zo een score te krijgen van zijn klanten. Het motiveert zelf om dit jaar nog beter te doen. Wij doen ook ons best en nemen tijd om onze klanten goed te adviseren. Wij zijn er heel trots op. 

 

Ook dit jaar kan je stemmen krijgen van je klanten via de banner op je gratis Handelsgids website.

Doe mee aan de nationale eindejaarsactie van Handelsgids.be. Deze loopt van oktober tot januari.

Je klanten kunnen gratis meedoen aan de actie en jij als handelaar verzameld op een leuke manier reviews van je klanten.

Er zijn 10.000 winnaars!

Wens je meer info over de Vriendelijkste Handelaar en de eindejaarsactie? Mail dan naar marketing@handelsgids.be

Fotogalerij "Awarduitreiking: Dit zijn de vriendelijkste handelaars van Kontich"