Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - Kasteel van Nieuwland Aarschot - 20 februari 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-02-20 19:45

Persbericht

Aarschot – Gisteravond, 20 februari, vond in het Kasteel van Nieuwland de tweede van een reeks nationale awarduitreikingen plaats voor de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.


Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de Vlaams-Brabantse gemeente Aarschot. In totaal dingden er in Aarschot duizenden handelaars uit 13 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Aarschot werden de trofeeën voor de gemeentes Aarschot, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Glabbeek, Haacht, Herselt, Keerbergen, Lubbeek, Rotselaar, Tielt-Winge, Tienen en Tremelo uitgereikt.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Aarschot werd in goede banen geleid door ex-Miss België 2018, Angeline Flor Pua. Zij stond in voor de presentatie en de officiële overhandiging van de gewonnen trofeeën. Achteraf konden de aanwezige handelaars en genodigden onder het genot van een hapje en een drankje met Angeline op de foto. Er was voor de handelaars ook ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten en onderling te netwerken. Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in Het Kasteel van Nieuwland.

De handelaars die in Aarschot in de prijzen vielen, zijn:

 

Gemeente

Ranking

Handelaar

Aarschot

1ste

Perfuma Ria Geyskens

 

2de

Ruitersport Pluvinel

 

3de

Carpe Diem

 

4de

Meubelen Plu

 

5de

Slagerij Lodts

 

6de

’t Posthuys

 

7de

Textiel Van Der Borght

Begijnendijk

1ste

Het Koffiehuisje

 

2de

Retoucheshop

 

3de

Bloemen Ver Elst

Boortmeerbeek

1ste

Kapsalon Sara

 

2de

Car Wish Wash

Boutersem

1ste

Texaco Vanmol (Opel)

 

2de

Kapsalon Betty

 

3de

Salon Sofie

 

4de

Haartalent

Glabbeek

1ste

Slagerij & Traiteur Bart en Nathalie

 

2de

Peeters Guy

 

3de

Klusjesdienst Bert Gilbert

Haacht

1ste

Garage De Clerck

 

2de

Anka Office Planet

 

3de

Bon Appetit

 

4de

Moto-Planet

 

5de

Trovato

Herselt

1ste

Beauty Dream

 

2de

’t Baguetje

 

3de

Lin’s Kniphuisje

 

4de

Dota Fashion

 

5de

Mevac

 

6de

Starz & Reblz

Keerbergen

1ste

Frituur De Hansbrug

 

2de

De Spijker

 

3de

Swekalfi

 

4de

Vanderveken Bakkerij

Lubbeek

1ste

Garage Vanhellemont

 

2de

Drinkscenter Baets

 

3de

Kantoor Debecker

 

4de

Algemene Schrijnwerken Geert Stas

Rotselaar

1ste

Tibecom Computer Systems

 

2de

Het Vlijtig Bijtje

 

3de

The Java Coffee Company

 

4de

Linden Cars

 

5de

Bloesems

 

6de

Brood & Banket Van Praet

Tielt-Winge

1ste

Dierenarts Hilde Vissenaekens

 

2de

Baumans Electro

 

3de

Alinea Restaurant

Tienen

1ste

Vaporshop

 

2de

Lingerie Charis

 

3de

Anja Schoonheidsinstituut

 

4de

Kappers & Co

 

5de

Elektron

Tremelo

1ste

Dresscodes

 

2de

About Hair

 

3de

Pita Pizza Primo

 

4de

Zenzo

 

5de

De Bierhalle

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook