Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg - 25 maart 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-25 19:20

Persbericht

Heist-op-den-Berg – Gisteravond, 25 maart, werd in CC Zwaneberg de 11de  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de Antwerpse gemeente Heist-op-den-Berg. In totaal dingden er in CC Zwaneberg honderden handelaars uit 17 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Heist-op-den-Berg werden de trofeeën voor de gemeentes: Berlaar, Bonheiden, Boom, Deurne, Duffel, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Hulshout, Kontich, Lier, Mechelen, Mortsel, Nijlen, Putte, Puurs, Rumst en Wilrijk uitgereikt.

 “Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”

Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.

“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

In het bijzijn van 2de eredame Miss Belgïe: Aline Elsermans werden de winnaars bekend gemaakt.

De avond in Heist-op-den-Berg werd afgesloten met een komische show van Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, “Van 7 tot 77”. Nadat deze ervaren komiek en zijn sidekick van dienst de zaal naar hun hand zetten en de aanwezigen entertainden met hun tijdloze humor, was er achteraf voor de handelaars ook ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten en onderling te netwerken. Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in CC Zwaneberg.

Tijdens deze avond werd ook de Vriendelijkste gemeente van Antwerpen bekend gemaakt.
De Vriendelijkste Gemeente in Antwerpen is Heist-op-den-Berg geworden.

De handelaars die in Heist-op-den-Berg in de prijzen vielen, zijn:

Berlaar

1ste

t Volle Bakske

Bonheiden

1ste

Luna's Bikes

Boom

1ste

Lauriks Interieur-Decoratie

 

2de

Bakkerij Juliens

 

3de

Bagage

 

4de

Bakker Wim & Zoon

 

4de

Piccobello

Deurne

1ste

Dagbladhandel Jomik

 

2de

Tastoe

Duffel

1ste

Ti Sento

 

2de

Feestzaal 't Lepeltje

 

3de

Slagerij Bruyninckx-Heylen

Heist-op-den-Berg

1ste

1 2 Jump & Party / Zot van Zuut

 

2de

Rokani

 

3de

Mini MensJes, Grootse heLden

 

4de

Ronn's Carwash

 

5de

Djeans

 

6de

Bizzar

 

6de

Patisserie Anthonis

Herenthout

1ste

De Kruidenfee

 

2de

An Van Bedts

 

3de

Milkbar Vanessa

 

4de

Liesbets Reiscenter

Hulshout

1ste

Marjel Boetiek

 

2de

Dierenkliniek De Ark

 

3de

Het Dilemma - Broodjes & Snacks

 

4de

Het Kelderke

 

5de

Cafe au Lait

Kontich

1ste

Hondenpension Urok & Dreams

 

2de

Haarmode Jan

 

3de

Noa

 

4de

Soetkin

 

5de

Lunch Express

Lier

1ste

Superette Ninette

 

2de

Lingerie Gigi

 

3de

Schoenmakerij Grijp

 

4de

De Snoepdoos

 

5de

Drankenpaleis

Mechelen

1ste

Huis Inge Goderis

 

2de

De Schoenmaeker

 

3de

t Letterke

 

4de

Bloemen Louis

Mortsel

1ste

Jef's Hairdesign

Nijlen

1ste

Bärgli, het Zwitsers Eethuis

 

2de

Brasserie 't Wit Huys

 

3de

Leonidas

 

4de

Ateljee GLK

 

5de

Schoonheidsinstituut & Nagelstudio Nadine

 

6de

Kapsalon Joly

Putte

1ste

Esthetiek Engels

 

2de

Elle TiJo Hair & Beauty

 

3de

Garage Carrosserie Mon

 

4de

Carrefour Market

 

5de

Maalderij De Weerdt

Puurs

1ste

V&V Cleaning Center

Rumst

1ste

Vip Nails

 

2de

Choc-Aholic

 

3de

Lambrechts Franci

Wilrijk

1ste

Zlim

 

2de

Parfumerie Isabelle

 

3de

Bakkerij Verellen

 

4de

Moon Silver Shop

 

 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook