Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC De Leest Izegem - 18 februari 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-02-18 19:20

Persbericht

Izegem – Gisteravond, 18 februari, werd in CC De Leest het startschot gegeven voor een nieuwe reeks nationale awarduitreikingen van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de West-Vlaamse gemeente Izegem. In totaal dingden er in CC De Leest duizenden handelaars uit 14 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Izegem werden de trofeeën voor de gemeentes Ardooie, Harelbeke, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Kruishoutem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Roeselare, Staden, Waregem, Zulte en Zwevegem uitgereikt.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Izegem werd in goede banen geleid door Michelle Vermeersch, eredame Miss België 2019. Zij stond in voor de presentatie en de officiële overhandiging van de gewonnen trofeeën. Om de aanwezigen met een glimlach naar huis te laten terugkeren, kon Handelsgids rekenen op het komische talent van de Limburgse komiek Erhan Demirci. Na de awarduitreiking nam hij met zijn zaalshow het publiek mee op sleeptouw. Achteraf konden de aanwezige handelaars en genodigden onder het genot van een hapje en een drankje met zowel Erhan als Michelle op de foto.

Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in cultureel centrum De Leest.

De handelaars die in Izegem in de prijzen vielen, zijn:

 

Gemeente

Ranking

Handelaar

Ardooie

1ste

Patisserie Lieven

 

2de

Petite Fleur

 

3de

Decoratiebedrijf Kindt

Harelbeke

1ste

Kinderkapsalon Ann

 

2de

Coiffure Anne Van Damme

 

3de

A.C.C. Domestic Services

 

4de

Massage- en Reikipraktijk Karl

Hooglede

1ste

NityaShima

 

2de

’t Baguetje

 

3de

Sales and More

 

4de

Bloemen Vandenbroucke

 

5de

Verhalleman/Vandever

 

6de

Dierenshop Schellens

Ingelmunster

1ste

Natuurwinkel Hibiscus

 

2de

Codnis Campingshop & Caravans

 

3de

De Vrijdagmarkt

 

4de

‘t Sloeberke

Izegem

1ste

Mosquetto

 

2de

’t Baguetje

 

3de

Boetiek New Penelop

Kruishoutem

1ste

Tuincentrum Vandeputte

Lichtervelde

1ste

Vinckier

 

2de

’t Spoeltje

 

3de

Bakkerij Denoo Wim - Steelandt

 

4de

Keurslagerij Vanderper

Meulebeke

1ste

Breiboetiek Marielijne

 

2de

Jomitex

 

3de

Fashion&Juweeltjes Ellen

Moorslede

1ste

Bouwmaterialen Develtere

 

2de

Ti Amo

 

3de

Dadiflor

Roeselare

1ste

Panino-Express

 

2de

Reiswinkeltje

 

3de

Lingerie Nefis

 

4de

Aquabello

 

5de

Lingerie Olijf

Staden

1ste

Carron Tuincenter

 

2de

Bella Vitta

 

3de

Coiffure Anja

 

4de

Gino’s Gazetje

Waregem

1ste

Ci-Belle

 

2de

Da Vinci

 

3de

Vromoto

 

4de

‘t Hemelhof

Zulte

1ste

Bertrand De Vos

Zwevegem

1ste

Bakkerij Clarysse

 

2de

Frituur Chaplin

 

3de

Oase Travel  Bekijk de sfeerfoto's op Facebook