Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC Den Egger Scherpenheuvel-Zichem - 9 april 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-04-09 19:20

Persbericht

Scherpenheuvel-Zichem – Gisteravond, 9 april, werd in CC Den Egger de 13de en laatste  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in Scherpenheuvel-Zichem. In totaal dingden er in CC Den Egger honderden handelaars uit 14 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. De trofeeën voor de volgende gemeentes werden uitgereikt: Bekkevoort, Diest, Geel, Gingelom, Halen,
Herk-de-Stad, Kortenaken, Laakdal, Meerhout, Olen, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Truiden, Westerlo en Zoutleeuw.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”

Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.

Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.

“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

In het bijzijn van Miss Belgïe: Elena Castro Suarez werden de winnaars bekend gemaakt.

De avond in Scherpenheuvel-Zichem werd afgesloten met een komische show van Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, “Van 7 tot 77”. Nadat deze ervaren komiek en zijn sidekick van dienst de zaal naar hun hand zetten en de aanwezigen entertainden met hun tijdloze humor, was er achteraf voor de handelaars ook ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten en onderling te netwerken. Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in CC Den Egger.

De handelaars die in Scherpenheuvel-Zichem in de prijzen vielen, zijn:

Bekkevoort

1ste

Buvens Wild & Gevogelte

 

2de

Bloemen Sandy

 

3de

Heidi Schoonheidssalon

 

4de

Mijten

Diest

1ste

Silhouette Diest

 

2de

Talentenboomhut Kinder- en Gezinscoaching

 

3de

Via Condotti

 

4de

De Stoffenschuur

 

4de

Het Woonhuis

Geel

1ste

Com Service

 

2de

Slagerij Vanhoof

 

3de

Happy Zoo

 

4de

Hobbycenter Geukens

 

5de

De Mulder 'voor dier en tuin'

 

6de

t Lichtpunt

Gingelom

1ste

Bloemen Blavier

Halen

1ste

Kokett

 

2de

Drink-center Vandepoel

 

3de

Loozen

 

4de

De Groene Goesting

Herk-de-Stad

1ste

SW-Construct

 

2de

Spar Jean-Libert Abrams

 

3de

t Fijnproevertje

 

4de

Fietsen Gaethofs

 

4de

Schoonheidsinstituut & Parfumerie Karien

Kortenaken

1ste

Het Vlijtig Bijtje

 

2de

Aardappelen Renders

 

3de

Van Bets Living

 

4de

Hognoul & Zn

 

5de

Van Bets bvba

Laakdal

1ste

Fotografie Alexandra Verachtert

 

2de

Bloemenland

Meerhout

1ste

De Zoete Zonde

 

2de

Autobedrijf Lievens

 

3de

Het Smulhuis

Olen

1ste

Hoeve-ijs 't Heuninghof

 

2de

Bakkerij Vanspringel

Scherpenheuvel-Zichem

1ste

Diana's Fashion

 

2de

La Vita Accessoires

 

3de

Curiosa

 

3de

Het Kappershuis

 

3de

t Tussendoortje

 

3de

XL-mode

 

4de

Apotheek Schuttershof

 

5de

Doe Het Zelf Wijns Anja

Sint-Truiden

1ste

Limbufreez

 

2de

Schoenatelier Mario

Westerlo

1ste

Bloembinderij Calluna

 

2de

Hondenkapsalon Snuffeltje

 

3de

Henri Lecoq

 

4de

Fietsen Eric De Wever

 

5de

Bakkerij Wouters

Zoutleeuw

1ste

Boomkwekerij Gerry Vanthienen

 

2de

Tuinbouwmachines Pulinckx Herman

 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook