Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC De Steenoven Herzele - 19 maarti 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-19 19:20

Persbericht

Herzele – Gisteravond, 19 maart, werd in CC De Steenoven de 10de  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de Oost Vlaamse gemeente Herzele. In totaal dingden er in CC De Steenoven honderden handelaars uit 17 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Herzele werden de trofeeën voor de gemeentes: Erpe-Mere, Galmaarden, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Nazareth, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Sint-Lievens-Houtem, Wetteren, Wichelen, Zelzate, Zingem, Zottegem en Zwalm uitgereikt.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”

Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.

Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.

“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Herzele werd afgesloten met een komische show van Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, “Van 7 tot 77”. Nadat deze ervaren komiek en zijn sidekick van dienst de zaal naar hun hand zetten en de aanwezigen entertainden met hun tijdloze humor, was er achteraf voor de handelaars ook ruimte en gelegenheid om met elkaar te praten en onderling te netwerken. Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in CC De Steenoven te Herzele.

Tijdens deze avond werd ook de Vriendelijkste gemeente van Oost Vlaanderen bekend gemaakt.
De Vriendelijkste Gemeente in Oost Vlaanderen is Wetteren geworden.

De handelaars die in Herzele in de prijzen vielen, zijn:

Erpe-Mere

1ste

Slagerij De Cock

 

2de

V&B Verf behang en raamdecoratie

 

3de

Famica

Galmaarden

1ste

Dranken Shop

 

2de

t Flieterhuisje

Gavere

1ste

Maartje's Centrum

 

2de

Kapsalon Ghy & Czy

 

3de

Kapsalon Top Hair

 

4de

Likovin

 

5de

Slagerij De Rycke

 

6de

Tuinmachines Lasseel Eddy

Gent

1ste

Seli's Noodlebar

 

2de

Cliplijn

 

3de

Total Flieberg

 

4de

Chocolaterie Van Lerberge

Geraardsbergen

1ste

Drukkerij Van de Maele

 

2de

Lingerie Stefanie

 

3de

Svelta Bvba

 

4de

JDM Store

 

5de

Garage Pieteraerens en Zonen

Haaltert

1ste

Chevi's

Nazareth

1ste

Schoenen Crispina

 

2de

t Nagelhuisje

 

3de

Kapsalon Ann

 

4de

Haaratelier & Wellness Oxygene

Ninove

1ste

Beauty Care Kim

 

2de

Teaplanet

 

3de

Garage Marc Ninove

 

4de

Diline Soft

Oosterzele

1ste

Plantenkwekerij Kris De Backer

 

2de

Tuincentrum Suenaert Eric

Oudenaarde

1ste

Bloemen De Potter

Sint-Lievens-Houtem

1ste

Kwaliteitsslagerij Robby & Nathalie

Wetteren

1ste

Schoenen Van Migerode

 

2de

Drapier

 

3de

Anne-Marie Vermeulen

 

4de

Kapsalon Gipsy

 

5de

Bakkerij De Winter

 

6de

Verduere

Wichelen

1ste

Kapsalon André

 

2de

Mode en Decoratie Karine Everaert

Zelzate

1ste

Dematima Nails

 

2de

Slagerij Marnik traiteur

 

3de

La Calabria

Zingem

1ste

Brandstoffen Verleyen

 

2de

Windels Living

 

3de

Fantastique

 

4de

Goudsmederij Kuipers G

Zottegem

1ste

Valentino Zottegem

Zwalm

1ste

Boetiek Marleen

 

2de

Optiek Schepens

 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook