Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - CC De Notelaar Malle - 14 maart 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-14 19:20

Persbericht

Malle – Gisteravond, 14 maart, werd in CC De Notelaar de 9de  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook

Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de Antwerpse gemeente Malle. In totaal dingden er in CC De Notelaar honderden handelaars uit 20 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Malle werden de trofeeën voor de gemeentes Arendonk, Beerse, Brasschaat, Brecht, Essen, Grobbendonk, Herentals, Hoogstraten, Kapellen, Kasterlee, Lille, Malle, Merksplas, Retie, Schoten, Stabroek, Turnhout, Wuustwezel, Zandhoven en  Zoersel uitgereikt.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

De avond in Malle werd in goede banen geleid door Elena Castro Suarez, onze Miss België 2019. Zij stond in voor de presentatie en de officiële overhandiging van de gewonnen trofeeën. Om de aanwezigen met een glimlach naar huis te laten terugkeren, kon Handelsgids rekenen op het komische talent van de Limburgse komiek Erhan Demirci. Na de awarduitreiking nam hij met zijn zaalshow het publiek mee op sleeptouw. Achteraf konden de aanwezige handelaars en genodigden onder het genot van een drankje met zowel Erhan als Miss België op de foto.

Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in CC De Notelaar.

De handelaars die in Malle in de prijzen vielen, zijn:

Gemeente

Ranking

Handelaar

Arendonk

1ste

Glaswerken Luc Blockx

 

2de

Postelboershof

 

3de

Ons Geluk

 

4de

Elektro Products

Beerse

1ste

Dooley's

Brasschaat

1ste

Hairstudio Classic's

 

2de

Slagerij Pieters

 

3de

KLIK Graphics

 

4de

Vishandel Delice

Brecht

1ste

Broosjes & Co

 

2de

De Schoenlapper

 

3de

Keurslager Tamara

Essen

1ste

De Lapjesvrouw

Grobbendonk

1ste

Slagerij Raf Boen

 

2de

Catronics nv Elektro Willems

Herentals

1ste

Lingerie Demolder

 

2de

Harzé Oude Metalen

 

3de

Haarstudio Lutgart

 

4de

Hendrickx Fietsen

Hoogstraten

1ste

Nina

Kapellen

1ste

Gwijde

 

2de

Nice To Frame

 

3de

Busy Lizy

Kasterlee

1ste

Boekenhuisje

 

2de

Bakkerij Goossens

 

3de

Fietshandel Harry Van de Water

 

4de

Frituur 't Blokske

 

5de

Broodjes Royaal

 

6de

Runa Shoe

Lille

1ste

Marie-Thérèse

Malle

1ste

Cocoon Bloemsierkunst

 

2de

Splash Carwash

 

3de

Frituria Estrella

 

4de

Frank-I-Sport

Merksplas

1ste

Carrefour Express Merksplas

 

2de

Aveve Verheyen

 

3de

Bakkerij Vermeersch-Vandepoel

 

4de

Gaya

 

5de

Carp Tackle Shop

Retie

1ste

Houtbedrijf Van den Broeck

 

2de

Kapsalon Sonja

 

3de

Haarstudio Ilse

 

4de

Dams & Company

Schoten

1ste

Hondenkapsalon Bobbyland

 

2de

Hondenkapsalon Doolittle

 

3de

Garage & Carrosserie Lemmens

Stabroek

1ste

Dream PC

 

2de

Broodjeszaak 't Krokske

Turnhout

1ste

Het Sfeerhuys

 

2de

De Cinema Restaurant - De Waterput

Wuustwezel

1ste

Optiek De Leersnijder

 

2de

Gino Herenkapsalon

 

3de

Marc Verheyden

Zandhoven

1ste

Oorts-Lenaerts

 

2de

Hair & Nails Cynthia

 

3de

Auto Start

 

4de

Kamalaya

Zoersel

1ste

Van Gorp Projects

 

2de

Philippe Sollie

 

3de

Crea-Tine

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook