Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar 2018 - De Muze Meise - 12 maart 2019

Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2018

2019-03-12 19:20

Persbericht

Meise – Gisteravond, 12 maart, werd in De Muze van Meise de 8ste  awarduitreiking van de verkiezing van de vriendelijkste handelaars uit de streek bekend gemaakt. Handelsgids.be beloont op die manier jaarlijks hun geregistreerde handelaars voor hun inzet en klantvriendelijkheid. De handelaars die via hun webpagina bij Handelsgids in de loop van 2018 de hoogste gemiddelde score ontvingen van hun klanten, mochten zich vanaf gisteravond een jaar lang Vriendelijkste Handelaar van hun gemeente noemen.

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook


Het was weer de hoogste tijd om tromgeroffel te laten weerklinken in de gemeente Meise. In totaal dingden er in De Muze van Meise honderden handelaars uit 13 naburige gemeenten mee naar de felbegeerde titel van Vriendelijkste Handelaar 2018. Immers, iedere handelaar - klant of geen klant - van Handelsgids.be kan deze Award winnen. Het beloofde van tevoren een spannende titelstrijd te worden, want volgens insiders waren de totaalscores in iedere gemeente tot op het laatste moment erg aan elkaar gewaagd. Handelaars, familie, vrienden, schepenen en burgemeesters zaten op het puntje van hun stoel en waren uiteraard erg benieuwd naar de resultaten. In Zele werden de trofeeën voor de gemeentes: Affligem, Asse, Buggenhout, Dilbeek, Grimbergen, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Lebbeke, Londerzeel, Meise, Roosdaal, Ternat en Zemst uitgereikt.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar en de gelijknamige trofee mee naar huis te mogen nemen, kan iedere handelaar die dat wenst zich registreren bij Handelsgids”, aldus zaakvoerder Luc Verheyden. “We werken ieder jaar met een systeem van scores en reviews. Elke handelaar op Handelsgids kan het hele jaar door via een banner op zijn Handelsgidspagina een score krijgen op 10 van zijn klanten. Aan klanten wordt dus gevraagd naar hun ervaring bij een handelaar en deze te quoteren en een review te geven. De optionele feedback die bijgevoegd kan worden is een grote meerwaarde voor handelszaken: zo kunnen zij hun service nog meer klantgericht maken.”

In 2014 werd een eerste test gedaan in enkele tientallen gemeenten. Dit werd warm onthaald door de deelnemende handelaars en hun klanten. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar gans Vlaanderen.

Vriendelijkheid is een troef, dat zet Handelsgids.be dan ook graag in de kijker. Luc:  ”Buiten service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij de particulier. Dat is dé hoofdreden waarom hij blijft kopen bij de lokale handelaar!”
Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is dus het belangrijkste stokpaardje voor een KMO en vooral: het kost niets”.
Waarom de keuze om de vriendelijkheid van een handelaar in de kijker te gaan zetten? “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige KMO’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Zo heb ik dan, om dit onder de aandacht te brengen, de verkiezing van de ‘Vriendelijkste handelaar’ gelanceerd”.
“Verkozen worden betekent veel voor onze handelaars, want door de erkenning geeft dit vertrouwen aan hun bestaand cliënteel en trekken zij hierdoor ook nieuwe klanten aan. Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?”

De Vriendelijkste Handelaars van 2018 ontvingen een mooie Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars extra reclamebudget voor Handelsgids.be  t.w.v. €600. De 2de, 3de en 4de plaats kregen ook een mooi budget bij Handelsgids t.w.v. €300.

Om dit extra in de kijker zetten wordt het ook gekoppeld aan de eindejaarsactie. Voor deze eindejaarsactie werden miljoenen deelnemingsformuliertjes met een logincode, alsook duizenden affiches uitgedeeld aan de kmo’s. Dit is een gratis actie waar alle handelaars van kunnen genieten. Telkens een klant van een KMO meespeelde, werd aan hen gevraagd ook een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dit is aan meer dan 200.000 handelaars gevraagd. Om de Vriendelijkste handelaar van de gemeente te kunnen worden moest de kmo van minstens 30 verschillende personen een quotering krijgen. Uiteindelijk kwamen 5 955 handelaars in Vlaanderen aan voldoende stemmen om kans te maken op de titel van Vriendelijkste Handelaar.

Om de aanwezigen met een glimlach naar huis te laten terugkeren, kon Handelsgids rekenen op het komische talent van de Limburgse komiek Erhan Demirci. Na de awarduitreiking nam hij met zijn zaalshow het publiek mee op sleeptouw. Achteraf konden de aanwezige handelaars en genodigden onder het genot van een drankje met zowel Erhan op de foto.

Uit de vele positieve reacties kan men concluderen dat het een zeer geslaagde avond was in De Muze van Meise

De handelaars die in Meise in de prijzen vielen, zijn:

 

Gemeente

Ranking

Handelaar

Affligem

1ste

Garage Jos

 

2de

Zot van wijn

Asse

1ste

Toermalijn

Buggenhout

1ste

Charel's ijs - bij Isabelle

 

2de

Clean Shop

 

3de

Alegra Fashion

 

4de

Hair & beauty revolution

 

5de

Ingrid Esselens

 

6de

De Zaeger Shoe

Dilbeek

1ste

Slagerij - Traiteur De Knop

 

2de

Finesse

 

3de

Bakkerij Van Dessel

 

4de

Bakkerij Restaurant Stijnen

 

5de

Royer

Grimbergen

1ste

Kapsalon Naturel

 

2de

El Solar - Carola

Halle

1ste

Allonsius Sport

 

2de

De Wasspelle

 

3de

Cremerie Centrale

Kapelle-op-den-Bos

1ste

M-velo

 

2de

Zakenkantoor Thielemans

 

3de

Bij den Dirk

 

4de

Carrefour Market

 

5de

Dierenartsencentrum Anthemis

 

6de

De Knabbelhoek

Lebbeke

1ste

Boekhandel Arta

 

2de

La Cascada

 

3de

Wiezeslager Bvba

 

4de

Kwaliteitsslagerij Saerens

 

5de

Hakunamatata Spa

 

6de

Confiserie Leonie

Londerzeel

1ste

Sarens M & Zonen

 

2de

Hair & Beauty point A&C

 

3de

Elle

 

4de

Haarmode In

 

5de

Charel's Ijs

Meise

1ste

Spar Wolvertem - Spar Coluryt Groep

Roosdaal

1ste

Appelmans

 

2de

Elektro Van den Eede & Renders

Ternat

1ste

Bloemen in Bloei

 

2de

Florent De Geyndt bvba

Zemst

1ste

Shinzo

 

2de

Garage Verstraeten

 

3de

Hair Studio Peter


 

Bekijk de sfeerfoto's op Facebook