Tuinaanleg in Turnhout

2 resultaten in 0 seconden

Sta je er niet bij?
Meld je dan gratis aan

Meer over Tuinaanleg in Turnhout

Het aanleggen van een mooie tuin is een investering in een gezonde omgeving en een mooi uitzicht. Maar bij tuinaanleg komt heel veel kijken. Van grondwerken, klinkerwerken en het kiezen van de juiste planten. Bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in tuinaanleg werkt vaak ook samen met een tuinarchitect, is zelf tuinarchitect of heeft een eigen architect in dienst.

Je kan er voor kiezen om alles door de tuinaannemer te laten doen of delen van je tuinaanleg uit te besteden. Het uitvoeren van klinkerwerken of het leggen van tuintegels dient correct te gebeuren. Het voorbereiden van de ondergrond, het leggen van stabilisé en uiteindelijk een mooi afgewerkt vloer of klinker erop.

Bij het aanleggen van terrassen moet je ook rekening houden dat je terras met een lichte helling weg loopt van je woning, garage of tuinhuis. Anders blijven er plassen water staan wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Verder kan het leiden tot vochtproblemen tegen de woning aan. Het afvoeren van het water aan het eind van het terras moet ook juist gebeuren, dit kan opgelost worden door het plaatsen van een goot.

Bij het kiezen van planten moet je goed rekening houden met de beplanting die er al staat (grote bomen). Zo heb je planten die het goed doen bij volle zon maar andere gewassen kunnen hier dan minder tegen, deze planten moet in de schaduw of in de halfschaduw staan.

Het kleurenpatroon van je tuin wordt, bepaalt door de keuze van planten met de juiste bloei. Zo kan je allemaal planten witte bloei nemen of struiken en bomen met roze of rode bloei. Ook in de winter kan je met de juiste plantkeuze een mooi kleurenpatroon realiseren.

Ben je gesteld op privacy dan kan het interessant zijn om strategisch enkele schuttingen of hagen te laten plaatsen. Zo creëer je je eigen natuurlijke oase in Turnhout.

Ben je overrompeld door alles wat hierbij komt kijken of heb je hulp nodig van echte werkmannen om je tuinproject vaart bij te zetten dan moet je eens langsgaan bij onderstaande specialisten in tuinaanleg. Laat je droomtuin tot leven komen!