4 x 4 in België

Ontdek de avonturier in jezelf

Ben je uitgekeken op die gewone gezinswagen voor je deur? Is het steeds een droom geweest om met een grote, krachtige auto te rijden, maar heb je die droom al een paar keer uitgesteld? Heb je nood aan wat extra power achter het stuur of ga je soms graag gewoon eens letterlijk van het paadje? Dan is een 4x4 terreinwagen misschien iets voor jou.

 

4 Wheel Drive

De typische terreinwagen kenmerkt zich door zijn brute kracht en zijn extreme veelzijdigheid. Je kan er kilometers mee rijden over gewone wegen en autostrades, maar je kan evengoed even de sportknop aanzetten en ermee offroad gaan. Met een vierwielaangedreven as is geen enkel terrein nog onbereikbaar of onberijbaar. Voor veel mensen zijn deze auto's dan ook een droom.

Welk merk en model kiest u?

Diverse merken hebben zich doorheen de jaren gespecialiseerd in het jaarlijks uitbrengen van kwaliteitsvolle terreinwagens.  De bekendste merken zijn ongetwijfeld Jeep en Land Rover, maar er zijn nog enkele merken die hierin uitblinken, zoals bijvoorbeeld Toyota, Nissan, Dodge, Suzuki, Ford en KIA. Ook verschillende Franse merken, zoals Peugeot en Citroën zijn recent begonnen met het lanceren van hun eigen vier-maal-viervoertuigen.  Ontdek via onze pagina bij de betreffende handelaars het aanbod van nieuwe en tweedehandswagens en kies een model dat jou aanspreekt. 

 

Kleine stadsterreinwagen of een groter model?

Dat hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeur en waar u de wagen voor zou gebruiken. Als u enkel een vervoermiddel voor woon-werkverkeer zoekt en om af en toe mee naar de lokale supermarkt te gaan, kan een kleine cross-over uit het goedkopere segment al voldoende zijn. 
Wilt u toch geregeld eens wat meer vermogen, of moet de terreinwagen soms een zware lading verwerken met de trekhaak? Dan kiest u best voor een 4x4 met net dat ietsje meer power. 

Contacteer een van onze handelaars voor een advies op maat. Op die manier kunt u een testrit maken en vervolgens makkelijker vergelijken.