Afslankingsinstituten in België

Afslanken, hoe begin je eraan?


De vraag die veel mensen zich stellen: hoe kan ik snel gewicht verliezen? Er is nu eenmaal geen eenduidig antwoord op te geven. De plotse toename van je gewicht kan van verschillende factoren afhangen die elk een invloed uitoefenen op je totaalgewicht. Er zijn - gelukkig maar - professionele afslankinstituten die zich toeleggen op de wetenschappelijke kant van gewichtsverlies, om afvallen makkelijker te maken voor iedereen. Door elk individu uitgebreid op te meten en te testen kunnen zij een afslankprogramma op maat aanbieden. Maar wat doen zij nu precies om dit resultaat te bekomen?
 

De oorzaken van plotse gewichtstoename

Een afslankinstituut gaat samen met u op zoek naar de onderliggende oorzaak van uw gewichtsprobleem, om dit probleem efficiënt en adequaat aan te pakken. Een van de meest voorkomende oorzaken van plotse gewichtstoename is tamelijk voor de hand liggend: een zwangerschap waarvan de kilo's zijn blijven hangen. Een gewichtstoename tijdens de zwangerschap is perfect normaal, maar na de bevalling willen veel moeders terug op hun startgewicht geraken. De health coaches in een afslankinstituut kunnen hierbij helpen.

Een andere oorzaak is een traag metabolisme. Sommige mensen verbranden nu eenmaal trager de door hen opgenomen caloriën en nemen zo meer toe in gewicht dan andere mensen die dezelfde voeding eten en fysieke activiteiten uitoefenen. Hierbij kan een wetenschappelijke benadering binnen een afslankinstituut helpen om te bepalen wat er exact nodig is om snel en efficiënt gewicht te verliezen.

Soms weet je ook van jezelf dat je eigenlijk wat meer zou moeten bewegen en wat sportiever ingesteld mag zijn. Vaak is de wil om te sporten er wel, maar ben je beperkt in tijd of doorzettingsvermogen om je doelen efficiënt te bereiken. Met voldoende motivatie, gecombineerd met de juiste coaching kan je je eigen grenzen verleggen om toch op je streefgewicht te geraken.
 

Voedingsadvies op maat

De uitdrukking is zo oud als de straatstenen waar u en ik op lopen: ieder pondje gaat door het mondje. Je mag nog zo sportief zijn als een atleet, als je voedingsschema niet correct afgesteld is op je calorieverbruik ga je automatisch bijkomen. De professionele diëtisten en afslankcoaches kunnen samen met jou een schema op maat uitdokteren om zo je calorie-intake in balans te brengen. Door het bijhouden van een voedingsdagboek krijg je zelf ook meer inzicht in wat je eet en de tijdstippen waarop je eet, Aan de hand hiervan kan bepaald worden welke verandering noodzakelijk is om efficiënt gewicht te verliezen.
 

Nieuwste technieken om snel af te vallen

Bij de professionals uit uw regio kunt u steeds terecht om de nieuwste snufjes op wetenschappelijk gebied uit te testen. Een populaire techniek is het gebruiken van infraroodtherapie, waarbij je slechts een minimum aan fysieke inspanning moet leveren terwijl je wordt blootgesteld aan infraroodstralen. Deze stralen hebben een bewezen wetenschappelijke invloed op je vetverbranding en gaan ervoor zorgen dat je snel op je gewenste gewicht zit.
 

Ziektes gerelateerd aan overgewicht

Door een te hoog gewicht stel je je bloot aan tal van aandoeningen, die je door de juiste begeleiding en coaching minder snel of helemaal niet zou ontwikkelen. Hieronder een kort overzicht van de grootste boosdoeners op gezondheidsgebied, gerelateerd aan overgewicht.
 
Hart- en vaataandoeningen
Diabetes
Verstopte en dichtgeslibde aders
Herseninfarcten
Verhoogde bloeddruk en cholesterolwaarden
Ademhalingsproblemen
Slaapapneu enz.
 

Heb je overgewicht en wil je graag vermijden dat je een van deze aandoeningen oploopt ten gevolge van je gewicht? Ben je op zoek naar dat ideale figuur van enkele jaren geleden?

Contacteer dan gauw een van de afslankinstituten in uw regio op de website van Handelsgids. Zij kunnen u op een professionele en efficiënte manier bijstaan om uw streefgewicht te bereiken!