Alarmsystemen in België

Alarmsignalen en hun voordelen

Steeds vaker zie je op televisie of lees je in de kranten dat er dievenbendes en misdaadorganisaties actief zijn die het gemunt hebben op privéwoningen en bedrijven. Deze dieven gaan steeds slinkser tewerk om onoplettende bewoners om de tuin te leiden. Meestal zijn ze 's nachts actief, maar tegenwoordig opereren ze ook meer en meer overdag als u uit werken bent. Om deze vorm van misdaad een halt toe te roepen, kunt u een beroep doen op een professionele alarminstallatie, geïnstalleerd door een professional uit uw regio.
 

Alarmsysteem met bewegingssensoren

De meeste bewakingssystemen zijn uitgerust met slimme sensoren. Deze registreren iedere beweging nauwgezet en indien er niet tijdig een cijfercode wordt ingegeven, treedt het stille alarm in werking. Wanneer de bewoner of bedrijfsleider opgebeld wordt door de bewakingsfirma, moet deze een vooraf afgesproken paswoord vermelden. Als de eigenaar onbereikbaar is of het wachtwoord foutief blijkt, wordt er ofwel een mobiele bewakingsagent ofwel een politiepatrouille naar het getroffen pand gestuurd om de situatie te analyseren. Op deze manier kan de installateur je verzekeren dat je bezittingen veilig zijn, zelfs al ben je niet thuis op dat moment.

Alarmsysteem met wifi-camera's

Een moderne optie die vaak gekozen wordt door particulieren, omdat ze zo zelfs vanop afstand kunnen nagaan wat er in hun huis gebeurt.  In de meeste gevallen zijn de camera's ook uitgerust met bewegingssensoren, die automatisch een melding genereren bij verdachte activiteiten in je woning. Het biedt ook zekerheid bij potentiële schadeclaims, omdat de misdadigers dikwijls op beeld staan en je ze op die manier makkelijker kunt identificiëren. De gebruiker van deze wifi-camera's kan voorts perfect een live-stream volgen van wat er zich op eender welk moment in zijn woning afspeelt. Dit is een grote meerwaarde voor als je huisdieren hebt op wie je graag vanop het werk een oogje in het zeil houdt. Ook bij onverklaarbare diefstallen of sporadische verdwijningen van spullen kunnen deze slimme camera's een oplossing bieden.

Traditioneel alarmsysteem met luide toon

Het spreekwoord zegt het het best: beter een goede buur dan een verre vriend. Dit type alarmsysteem is erop voorzien om bij een inbraak of een inbraakpoging een luid alarmsignaal te produceren, vaak ergens tussen de 90 á 95 decibel. In de eerste plaats is dit bedoeld om de indringers af te schrikken en uit uw woning of bedrijfspand te weren, anderzijds is dit een goede manier om de buren te laten weten dat er iets misgaat in uw woning. De efficiëntie van dit systeem is sterk afhankelijk van de locatie van uw woning of bedrijf. Bevind het pand zich in een bosrijk gebied met weinig buren of op een verlaten bedrijventerrein, zullen de dieven niet snel terugdeinzen. Is het daarentegen gelegen in dichtbewoond gebied, kan een dergelijk systeem voldoende zijn om misdadigers te doen afzien van hun snode plannen. Er is dan immers sociale controle vanuit uw buurt.

Wenst u meer informatie over het aankopen, installeren of gebruik van een alarminstallatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de professionele handelaars op Handelsgids en voel je onmiddellijk geruster!