Auto's - Tweedehands in België

Tweedehandsauto’s en occasiewagens

Je hebt zojuist je rijexamen afgelegd met de wagen van de rijschool en bent geslaagd, maar nog niet in het bezit van een eigen wagen? Je rijdt al enkele jaren met dezelfde auto en vind het tijd voor verandering, maar je hebt geen zin om teveel te betalen voor een waardige vervanging van het vorige model waarmee je reed?
 
Dan kan Handelsgids je helpen bij je zoektocht naar een kwalitatieve tweedehandswagen. Onze handelaars in occasiewagens zijn gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van wagens van allerhande merken.
 

Wat zoek je in een wagen?

De prioriteit van iedere weggebruiker als het op het type van auto aankomt is anders. Iedereen gebruikt zijn wagen dan ook op een andere manier. Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je noden en behoeftes zijn. Hieronder enkele criteria waar u op kan selecteren.
 

Benzine vs. Diesel

Bij een benzinemotor zijn de doorgaans lage inschrijvingstaks en baantaks een voordeel. Hoewel het vroeger net gepromoot werd, ligt bij een diesel deze taks door allerlei heffingen en extra belastingen vanuit de overheid tegenwoordig hoger. Aan de pomp is er in prijs bijna geen verschil meer te merken.
 
De meeste wagens die in de toekomst gemaakt worden zullen uitgerust zijn met een benzinemotor, omdat deze minder roet en fijn stof uitstoten dan hun dieselvariant. Als u een zo ecologisch mogelijke wagen zoekt, maar nog niet klaar bent om een elektrische auto aan te schaffen, is benzine uw beste optie.
 
Een diesel is wel enigszins kwalitatiever dan een benzinemotor, omdat ze – eenmaal warmgelopen -  zuiniger rijden en dus met minder brandstof meer kilometers kunnen afleggen. Bovendien is de levensduur van een dieselmotor gemiddeld langer dan die van een benzine.
 
 

De matige weggebruiker

Matige weggebruikers zijn mensen die hun auto niet frequent gebruiken, maar hem wel nodig hebben om hun dagdagelijkse taken tot een goed einde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan studenten die met de wagen enkel naar de les rijden, huismannen- en vrouwen die naar de supermarkt gaan, gepensioneerden die slechts geregeld op de baan zijn, enz.
In dit geval kies je best voor een kleinere stadswagen uit het minder zware motorsegment, aangezien  de verzekeringspremie dan budgetvriendelijk is en daar bij inschrijving geen al te hoge taksen aan verbonden zijn. De verplaatsing van punt A naar punt B primeert immers.
 

De gemiddelde weggebruiker

Gemiddelde weggebruikers gebruiken hun auto voor allerlei verschillende doeleinden, zoals pendelen naar het werk, inkopen doen, gezinsuitstapjes, de kinderen naar hobby’s vervoeren en allerlei activiteiten daartussen.
 
Bij dergelijk gebruik is een gemiddelde gezinswagen de beste optie, aangezien je voor deze zaken toch wel wat kofferruimte kunt gebruiken. Het vermogen kies je zelf, maar hou er rekening mee dat je voor een zwaardere motor hogere taksen en verzekering betaalt.
 

De zware weggebruiker

Zware weggebruikers zijn mensen die doorheen de dag veel tijd doorbrengen in hun wagen. Denk hier bijvoorbeeld aan vertegenwoordigers, koeriers en professionele chauffeurs. Afhankelijk van de functie waarbinnen je tewerkgesteld bent, kies je voor volume (meer inhoud) of comfort, of allebei.
 
Hier kan je kiezen voor een bestelwagen, een comfortabele sedan of een ruime vierdeurs om je job vlotter te kunnen uitvoeren.
 

De sportieve weggebruiker

Sportieve weggebruikers kopen doorgaans een auto met een iets groter vermogen en waarbij het sportieve uiterlijk van de auto voorrang krijgt. Deze wagens worden minder gebruikt voor woon-werkverkeer maar meer om in het weekend of bij mooi weer eens mee te rijden.
 
Het gamma voor de sportieve weggebruiker strekt zich uit van kleine, sportieve wagens met een aanzienlijk vermogen, tot cabrio’s en heuse sportwagens à la Porsche en Ferrari.
 
 
Eender binnen welk segment van de automarkt u zoekt, u kan steeds terecht bij Handelsgids voor een accuraat overzicht van de gevestigde tweedehandshandelaars in uw buurt!