Bloemen en planten in België

Bloemen en planten

Niets zo leuk als van tijd tot tijd een attentie geven aan je geliefde of een vriend/vriendin. Dat weten de handelaars in bloemen en planten maar al te goed. Niet enkel op Valentijn is een mooi, natuurlijk presentje aan de orde. Hoewel 14 februari een van de drukste dagen is voor bloemisten en plantenverkopers, kan je er het hele jaar door terecht voor de mooiste boeketjes bloemen en potplanten.
 

Bloemen

De varianten binnen het gamma aan bloemen zijn vrijwel eindeloos. Door nieuwe kruisingen te genereren in de genetica van bestaande bloemsoorten, krijg je weer nieuwe en unieke kleurcombinaties die eerder niet bestonden. Denk bijvoorbeeld maar aan witte, oranje, blauwe of gevlekte rozen, maar ook aan tulpen en orchideeën in alle kleuren van de regenboog. Voor iedere klant is er wel iets op de markt dat hem of haar kan bevallen.

De bloemisten in uw buurt hebben ongetwijfeld een bloemsoort in hun gamma die perfect zou passen bij de persoon aan wie u ze zou schenken, of gewoon aan uw eigen huiskamer een nieuwe, natuurlijke toets geeft.

Ontdek de beschikbare verkooppunten van verse snijbloemen of bloemen in pot via Handelsgids, uw portaal om in uw buurt snel en makkelijk uw weg te vinden door duizenden handelaars!
 

Planten

Een tuin zonder planten is niet meer dan een akker. Daarom gaat de gemiddelde Belg er prat op om zijn tuin zo sierlijk mogelijk in te richten, zodat de zomerdagen nog net dat ietsje zonniger zijn als je van het zicht kunt genieten vanop je terras.
Vaak mankeert het mensen aan inspiratie om hun tuin in te richten. Dan wordt er al snel een tuinarchitect onder de arm genomen om mee uit te pluizen welke inrichting de voorkeur geniet. Sommige mensen houden van een strak hekwerk, maar anderen zijn dan weer meer ecologisch ingesteld en kiezen voor een haag.

Omdat de plantkeuze heel vaak het algemeen uitzicht bepaalt van je tuin, is deze minstens zo belangrijk als je binnenhuisinrichting. Je brengt er immers tijdens de zomerdagen een groot deel van je tijd door. Daarom is een onderhoudsvriendelijke tuin met mooie kleurcombinaties en unieke planten een meerwaarde voor jezelf en je woning. Bij de handelaars in je buurt kun je steeds terecht voor passend advies en raad aangaande je tuininrichting en onderhoud.

Om hierbij passend bijgestaan te worden, verzamelde Handelsgids voor u een grote selectie aan beschikbare professionele handelaars in bloemen en planten. Deze mensen hebben van hun hobby hun beroep gemaakt en geven je graag wat tuinwijsheid mee, zodat je met een gerust gemoed en tijdens ieder seizoen van je tuin kunt genieten.
 
Ontdek de beschikbare handelaars in jouw regio hieronder en laat je verrassen door de schoonheid van de natuur in je eigen tuin.