Carrosserie in België

Carrosserie

Als u een nieuwe wagen koopt bij uw lokale autohandelaar, gaat u er ongetwijfeld prat op dat het koetswerk een mooie kleur en blinkende glans heeft.  Het doel is natuurlijk steeds om deze kleur en glans zo lang mogelijk als nieuw te houden, maar soms heb je gewoon pech en ontstaat er hier en daar een deuk of een krasje buiten uw wil om.
Het is in dit soort situaties dat een professionele carrossier een gepaste oplossing kan bieden om uw wagen in zijn originele staat te herstellen. Door jarenlange ervaring kan uw lokale carrosserie-specialist ervoor zorgen dat het occasioneel krasje, deukje of bluts zo bewerkt wordt dat het nog amper zichtbaar is.
 

Beschadiging van uw koetswerk

Na uw laatste bezoek aan de supermarkt komt u tot de vaststelling dat er een deuk in uw passagiersportier is ontstaan, of ziet u dat u accidenteel een paaltje hebt geraakt bij het achteruit rijden. Op zich geen rampen – je wagen rijdt immers nog – maar het uiterlijk van je auto is wel enigszins aangetast en er is geen verzekering die tussenkomt in de kosten. De afweging tussen blijven rijden in de staat waarin het voertuig zich bevindt of een professionele carrossier raadplegen is snel gemaakt: je gaat voor het intacte uiterlijk van je auto.
 
Het is dan aangewezen om een goed carrosseriebedrijf bij jou in de buurt te contacteren, om zo snel mogelijk geholpen te zijn en uitvoerig te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Het is immers zo dat voor bepaalde diepe deuken of krassen er een heel nieuw onderdeel dient aangeleverd te worden of dat dat stuk van je wagen helemaal opnieuw gespoten moet worden. Als je van zin bent om de kosten te maken, is het vooral bij diepe krassen aangewezen om niet te lang te wachten. Soms is de schade zo diep dat de roestvrije laag wordt geperforeerd, wat wil zeggen dat je bij regenweer kans hebt op doorroesten van de kras. De kosten van de herstelling vraag je best altijd even van tevoren aan je carrossier: soms weegt het te investeren bedrag (vooral bij kleine schade) niet op tegen een intacte carrosserie van uw wagen.
 

Schade na een ongeval

Bij grotere schade aan uw carrosserie, bijvoorbeeld na een ongeval met blikschade of een onverwachte uitschuiver door aquaplanning of ijsweg, is het wel aangewezen om bij een carrossier langs te gaan om uw opties te overlopen. Door jarenlange ervaring kan een professionele garagist je meteen zeggen wat er dient te gebeuren met je voertuig en of het nog de moeite loont (vooral bij erge en ernstige schade) om je auto voor veel geld te laten herstellen.
 
Gelukkig zijn de meeste garagehouders redelijk rechtuit en weet je onmiddellijk waar je voor staat. Rij je met een auto van 25 jaar oud met een noemenswaardig aantal kilometers op de teller is het misschien minder interessant en kijk je beter uit om bij een voertuighandelaar een nieuwe of tweedehandsauto aan te kopen.
 
Ben je op zoek naar een goede carrossier in jouw buurt? Via Handelsgids vind je makkelijk en snel de carrosserieexperten in jouw regio terug!