Elektriciens in België

We zijn het allemaal van kinds af aan gewend: we komen ’s avonds thuis en het eerste wat we doen is de lichtschakelaar aantikken om onze verlichting aan te schakelen. Het is vanzelfsprekend dat een huis voorzien is van een degelijke elektriciteitsaansluiting, maar er gaat een hele organisatie en planning aan vooraf. Bij een nieuwbouw moet er een aansluiting zijn op het bestaande stroomnet en vervolgens moet een stroomplan uitgetekend worden. Als er een renovatie plaatsvindt, moet eerst de eerder aangelegde elektriciteit in kaart gebracht worden.

Elektriciteit is een gevaarlijke materie, omdat bij een foute aansluiting het risico op brand aanzienlijk verhoogt. Of u nu gaat bouwen of renoveren, voor uw eigen veiligheid en die van de andere bewoners is het vakmanschap van een professionele elektricien onmisbaar!

Bovendien zal een echte stielman uiteraard ook garant staan voor een uitstekende afwerking van al uw schakelaars en stopcontacten.
 

Bouwen of renoveren

Als je net een bouwgrond of een bestaand pand hebt gekocht, is de elektriciteit aanleggen of nakijken een van de eerste werken. Zonder kennis van zaken hieraan beginnen wordt ten stelligste afgeraden. In het ergste geval kan je jezelf elektrocuteren of – vooral bij oudere aansluitingen – een kortsluiting veroorzaken die je woning in lichterlaaie kan zetten.

Het is dus aangewezen om contact op te nemen met iemand die verstand heeft van de elektriciteitswerken die dienen uitgevoerd te worden. Door hun jarenlange ervaring weten elektriciens na enkele minuten al wat er dient te gebeuren en hoe ze deze werken zullen aanpakken.
 

Uittekenen van een stroomplan

Het eerste wat een elektricien doet, is het uittekenen van een veilig stroomplan om de noodzakelijke aansluitingen in kaart te brengen. Vervolgens gaat hij de nieuwe aansluiting realiseren, of de oude aansluiting vervangen met het oog op veiligheid en duurzaamheid.

Bij het vervangen van de elektriciteit in oudere woningen komen er dikwijls slijpwerken en kapwerken aan te pas, omdat de oude bekabeling nu eenmaal in de muren zit. De stroom wordt afgekoppeld en de vorige leidingen worden afgetakt of omgeleid naar de nieuwe leidingen.

 

Afwerking

De laatste stap in het proces van elektriciteit aanleggen is de uiteindelijke afwerking. Alle kabels zijn normaal gezien netjes in de muren ingewerkt en de nodige uitsparingen zijn voorzien om plafond- of muurverlichting, stopcontacten en lichtschakelaars te installeren. Een elektricien gaat als uiteindelijke afwerking alles correct aansluiten, zodat u als bewoner kunt genieten van het gemak van overal in huis elektriciteit te hebben met een enkele druk op de knop.

Bent u op zoek naar een vakman om u bij te staan bij het vervangen, aanleggen of afwerken van uw elektriciteit? Wenst u iemand die het bestaande elektriciteitsnet van uw woning gaat controleren en nakijken met het oog op de veiligheid?
Via het online zoekportaal van Handelsgids komt u makkelijk en snel in contact met een vakman bij jou in de buurt. Dit bespaart in de eerste plaats tijd bij de realisatie van uw project en zo hebt u iemand uit uw eigen streek die achteraf het onderhoud kan komen uitvoeren.
Elektriciteitswerken gepland? Twijfel niet en contacteer vandaag nog een elektricien op Handelsgids!