De Viertorre

Openingsuren Restaurant

Maandag 23/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30
Dinsdag 24/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30
Woensdag 25/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30
Donderdag 26/09 Gesloten
Vrijdag 20/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30
Zaterdag 21/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30
Zondag 22/09 11:30 - 14:3018:00 - 21:30

Info

Hotel en restaurant De Viertorre

Hotel en restaurant De Viertorre is een erg gezellige plaats gelegen in de Vanderstichelenstraat in Blankenberge, vlakbij  het Leopoldpark, jachthaven en Zeedijk. De troef is dat het een erg familiaal hotel is, gevestigd in een 18de eeuws oud herenhuis. Het wordt nu uitgebaat door Irmgard en Luc. Bij de keuze van de naam van het hotel/restaurant wilde Irmgard toentijds een originele naam voor de zaak. 2én van de symbolen van Blankenberge was de vuurtoren op de dijk, of in het West-Vlaams: De Viertorre.
 

Kamers

Het hotel telt 6 familiale kamers: 2 met een balkon en badkamer met ligbad, 4 met een douche. 
De kamers zijn op hun eigen stijl sfeervol ingericht en de “Viertorre” is overal aanwezig.
Een verblijf in De Viertorre te Blankenberg kan op basis van logies en ontbijt, oftewel op half pension.
 

Restaurant

Soepen: tomatensoep, pompoensoep en vissoep

Voorgerechten: meloen met parmaham, huisgemaakte kaaskroketten, gerookte zalm met foccacia, garnaalcocktail, huisgemaakte garnaalkroketten en oesters (6 stuks)

Vleesgerechten: rumsteak 1ste keus, varkenshaasje, ribbetjes met 3 sausjes, rundsfilet, tussenribstuk en lamskoteletjes met look

Visgerechten: zalmfilet met estragonsaus, scampi in look, scampi met ananas en curry, paling gebakken, kabeljauw met prei, gebakken zeetong en Lotte met pepersaus

Kindergerechten: curryworst met frietjes, fish-stick met frietjes, vol-au-vent met frietje en stoofvlees met frietjes

Desserten: crême brulée, chocolademousse, panna cotta met fruit, dame blanche, coupe noordkrieken, coupe advocaat, kaasschotel en verrassingsdessert.
 

Suggesties

Nieuwe: Carpaccio van Belgisch wit blauw, kikkerbilletjes met look, vispannetje met verse vis, geplette aardappel met verse garnalen, hollandaise en gepocheerd eitje, bouillabaisse met verse vis en vergezeld van fouilleren en toast, steak rossini met foie gras, cognacsaus en verse frietjes.

Asperge: Aspergensoep, voorgerecht gerookte zalm met asperges en mousselinesaus, asperges op zijn Vlaams, hoofdgerecht asperges met zalm  of kabeljauw en mousselinesaus.

Ligging en routebeschrijving