Het Handelsgids tuinfeest

Dinsdag 4 juli 2023 14:09 - geschreven door Geert

Op zondag 18 juni 2023 vond het grote tuinfeest bij Handelsgids.be plaats. Met uitreiking van de awards voor de ‘Vriendelijkste handelaars’ van Diest, Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem, de actie voor de klanten met het Springkastelenfestival en de bekendmaking van de nieuwigheden voor de eindejaarsactie voor de klanten was het een drukke maar mooie dag. 

Verder stond er voor de genodigden nog op het programma: een ontbijt, shoppen in het centrum van Diest, BBQ, spelen, springkastelen en Italiaanse wijn!

Ondanks een kleine regenbui in de voormiddag, was het een dag met schitterend weer en een ideale temperatuur.

Lees verder voor een verslag van deze mooie dag!

Het luxe-ontbijt

In de voormiddag was er een uitgebreid ontbijt voorzien.

Laureaten Vriendelijkste Handelaar, winnaars van de eindejaarsactie die een ‘Dagje Shoppen in Diest’ gekozen hadden en ALLE klanten van Handelsgids waren uitgenodigd.

Er waren zelfs klanten van Oost- en West-Vlaanderen afgekomen.

Het uitgebreide ontbijt werd mogelijk gemaakt door Brood en Banket Geerts uit Diest (Molenstede). Geerts leverde pistolets, sandwiches en taarten.

De super lekkere koffie werd met een koffiemachine van Jura gemaakt.

De charcuterie kwam van Wild en Gevogelte Buvens uit Bekkevoort (Assent). Wist u trouwens dat Buvens ook een lekker bier brouwt? Ook dat was te proeven op deze happening.

Na dit gezonde ontbijt bezochten de meeste genodigden de “Super Mercado” in het centrum van Diest. De “Super Mercado” vond plaats op wandelafstand van tuinfeest bij Handelsgids.

Uitreiking awards Vriendelijkste Handelaar

De Vriendelijkste Handelaar van Diest was Marijke met haar boetiek en mooie dameskledij: Cachet. Laureaten waren Crets Hugette, Stoffenschuur en Nicky’s Catwalk.

Marc, zaakvoerder van Nicky’s Catwalk en zijn team hadden de codes goed uitgedeeld en hadden eventjes 1.723 deelnamen aan de eindejaarsactie van 2022.

De Vriendelijkste Handelaar van Bekkevoort was Diereneten en Granen Mijten. Optiek Como-Optic en Wild en gevogelte Buvens waren de verdienstelijke laureaten met een hoge score.

De Vriendelijkste Handelaar van Scherpenheuvel-Zichem was Schoonheidsinstituut Betty (Zichem) en de laureaten waren Diana’s Fashion, Doe het Zelf Anja Wijns, Boetiek Zzocco, Pejati en Apotheek Schuttershof.

Houthandel Anja Wijns kreeg ook de award van Vriendelijkste Doe Het Zelf van heel Vlaanderen.

Over de avond met BBQ, Italiaanse wijn én springkastelen! 

In de namiddag was er een springkastelenfestival georganiseerd. Het festival had tal van nevenactiviteiten, zoals een wijndegustatie, een tent met bordspellen en ’s avonds een mooie BBQ.  

Er waren verschillende springkastelen en kindergrime verzorgd door Sini-Events uit Glabbeek.

Verder was er een fotoshoot, een dartswedstrijd, petanque, trampoline, voetbalplein en bordspelen geanimeerd door Kristof van www.spelparadijs.be . Deze laatste organiseert ook kampen tijden s de vakanties.

De volwassenen konden na het shoppen in het centrum van Diest kiezen voor de

Wijndegustatie georganiseerd door La Cantina Italiana uit Diest. En wat een succes was de wijnproeverij van La Cantina Italiana uit Diest. Roseline vertelde heel wat weetjes over de 8 Italiaanse wijnen die ze had meegenomen. De meer dan 50 geïnteresseerden konden ook van deze wijnen proeven.

Daarna was er nog een luxe BBQ met dessertbuffet. Hoeve-ijs ‘t Heuninghof uit Olen had een ijskar voorzien met 4 soorten ambachtelijk gemaakt ijs. Tussen de BBQ en het dessertbuffet in werd de nieuwe eindejaarsactie voorgesteld.

Voorstelling nieuwe eindejaarsactie Handelsgids

De manier van deelnemen aan de eindejaarsactie van Handelsgids blijft hetzelfde. Je haalt als klant bij een deelnemende handelaar een flyer met een unieke code op dat je dan kan gebruiken om deel te nemen in combinatie met een review die je aan je favoriete lokale handelaar geeft.

De hoofdprijs blijft hetzelfde als de vorige jaren: een mooie reis naar Dubai voor 4 personen georganiseerd door de Blauwe Vogel.

De tweede prijs is een citytrip naar Monaco. Het nieuwe dit jaar is dat 3 handelaars die bij Handelsgids zijn aangesloten deze citytrip naar Monaco ook kunnen winnen.

Verder zijn er mooie prijzen zoals steelstofzuigers en robotstofzuigers van Rowenta, een gastronomisch weekend, tal van events en VIP-tickets voor optredens van bekende artiesten.

Ook nieuwe is dat de periode dat men kan meedoen met de eindejaarsactie is verlengd. Meedoen kan vanaf 1 september tot en met 31 januari. Dit op vraag van veel van onze klanten die in de winterperiode amper mensen over de vloer krijgen zoals bv fietshandelaars.

Ook is er een dubbele actie waardoor vrienden of familie van de deelnemers ook kunnen winnen en zo krijgen de lokale handelaars dubbel reclame voor hun zaak.

Er zullen 500 VIP-winnaars zijn en in totaal zelfs 10.000 winnaars.

Bekijk de foto's van het tuinfeest op Facebook