Meise heeft heel wat te bieden voor jong en oud tijdens de zomervakantie.

Dinsdag 18 juni 2024 16:40 - geschreven door Bart

Wat is er deze zomer allemaal te doen in de stad Meise? Laten we het samen ontdekken! Hier vind je een overzicht van verschillende activiteiten die je zeker niet mag missen:

🗓️ Kom gezellig breien in Meise in juni en augustus
Ben je geïnteresseerd in zomerse breisessies in groepsverband? Dit is je kans! De breiclub van Warm en Wollig is druk bezig met het maken van sjaals, sokken en nog veel meer! Deze deelname is volledig gratis op verschillende momenten:

* 18 juni 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 25 juni 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 02 juli 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 09 juli 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 16 juli 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 23 juli 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 30 juli 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 06 augustus 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u
* 13 augustus 2024 (di) van 13.30 u tot 17.00 u

Deelname aan deze activiteit is volledig gratis en vindt plaats in het lokaal dienstencentrum De Spil, Godshuisstraat 33 – 1861 Wolvertem (Meise).

Als breien niet jouw ding is maar je toch wilt helpen, kun je restjes wol afleveren bij de cafetaria. Op deze manier kunnen we elkaar helpen en de buurt warmer maken!

Voor of na het breien kun je genieten van een heerlijk ijsje of gezellig uit eten gaan in een restaurant.

🗓️ Bingo Bonanza bij Lokaal Dienstencentrum De Spil in juni, juli, augustus en september!
Ben jij een liefhebber van Bingo? Dan is dit echt iets voor jou! Het gezellige Bingo-evenement duurt telkens maar één uurtje, van 14u tot 15u. Per kaart kost het €1,00 (of €0,20 met UiTPAS Noordrand). Vergeet niet, de eerste die 'BINGO' roept, wint! Mis dit niet en meld je snel aan voor het Bingo-evenement bij Lokaal Dienstencentrum De Spil!

Voor of na de Bingo kun je nog andere activiteiten plannen om je dag leuker te maken. In de buurt van het Lokaal Dienstencentrum De Spil kun je een rustige wandeling maken of genieten van een kopje koffie of thee. Als het weer het toelaat, zou je ook kunnen gaan picknicken in de nabijgelegen parkjes. Wat zeker ook een must is na de Bingo, is om nog even gezellig met elkaar te praten over de spannende rondes die jullie hebben gespeeld!

🗓️ Klaar voor een zomeravontuur?: Inschrijf je Kids voor Speelplein De Spin!
Ben jij op zoek naar een zomer vol avontuur en plezier voor jouw kinderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Speelpleinwerking de Spin staat klaar om je kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen! Dit is de plek waar ze nieuwe vriendjes kunnen maken terwijl ze samen genieten van spannende spelletjes en ontdekkingen. Elke dag staat er een nieuw thema op het programma, zodat er volop variatie is. Bovendien zijn kinderen met een mentale beperking van harte welkom in onze inclusiewerking. Mis dit niet! Schrijf je kinderen vandaag nog in voor een zomer vol avontuur bij Speelplein De Spin!

Dit gaat door van: 01 juli 2024 tot en met 12 juli 2024, elke dag van 7u30 tot 18u

Een kleine hint voor ouders: terwijl de kinderen zich vermaken op het speelplein, kunnen jullie genieten van een drankje in een café of een gezellig dineren in één van de vele restaurants in Meise.

🗓️ Een gevaarlijke tocht: Dino's - 2024
Deze Dino tocht is gebaseerd op het verhaal van Marcus Pfister. Ben jij benieuwd naar het ‘vreemde ei’ dat terecht is gekomen in het nest van familie Maiasaurus? Het leven van de Maiasaurussen wordt echter bedreigd sinds ze door het Grottenbeest uit hun veilige grot zijn verdreven. Dino en Maia gaan op avontuur om hun thuis te heroveren. Dan moet je zeker mee doen met deze evenement in de zomer.

Dit evenement vindt plaats van 1 juli 2024 tot en met 5 juli 2024, elke dag vanaf middernacht. De prijs voor deelname is €106,00. De locatie is de Gemeentelijke Fusieschool, gelegen aan Hoogstraat 40, 1861 Wolvertem (Meise). Tickets zijn beschikbaar en kunnen online besteld worden. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een gevaarlijk en spannend avontuur met Dino en Maia deze zomer!

🗓️ Bezoek Planckendael Zoo op 5 juli van 9u-16u
Ben jij iemand die graag houd van een dag vol avontuur en graag iets wil bijleren? Kom dan zeker mee op 5juli van 9u tot 16u naar de Planckendael Zoo. Je zal wandelen door de prachtige landschappen en exotische dieren ontmoeten. Dit bezoek zal een onvergetelijke ervaring voor jou en je hele gezien zijn! De prijs is €5 en met de UiTPAS Noordrand heb je zelfs een kortingstarief van slechts € 1,00.

Plan zeker je bezoek naar Planckendael Zoo en gooi jezelf onder in de wonderen van de natuur. De dierentuin bevindt zich bij De Spin, De Biest 8, 1861 Wolvertem. Zorg ervoor dat je je e-tickets op tijd bestelt en maak je klaar voor een dag vol avontuur en ontdekking!

🗓️ Ervaar de spanning en sensatie in Walibi op 9 augustus 2024
Ben je klaar voor een dag vol adrenaline en plezier? Kom dan naar Walibi op 9 augustus 2024 van 9u tot 17u30. Hier kun je genieten van razendsnelle achtbanen, verfrissende waterattracties en onvergetelijke shows. Deze avontuurlijke dag is perfect voor iedereen die van spanning houdt! Dit is een dag waar je zeker zal van genieten van de gezelligheid en sfeer van het park!

De prijs voor deze dag vol avontuur is €10. Heb je een UiTPAS Noordrand? Dan profiteer je van een kansentarief van slechts €2. Walibi is dé plek om samen met familie en vrienden onvergetelijke herinneringen te maken. Zorg dat je je e-tickets op tijd bestelt en bereid je voor op een fantastische dag vol actie! De verzamelplaats is bij De Spin, De Biest 8, 1861 Wolvertem. Mis deze kans niet en maak je klaar voor een dag vol avontuur in Walibi! Met zoveel te zien en te doen, wordt dit een dag die je niet snel zult vergeten.

🗓️ Mega speelstad voor kleuters: Een dag vol plezier op 12 augustus van 9u tot 16u
Beleef een onvergetelijke dag in Mega Speelstad, een unieke binnenspeeltuin die is uitgegroeid tot een heus kinderpretpark. Naast de enorme binnenspeeltuin met attracties speciaal voor kleuters, kun je buiten Toverstad ontdekken. Dit is een prachtige buitenspeeltuin met een ruim zonneterras en een stretchtent waar je even kunt ontsnappen aan de zon.

Kom langs op 12 augustus 2024, van 9u tot 16u en geniet van alle leuke activiteiten die Mega Speelstad te bieden heeft. De prijs is slechts €5 en als je een UiTPAS Noordrand hebt, betaal je zelfs maar €1. De verzamelplaats voor dit avontuur is bij De Spin, De Biest 8, 1861 Wolvertem.

Bestel je e-tickets op tijd en bereid je voor op een dag vol speelplezier en avontuur in Mega Speelstad. Het wordt een dag vol lachen, ontdekken en plezier voor alle kleuters en hun begeleiders. Mis deze kans niet en maak er samen een fantastische dag van!

🗓️ Schatten van Vlieg in Bib Meise
Weet je even niet wat te doen in de zomervakantie? Doe dan mee aan de zoektocht naar de schat van Vlieg in de bib van Meise! Deze interessante activiteit is helemaal gratis en voor alle leeftijden, dus iedereen is van harte welkom! Dit zal doorgaan van 1 juli tot en met 31 augustus in de bibliotheek tijdens de openingstijden. Als beloning voor het vinden van de schat zal je een mooie gadget krijgen.

Tijdens de leuke zoektocht van Bee-Bot spelletjes zijn er ook enkele doe-opdrachten en een speurspel dat zowel kinderen als ouders leuk zullen vinden. Hoe je de antwoorden kan vinden is door goed rond te kijken en samen te werken met je team. Deze activiteit van een halfuurtje zal zorgen voor een boeiende uitdaging. 

De bibliotheek is op verschillende dagen geopend: maandag van 15u tot 19u, dinsdag en woensdag van 13u tot 18u, vrijdag van 15u tot 19u en zaterdag van 9u tot 13u. De bib is gesloten op donderdag en zondag. Kom langs en ontdek de schat van Vlieg in Bib Meise, aan de Brusselsesteenweg 44 bus 1, 1860 Meise.