Aannemers in België

U hebt zonet een stuk bouwgrond gekocht en gaat bouwen?

In dat geval, alvast onze felicitaties met uw aankoop! Maar het belangrijkste aspect van uw avontuur moet nog beginnen, namelijk het uitzoeken en uitkiezen van een gepaste aannemer om de klus te komen klaren. En zeg nu zelf, waar beter zoeken dan op Handelsgids? Zo bent u zeker van een lokale bouwondernemer van bij u uit de buurt, wat u een aanzienlijke tijdswinst kan opleveren.

Het selecteren van een goede architect en een gepaste aannemer is erg belangrijk voor het verdere verloop van uw bouwwerken. Hou daarom rekening met enkele criteria die belangrijk kunnen zijn voor uw bouwproject. 
 

De offerteprijs

Laten we maar van wal steken met wat het belangrijkste is voor de meeste mensen: de prijs van iets. Als je hetzelfde kwalitatieve goed bij handelaar B kan kopen voor de helft van de prijs die A vraagt, zullen de meeste mensen liever bij handelaar B kopen, hoe vriendelijk handelaar A ook mag zijn. Zorg dus dat je voldoende vergelijkt door informatie en offertes te verzamelen bij verschillende aannemers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

De kwaliteit

De prijs mag nog zo mooi zijn, als je op een bepaald moment moet merken dat er met inferieure materialen aan het werk gegaan is, kan je het jezelf beklagen dat je toch niet dat ietsje meer hebt betaald voor betere kwaliteit. Vraag daarom steeds aan je lokale specialist na of het materiaal dat gebruikt gaat worden van degelijke kwaliteit is en deins er niet voor terug om je bemerkingen of vragen even te Googlen. De aannemers op Handelsgids staan alvast in de rij om je vragen of bemerkingen te beantwoorden.
 

De nabijheid en ligging van de bouwheer

Iedereen kent het wel: je gaat bouwen of renoveren - of bent dat toch van plan - maar het hele proces verloopt trager dan je had gedacht. Wat voor volgende week op de planning staat, had eigenlijk 2 weken geleden reeds afgewerkt moeten zijn. Vaak zijn onderliggende factoren, zoals leveranciers die niet tijdig leveren of aanhoudend slecht weer de oorzaak van deze onnodige vertraging. Vraag daarom tijdig aan je aannemer om een vooropgesteld schema, zodat je tijdig weet waaraan je je mag verwachten en wanneer je bouw of renovatie ten laatste afgerond kan zijn.

Voor alle vragen omtrent het uittekenen van een grondplan, contacteer een van de architecten op onze website. Als u al een bouwplan hebt, aarzel dan niet om een van uw regionale aannemers op handelsgids te contacteren.