Bouwpromotors in België

Bouwpromotors

Wanneer je op een bepaald moment een spaarcentje aan de kant hebt staan en wilt investeren of reeds een verkaveling of perceel bouwgrond in je bezit hebt, kan het interessant zijn om een beroep te doen op een bouwpromotor.
Deze professionals op gebied van projectontwikkeling gaan samen met u na wat de mogelijkheden zijn en nemen u al het werk uit handen, zodat u uw tijd kunt investeren in andere dingen.
 

Van A tot Z

Een bouwpromotor of projectontwikkelaar staat in voor de bouw van nieuwbouwwoningen en appartementen, om deze dan op termijn te verkopen aan geïnteresseerde kopers. Er worden door de bouwpromotor afspraken gemaakt met architecten, ontwerpbureau’s, aannemers, bouwbedrijven en interieurarchitecten om vervolgens over te gaan tot het uitstippelen van het bouwplan.
Als je een projectontwikkelaar onder de arm neemt, hoef je je dus zelf geen zorgen te maken over het verdere verloop van uw project. Van het uittekenen van de plannen tot de uiteindelijke verkoop aan geïnteresseerde kopers: alles wordt door de bouwpromotor geregeld.
 

Verkopen met winst

Vaak is een aankoop van een tweede woning, verkaveling of perceel bouwgrond een uitstekende keuze om uzelf te verzekeren van een zeker rendement. De prijzen van vastgoed zijn de laatste decennia enorm gestegen en zijn een zekerheid voor winst of op z’n minst een stabiele, waardevaste investering.
Daarom kiezen veel mensen ervoor om hierin te investeren als de opportuniteit zich aanbiedt. Omdat het vaak een hele rompslomp aan documentatie, facturen en administratie inhoudt – om nog maar te zwijgen over de tijd dat het kost – gaan veel mensen in zee met een bouwpromotor. Aangezien je zelf weinig of geen inbreng hoeft te hebben in het project en verkoopgebeuren, heb je meer tijd om te spenderen aan je werk of met je gezin. Aan het einde van de rit strijk je evenzeer een percentage van de winst op, dus biedt het in dienst nemen van een projectontwikkelaar enkele grote voordelen. De verantwoordelijkheid over het project rust volledig op de schouders van de bouwpromotor, dus als er iets misgaat kan je als investeerder niet aansprakelijk gesteld worden.
Bovendien hebben bouwpromotors veel ervaring met het opbouwen van verkavelingswoningen of appartementencomplexen, waardoor ze ook dikwijls een heel team aan vakbekwame mensen kennen die het project de nodige vaart kunnen meegeven. Denk maar aan aannemers, architecten, loodgieters, elektriciens en binnenhuisarchitecten – allemaal personen die u anders zelf zou moeten contacteren, afspraken maken en inplannen buiten uw huidige werksituatie om.
 

Binnen de voorziene tijdsduur

Als bouwpromotor ben je het enige aanspreekpunt van toekomstige kopers. Dit wil zeggen dat investeerders geen tijd vrij hoeven te maken in hun drukke schema om een woning of appartement zelf te verkopen. Als kwaliteitscontroleur staat hij ook in voor de kwalitatieve standaard waaraan moet worden voldaan. Door jarenlange ervaring weet de projectontwikkelaar perfect welke werken eerst dienen uitgevoerd te worden, om dan in chronologische volgorde verder te vorderen. Zo wordt er een minimum aan tijd verloren en worden projecten steeds binnen een schappelijke, vooropgestelde termijn afgerond en opgeleverd.
 
Als je ook interesse hebt in het inschakelen van een degelijke bouwpromotor om je bij te staan met de opbouw en verkoop van projectontwikkelingen, vind je deze makkelijk en snel terug via het Handelsgids-portaal.