Apothekers in België

Apothekers

 
Ben je zelf ziek, of heeft iemand die je kent last van een kleine gezondheidscrisis? Nood aan medicatie, maar nog geen apotheker gevonden? Geen paniek, via de website van Handelsgids vind je snel en vlot een apotheek bij jou in de buurt!
 

Wat doen apothekers?

 
Een apotheker is een persoon die zijn opleiding genoten heeft in een farmaceutische of geneeskundige richting. Deze mensen zijn dus doorgaans goed ingelicht over de verschillende soorten medicatie die voorhanden is om diverse types van ziektes tegen te gaan of om pijn te bestrijden. Bovendien zijn apothekers opgeleid om zelf medicatie te maken, op maat van de patiënt en volgens de specifieke richtlijnen van de farmacie. Dikwijls verkopen apothekers naar hun eigen recept vervaardigde bereidingen voor kleine kwaaltjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn hoestsiroop en middeltjes tegen migraine en hoofdpijn.
Of je nu een klein hoestje hebt of een ernstige ziekte waarvoor de juiste dosis medicatie nodig is, je lokale apotheker kan je helpen met raad en bijstand om gauw beter te worden. Vind er een in je buurt via Handelsgids.
 

Ziek worden, het kan iedereen overkomen

 
Het is voor het merendeel van de mensen niet de favoriete bezigheid, maar soms is het gewoon noodzakelijk: je bent of kent iemand die ziek geworden is en er moeten medicijnen gehaald worden bij een apotheek. Vaak hebben deze mensen nood aan aangepaste medicatie om snel van hun aandoening verlost te zijn en is het tijdig vinden van een goede apotheker cruciaal om het genezingsproces te bevorderen.

Laat je helpen door Handelsgids om snel een apotheek in je regio te vinden!
 

Medicatie op voorschrift of zonder voorschrift

 
In je lokale apotheek kan je zowel medicatie op voorschrift als zonder voorschrift verkrijgen. Het verschil tussen beiden is de gevaarlijke of verslavende aard van de actieve stoffen in deze medicatie.

Medicatie op voorschrift wordt standaard voorgeschreven door een dokter, professor, psychiater of huisarts, die ook het gebruik ervan aan zijn patiënt verduidelijkt. In de apotheek zelf wordt nogmaals op het medicijn aangeduid hoe frequent en wanneer de inname dient plaats te vinden.

Medicatie zonder voorschrift is vrij te verkrijgen bij iedere apotheker. Dit zijn medicijnen die weinig tot geen invloed hebben op uw gemoedstoestand en geen directe schade kunnen toebrengen in grote hoeveelheden. Goed om te weten: iedere reclame voor geneesmiddelen die u op televisie ziet is voor een vrij te verkrijgen geneesmiddel.
 
Het is wel aangewezen om bij ieder type medicatie – met en zonder voorschrift - de bijsluiter aandachtig door te nemen om eventuele allergieën en/of bijwerkingen te herkennen.